کم کردن وابستگی پیش از ازدواج با چند راهکار طلایی

تبيان/ وابستگي به خانواده ميتواند در زندگي پس از ازدواج شما تأثير مخربي داشته و حتي باعث شکست ازدواج شود. همچنين وابستگي به خانواده ممکن است در آينده وابستگي به همسر را نيز در پي داشته باشد، پس بهتر است قبل از ازدواج به ميزان وابستگي خودتان پي برده و درصدد رفع آنها باشيد.
فرق وابستگي و دلبستگي
دلبستگي معناي عشق و محبت ميدهد و درواقع به اين معناست که دل من به بودن کسي گرم است درحاليکه وابستگي به اين مفهوم است که همهچيز من ازجمله شادي، تفريح، حال خوب، تصميمگيري و... به فرد يا افرادي بستگي دارد.
از کجا تشخيص دهيم فردي وابسته با خانواده هستيم يا نه؟
براي سنجش ميزان وابستگي خود به خانواده به اين سؤالات پاسخ دهيد:
-آيا هميشه تمايل داريد خانواده برايتان تصميمگيري کنند؟
-آيا براي کوچکترين مسائل نياز به راهنمايي خانوادهداريد؟
-آيا نميتوانيد بدون خانواده به تفريح و يا مسافرت برويد؟
-آيا نميتوانيد با خانوادهتان مخالفت کنيد؟
-آيا مدام نگران خانوادهتان هستيد؟
-آيا زماني که از خانواده خود دور هستيد احساس تنهايي و ناتواني ميکنيد؟
-آيا نيازهاي خانوادهتان را نسبت به نيازهاي خودتان در اولويت قرار ميدهيد و به خاطر آن خودتان را بهسختي مياندازيد؟
-آيا در طول روز بارها و بارها با خانوادهتان تماس تلفني داريد؟
چرا قبل از ازدواج بايد وابستگي به خانواده را کم کرد؟
دقت کنيد که عدم وابستگي به خانواده به معناي آن نيست که بعد از ازدواج بهطور کل قيد خانوادهتان را بزنيد؛ اتفاقاً بعد از ازدواج بايد به خانوادهتان سر بزنيد، نيازهاي پدر و مادرتان را تأمين کنيد و آنها را عاشقانه دوست داشته باشيد، اما وابستگي و بهاصطلاح چسبندگي نداشته باشيد. وقتي شما بيشازاندازه به خانواده خود وابسته باشيد و با اين شرايط وارد زندگي مشترک شويد:
-قدرت تصميمگيري و استقلال را از خود سلب ميکنيد و طبيعتاً نميتوانيد زندگي مستقلي داشته باشيد.
-امکان دارد تمام مشکلات و درگيريهاي زندگي مشترک را با خانواده خود در ميان بگذاريد و راه مداخله را براي خانوادهتان بازکنيد.
-نميتوانيد نقش همسري را بهخوبي ايفا کنيد و هميشه نگرانيهايي داريد.
-ممکن است همسرتان را مجبور کنيد تا هرروز به خانه والدينتان برويد.
-امکان دارد گاهي به خاطر دوري از خانواده افسرده و غمگين شويد.
-ممکن است همسرتان را مجبور کنيد تا نوع پوشش، رفتار و... را طبق نظر و سليقه خانوادهتان انتخاب کند.
- از پيشرفتهاي زندگي نيز بازخواهيد ماند و همهچيز را منوط به موافقت خانواده خودخواهيد کرد.
بنابراين، اگر هنوز به پدر و مادر خود وابسته هستيد و بدون آنها نميتوانيد زندگي جديدي را شروع کنيد، براي ازدواج کردن عجله نکنيد.
قطعاً فرد وابسته به خانواده نميتواند يکشبه اين ويژگي اخلاقي را ترک کند، به همين دليل است که ميگوييم فرد وابسته به خانواده بايد قبل از ازدواج وابستگي را کاهش دهد. چنين فردي با ورود به زندگي مشترک از طرفي با نگرانيهاي دوري از خانواده مواجه شده و از طرف ديگر اختلافات و سرزنشهاي همسرش به دليل وابستگي به خانواده او را آزار ميدهد؛ در اين ميان نهتنها فرصتي براي کاهش وابستگي به خانواده وجود ندارد بلکه ممکن است وابستگي شدت پيدا کند؛ بنابراين لازم است قبل از ازدواج با روشهاي زير وابستگي به خانواده را کاهش داد:
بهتنهايي وقت بگذرانيد
سعي کنيد از تنهايي لذت ببريد و حداقل هفتهاي يکبار از اين فرصت استفاده کرده و کارهاي موردعلاقهتان مثل کتاب خواندن، گوش دادن به موسيقي، ورزش کردن، يادگيري چيزهاي جديد، تماشاي فيلم و... را انجام دهيد.
عزتنفستان را تقويت کنيد
وابستگي با عدم اعتمادبهنفس ارتباط دارد. براي افزايش اعتمادبهنفس روي نقاط مثبت و موفقيتهايتان تمرکز کرده و نه گفتن را ياد بگيريد. به خواستههايتان توجه کنيد و هر جا احساس کرديد نظري، خواستهاي و يا حرفي برخلاف نظر شماست بدون ترس و واهمه، با احترام آن را بيان کنيد. انجام اين کارها باعث ميشود تا عزتنفس خود را بالابرده و از وابستگي رهايي پيدا کنيد.
نيازها و خواستههايتان را در اولويت قرار دهيد
نيازهاي خود را بسيار مهم و غيرقابلاجتناب بدانيد. تلاش کنيد تا بدون اتکا به خانواده نيازهايتان را تأمين کنيد. اگر آرزوي داشتن ماشيني را داريد تلاش کنيد تا بدون حمايت مالي خانواده اين کار را انجام دهيد، اگر دانشگاه در شهر ديگر قبولشدهايد تلاش کنيد تا با رضايت خانواده براي ارتقاي تحصيلي مدتي را از خانواده دور شويد، گاهي بهتنهايي به خريد برويد و براي خودتان چيزي بخريد.
با دوستانتان ارتباط برقرار کنيد
سعي کنيد گاهي وقتتان را با دوستانتان پرکنيد. اين مسئله علاوه بر آنکه به مستقل شدن شما کمک ميکند، باعث ميشود تا با الگوبرداري از دوستانتان عدم وابستگي به خانواده را تمرين کنيد.