عکس/ طریقه برداشت سیب زمینی در همدان
ايسنا/ سيبزميني يکي از مهمترين منابع غذايي دنيا محسوب ميشود و در تأمين غذاي جامعه نقش مهمي دارد. سيبزميني همدان از نظر کيفيت مورد پسند صنايع تبديلي و برندهاي مطرح کشور قرار گرفته است. از اين رو کارخانههاي بزرگ، اين محصول همدان را به عنوان نخستين انتخاب خود مدنظر قرار مي دهند. ۲۹ درصد اشتغال استان همدان در بخش کشاورزي است که برداشت سيب زميني در اين ميان سهم قابل توجهي دارد و هر ساله در فصل برداشت سيب زميني خانوارهاي زيادي به منظور اشتغال به استان همدان مهاجرت ميکنند. برابر آمار سازمان جهاني خوار و بار، سالانه ۲۳ ميليون هکتار از اراضي کشاورزي در جهان زير کشت اين محصول قرار گرفته است و افزون بر ۳۱۰ ميليون تن محصول از آن برداشت ميشود که سهم ايران از اين مقدار ۱۸۵ هزار هکتار سطح زير کشت و افزون بر ۵ ميليون تن توليد است. ميانگين برداشت سيب زميني همدان در هر هکتار ۴۰ تن از انواع ارقام خوارکي و بذري است. سيب زميني پاييزه با مشکلات کمتري در مقايسه با سيبزميني تابستانه از نظر ماندگاري مواجه است، بهطوريکه در انبارهاي سرد ممکن است چند سال بدون آنکه کيفيت اوليه آن تغيير کند، نگهداري شود.