رئیس سازمان انرژی اتمی:واسطه ها در وسائل ارائه شده به ایران دست به خرابکاری می زنند
بروزرسانی
به گزارش خبرآنلاين، فريدون عباسي رئيس سازمان انرژي اتمي ايران بعد از سخنان رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس در خصوص فروختن اجناسي دستکاري شده به ايران، توضيحاتي در اين خصوص ارائه کرد.
آن طور که عباسي مي گويد :«اگرچه به بهانه تحريمها ممکن است شرکتهاي خارجي مستقيم به ايران چيزي نفروشند، يعني به دليل تحريمهاي اعمال شده با ما مراوده مستقيم ندارند که از طريق باز کردن ال سي، پرداخت نقدي يا راههاي قانوني ديگر امکان معامله با آنها وجود داشته باشد، اما در چنين شرايطي شرکتهاي واسطه ورود پيدا کرده و جنسهاي موردنظر کشورهاي مختلف را تامين ميکنند.»
وي با يادآوري اظهارات علاءالدين بروجردي مبني بر جاسازي مواد منفجره در تجهيزات هستهاي فروخته شده به ايران، ادامه داد: قطعاتي که آقاي بروجردي به آن اشاره کرده از شرکتهاي مختلف تامين شده که يکي از آنها شرکت زيمنس است، اين تجهيزات ميتواند به دست واسطهها افتاده و واسطهها که معمولا از طرف سرويسهاي امنيتي بيگانه هدايت ميشوند، در وسايل ارائه شده به ايران، دستکاري خرابکارانه کرده و با کار گذاشتن مواد منفجره آنها را در اختيار ايران گذاشته باشند.
عباسي با بيان اينکه معمولا شرکتهاي معتبر جهان در کارخانههاي خود دست به اقدامات خرابکارانه نميزنند، يادآور شد: اين شرکتها حتي اگر در بحثهاي جاسوسي و سرويسهاي امنيتي کشورها فعال باشند يا ممکن است بخشهاي خاصي را در کارخانه خود داشته باشند که پرسنل عادي از آن خبر ندارند يا اينکه تجهيزات را از کارخانه خارج ميکنند و در جاي ديگري آنها را دستکاري کنند.
عباسي درباره انتقادات مدير مسئول روزنامه کيهان با لحني مودبانه گفته است: «آقاي شريعتمداري نسبت به مسائل کشور دلسوز بوده و با انتقادات خود ميخواست هشدار دهد که از دستاوردهاي کشور بهتر حفاظت شود.»
رئيس سازمان انرژي اتمي در گفت وگو با روزنامه الحيات گفته بود «گاهي اوقات ما به سرويس هاي امنيتي خارجي که قصد جاسوسي داشتند، اطلاعات غلطي منتقل مي کرديم، چون چاره ديگري براي گمراه کردن جاسوسان خارجي نداشتيم. گاهي خودمان را ضعيف و گاهي نيز قوي تر از آنچه واقعا بوديم جلوه داده ايم»
اين اظهارات با واکنش حسين شريعتمداري مدير مسئول روزنامه کيهان مواجه شد و وي در يادداشتي اين سخنان را خلاف منافع ملي خواند.
شريعتمداري مجاز به نقد صحبتهاي من است
وي با بيان اينکه آقاي شريعتمداري مجاز به نقد صحبتهاي من است، تصريح کرد: اما مناسب بود که وي اصل صحبتها را مطالعه ميکرد، يعني اگر به الحيات استناد کرده و همان را مطالعه ميکرد متوجه ميشد که من صحبتي خلاف منافع ملي نکردم که بر روند مذاکرات تأثير سوء بگذارد، صحبتهاي من ممکن است در روند مذاکرات تأثير مثبت داشته باشد اما به طور قطع تأثير منفي ندارد.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه صحبتهاي من واقعيتهايي بوده که در جلسات خصوصي نيز به طرفهاي گفت وگو کننده اطلاع ميداديم، افزود: ما بارها از طرف مذاکره کننده خواستيم که نگرش خود را در گزارشدهي به شوراي حکام عوض کند تا اين موضوع منجر به صدور قطعنامه و فشار بيشتر ضد ايران نشود ولي از آنجا که صحبتهاي ما اثر نکرده و طرف مقابل منش و روش گزارشدهي خود را عوض نميکرد باعث شد من در مصاحبه با الحيات اين موضوع را مطرح کنم که آژانس نبايد در بررسيهاي خود از اطلاعاتي که سرويسهاي امنيتي در اختيارش ميگذارند استفاده کند بلکه بايد به اطلاعات بازرسان خود استناد نمايد.
هرجا که منافع مان اقتضا کند اطلاعرساني ميکنيم
عباسي ادامه داد: من در مصاحبه خود به درستي به تشريح موضوع پرداختم تا هم افکار عمومي در داخل و هم جامعه جهاني اطلاع داشته باشند که ما در چه شرايط سختي به تکنولوژي دست پيدا ميکنيم، در اين زمينه به تناسب و با هماهنگيهايي که در داخل خواهيم داشت مطالب ديگري را در آينده هر جا که منافعمان اقتضا کند و لازم باشد اطلاع رساني ميکنيم؛ با اين حال من از نقد آقاي شريعتمداري بر سخنان و تفکرات خودم استقبال ميکنم، زيرا همين نقدهاست که براي آينده مفيد بوده و مسير درست آينده را پيشروي ما قرار ميدهد.
