

هنر آنلاين/ حمد خالقي، نوازنده تار و سهتار در تازهترين فعاليت خود قطعهاي اميدوارکننده با آهنگسازي خودش براي کادر درمان آماده و در آن به گونهاي متفاوت از ساز سهتار استفاده کرده است.
خالقي در گفتگو با هنرآنلاين درباره اين قطعه گفت: همه ميدانيم کادر درمان شرايط خوبي ندارد و خيلي تحت فشار است. دايي بنده نيز يکي از اعضاي کادر درمان بود که زمستان سال گذشته بر اثر ابتلا به کرونا، طي دو روز از دنيا رفت. علاوه بر اين تعدادي از هنرجويان، دوستان و اقوام ديگرم نيز، پزشک، پرستار و عضوي از کادر درمان هستند که مواردي از سختي کارشان را با من در ميان گذاشتهاند.
وي افزود: بنا به همين موضوعات و باتوجه به اينکه کارم با هنر پيوند دارد، تلاش کردم حرکت کوچکي را براي دلگرمي کادر درمان انجام دهيم. چرا که واقعا نميتوان به راحتي از کنار مواردي به اين شکل گذشت. بر همين اساس کليپي را در حد بضاعت خود آماده کردم که تقديم عزيزان کادر درمان ميکنم.
خالقي همچنين درباره چگونگي شکلگيري اين کليپ نيز بيان کرد: براي اين کار عکسهايي از بيمارستان را تهيه و سعي کرديم در تنظيم اثر ماجرا را ترسناک نشان ندهيم و روي به اميد دادن ببريم. چراکه به هر حال کرونا باتوجه به اتفاقاتي که در حال رخ دادن بوده، به اندازه کافي ترسناک هست. خواستيم بگويم با تمام اين اتفاقات عزيزان کادر درمان در حال فعاليت هستند و جشن تولد و سال تحويل خود را نيز در همان بيمارستان جشن ميگيرند. خلاصه اينکه تمرکز خود را در ايجاد انرژي مثبت قرار داديم. حتي شخصا در کليپ لباس روشني پوشيدم که جلوه بدي نداشته باشد.
وي در بخش ديگري از صحبتهايش درباره استفاده متفاوت از ساز سهتار در اين قطعه توضيح داد: ده دوازده سالي است که درگير اين سبک هستم. سبکي که من به آن روش سهتار ميزنم، سبک جديد و خاصي است. اگر کليپ را ديده باشيد، متوجه ميشويد که اين قطعه حتي در بحث نوازندگي و فرم اجرا، خارج از قواعد موسيقي ايراني آماده شده است.
اين نوازنده درباره اينکه چطور به اين سبک رسيده است، گفت: اين داستان به طور خيلي اتفاقي شکل گرفت. سالها پيش در حال آماده کردن موسيقي فيلم کوتاهي بودم که تصميم گرفتم از آکوردهاي سهتار استفاده کنم. با توجه به بازخوردهايي که پس از آن کار از عوامل و افراد ديگر گرفتم، متوجه شدم که گويا کار جالبي است. به اين ترتيب مقداري جديتر پي اين قضيه را گرفتم و با اتفاقات خيلي خوبي مواجه شدم.
خالقي ادامه داد: بازخوردها به صورتي بود که سبب شد به درخواست دوستان که ميخواستند اطلاع بيشتري از اين سبک پيدا کنند و متوجه آن شوند، خرداد ماه سال گذشته براي اولين بار کتابي را با نام «آکوردنوازي سهتار» منتشر کردم تا دوستان بتوانند استفاده کنند. خيليها شايد در حد چند آکورد ساده روي سهتار گرفته باشند ولي کاري که من کردم اين بود که تمام آکوردها را به طور کامل و با فرمهاي مختلف دارم. از همه مهمتر روي آکوردهاي ايراني خيلي وقت گذاشتم و حتي براي آنها اسم انتخاب کردم.
وي در ادامه افزود: مهمترين وجه تمايز کاري که من انجام ميدهم، اين بود که اصلا هيچ دستي به ساختار سهتار نزدم. يعني سهتار همان سهتار بوده و در ساختمان آن هيچ تغييري ايجاد نشده است. مهمترين مسئله کوک است که آن را نيز تغيير ندادم و فقط در شيوه نوازندگي اين اتفاق رخ داده است.
اين نوازنده تار و سهتار در پايان گفت: اين پژوهش نزديک به ده دوازده سال طول کشيد. تمام تلاشم اين است که قابليت ساز سهتار را نشان دهم. اکنون نيز هيچ سبک خاصي را دنبال نميکنم و ممکن است يک کار کلاسيک يا بلوز و راک از من بشنويد. در حقيقت ميخواهم بگويم با اين سهتار که همه فکر ميکردند نميتوان با آن آکورد ياد گرفت و براي ياد گرفتن آکورد و همزمان زدن و خواندن، حتما بايد به سراغ گيتار رفت، هرکاري را ميتوان انجام داد. علاوه بر اين ما آکوردهاي ايراني داريم که به خاطر داشتن ريز پردهها در سه تار ميتوانيم از آنها استفاده کنيم. پس ما با سهتار ميتوانيم همه موسيقيها را کار کنيم، علاوه بر موسيقي ايراني کشور خودم.