2
0
3.2K
ايرنا/ دودي کردن ماهي فرايندي است که به منظور پختن، مزه دار کردن و نگهداري طولاني مدت ماهي يا ساير مواد غذايي انجام مي شود. مراحل عمل آوري اين چاشني بدين شکل است که پس از خالي کردن شکم ماهي و قرار دادن آن در استخر نمک با ساقه برنج که در اصطلاح محلي کاه و کلوش گفته مي شود، به تک چوبي آويزان کرده و با آب شستشو مي دهند. سپس ماهي را به نسبت کوچک و يا بزرگ بودن آن به مدت يک تا دو هفته در اتاق دود آويزان مي کنند و در کف اتاق خاک اره مي ريزند. آتش بر روي خاک اره قرار مي دهند تا دود از آن بلند شود. بعد از آنکه رنگ ماهي طلايي شکل شد، ماهي را که از سقف آويزان شده، پايين آورده و بر اساس اندازه بسته بندي مي کنند.