عباسي تاکيد کرد بازرسان آژانس افرادي متخصص و حرفه اي هستند واطلاعاتي که از مجموعه هاي صنعت هسته اي ايران به دست مي آورند حاصل بازرسي حضوري واندازه گيري ها در محل است وارتباط کارشناسان ما با بازرسان آژانس بر مبناي تکاليف جمهوري اسلامي ايران در مقابل آژانس ورعايت وحفظ حقوق کشور بوده است. ايران در برابر بازرسان بسيار شفاف ، واقعي وفني عمل مي کند ولي نبايد هيچگونه مجال يا زمينه اي براي بدخواهان ملت ايران فراهم گردد تا بتوانند از همکاري فني وحرفه اي ما با آژانس بين المللي انرژي اتمي، سوء استفاده نمايند.
معاون رئيس جمهور همچنين خطاب به مديران آژانس گفت: ما انتظار داريم که اطلاعات فني ومشخصات مجموعه هاي صنعتي را در سايت آژانس يا گزارش هاي مربوطه ننويسند تا بهره برداري خرابکاران و تروريستها به حد اقل ممکن کاهش يابد، زيرا دستيابي به اين هدف نيازمند هوشياري وذکاوت مسئولان دو طرف است.
ديگر اظهارات رئيس سازمان انرژي اتمي در گفت وگو با خانه ملت به شرح زير است:
منطقه فردو و جاسوسي
*اينکه گفته ميشود مواد منفجره جاسوسي در اين منطقه منفجر شده به هيچ وجه صحت ندارد، چون اطراف سايت فردو منطقه حفاظت شده است ضمن آنکه انفجار مورد اشاره در کيلومترها دورتر از سايت فردو اتفاق افتاده است.
*کابلهاي برق بين دو دکل نزديک شهر قم با استفاده از مواد منفجره قطع شدند. چون آنها ميدانند که قطع برق به دستگاههاي سانتريفيوژ آسيب ميزند، اينها توصيه فني بوده که به خرابکارها داده شده بود تا اين کار را انجام دهند.
*ولي از آنجا که در مجتمعها برق اضطراري و سيستمهاي ثابت کننده ولتاژ پيش بيني شده در کار آسيب رساني موفق نبوده اند، مدتهاست که از اين سيستمها براي جلوگيري از اختلالات در برنامه غني سازي استفاده مي کنيم و همچنان در آينده اين حفاظت هاي فني را انجام خواهيم داد.آخرين وضعيت نيروگاه اتمي بوشهر
*نيروگاه اتمي بوشهر به قدرت بيشينه خود يعني هزار مگاوات رسيده که تقريباً حدود زير 10 درصد از برق توليدي به خصوص در فصل گرما به مصرف نيروگاه رسيده و حدود 910 تا 920 مگاوات نيز به شبکه وصل شده است.
مردم بايد بدانند نيروگاه اتمي بوشهر کمک خوبي براي تأمين انرژي به خصوص در فصل گرماست.اين موضوع به ويِژه در شبها که اوج مصرف روشنايي وجود دارد بيش از پيش قابل تامل است، بهرهگيري از نيروگاه اتمي بوشهر باعث ميشود سوخت مصرفي نيروگاههاي ديگر که از ترکيبات نفتي و گاز تأمين ميشود بسيار پايين بيايد.برق هستهاي در ساعات اوج مصرف * در چنين شرايطي استفاده از نيروگاه اتمي بوشهر صرفهجويي خوبي براي کشور خواهد بود زيرا در شرايط فعلي اين نيروگاه ميتواند در تأمين انرژي به وزارت نيرو کمک کند.
* نيروگاه اتمي بوشهر تازه به بهره برداري رسيده است. وقتي که ظرفيت نيروگاه به هزار مگاوات ميرسد بايد حتما به نيروگاه و متخصصان خود فرصت دهيم که آزمايشهاي لازم را براي اطمينان از صحت عملکرد نيروگاه به عمل آورند، از آنجا که اين آزمايشها حدود 2 ماه طول ميکشد ممکن است در اين مدت قدرت رآکتور پايين آمده و يا رآکتور ممکن است به طور کامل خاموش شود، در چنين شرايطي ممکن است نياز به بازبيني يا تعويض برخي قطعات باشد.
* با اين حال اميد ميرود در شش ماه دوم سال شاهد بهرهبرداري موقت نيروگاه بوشهر و تحويل گرفتن مقدماتي آن از روسها باشيم.
باقي ماندن پرسنل متخصص روس
* بعد از تحويل گرفتن موقت نيروگاه اتمي بوشهر از روسها، پرسنل متخصص روس همچنان با ما همراه خواهند بود. قرار است در يک بازه زماني يک ساله تعدادي از متخصصان روسي همچنان در نيروگاه اتمي بوشهر حضور داشته باشند، اما در يک پروسه سه ساله به تدريج از تعداد متخصصان روس کم شده و در بهرهبرداري نهايي مديريت نيروگاه به طور کامل از روسها به ما منتقل ميشود.
مديريت نيروگاه اتمي بوشهر ايراني ميشود
*در مدت سه سال مرتب تعداد نيروهاي ما در بهرهبرداري بيشتر ميشود، اين قاعدهاي است که خودمان در توافق با شرکت روسي به صورت مشترک به آن عمل مي کنيم.