درام نوازی بیصدا و سوزناک روی خرابههای جنگ

ايسنا/ به نقل از الجزيره، در کوچه هاي غزه بوي خون به مشام مي رسد و غم و اندوه موج ميزند. قلب کودکان از غم از دست دادن نزديکانشان در خلال جنگ دردمند است اما در اين ميان انسان هايي هستند که به خاطر احساس مسووليتشان در قبال کودکان و جامعه، کارهايي مي کنند که براي چند لحظه کودکان غم خود را فراموش کنند.
محمد نبهان هنرمند موسيقي است که از چوب هاي درام به عنوان سلاحي براي مقابله با خرابي هاي جنگ استفاده مي کند و معتقد است که موسيقي غذاي روح است و دردها را دوا کرده و اميد را در دل زنده مي کند.
او با کودکان در ميان خرابه هاي جنگ درام نوازي مي کند اما خود درام را با خود نمي برد؛ چراکه معتقد است درام صداي بلندي دارد و با توجه به عزادار بودن مردم، کار درستي نيست.
اين هنرمند فقط با استفاده از چوب هاي درام و گاهي چند تکه سنگ به کودکان غزه موسيقي آموزش مي دهد تا به اين ترتيب از صداي آن کسي را هم آزرده نکند.
محمد نبهان ميگويد به عنوان يک پدر ديده است که جنگ چقدر کودکان را غمگين مي کند براي همين تصميم گرفته تا با استفاده از موسيقي به آن ها کمک کند.
او ادامه مي دهد، رنجي که اين کودکان کشيده اند باعث شده تا جسم و روحشان ده ها سال بزرگ تر به نظر بيايد.
محمد نبهان معتقد است: اين تمرين موسيقي در روحيه کودکان تاثير مثبتي گذاشته است و آن ها از اين کار استقبال کرده اند.
او هنر را پيام صلح و دوستي مي داند که زبانمشترک جهان است و از جهان مي خواهد تا صلح را در فلسطين برقرار کند.
بتول المصري ۱۵ ساله يکي از کودکاني است که در کنار محمد نبهان موسيقي ياد مي گيرد. غم و اندوه در چشمانش مشهود است. او شاهد اتفاق دردناکي بوده که براي خانواده اش افتاده است.
بتول به الجزيره گفته است: همه خانواده در خانه بوديم که ناگهان صدايي آمد و بعد احساس کردم پايم درد مي کند. ديدم که خواهر و برادرها و عموزاده هايم زخميبر زمين افتاده اند. خواهر کوچکم را بغل کردم و براي کمک به سمت خانه همسايه رفتم که بيهوش شدم. وقتي چشم باز کردم در اتاق عمل بودم و فهميدم که آن ها مرده اند.
اين دختر فلسطيني در ادامه گفته است که محمد نبهان با آموزش موسيقي به آنها کمک مي کند تا خاطرات تلخشان را فراموش کنند.
يکي از مادران ساکن غزه نيز عنوان کرده است که ديدن صحنه هاي دلخراش جنگ سبب شده تا کودکان دچار مشکلات روحي شوند. برخي از آنها به شدت خشن شده و برخي از هر صدايي مي ترسند و سريع پناه مي گيرند.
اين مادر فلسطيني گفته است: امنيت و آرامش حق ماست. ما مي خواهيم آينده بچه ها يمان را بدون ترس از دست دادنشان بسازيم. شرايط طوري شده است که مي ترسيم کودکي به دنيا بياوريم و او را از دست بدهيم.