نماد آخرین خبر

صالحی: تصویرسازی و روایت‌پردازی درستی از کشور داشته باشیم

منبع
ايرنا
بروزرسانی
صالحی: تصویرسازی و روایت‌پردازی درستی از کشور داشته باشیم

ایرنا/ قائم‌مقام فرهنگستان علوم ضمن دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات و تعیین سرنوشت سیاسی کشور گفت: اکنون در وضعیتی قرار داریم که باید تصویرسازی و روایت‌پردازی درستی از کشور داشته باشیم.

علی‌اکبر صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با دعوت به حضور مردم در صحنه انتخابات چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: پیروزی انقلاب دستاوردی عظیم و هدیه‌ای الهی بود و حضور مردم در صحنه های مختلف نشان داد مردم ایران پاسدار خون شهدایی هستند که به پای این انقلاب ریخته شد تا به ثمر بنشیند. مردم باید این را بدانند که انقلاب اسلامی بزرگ‌ترین رهاوردش استقلال سیاسی بوده است.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، این دوره از انتخابات را فرصتی برای حضور دوباره مردم در صحنه دانست و گفت: ملت با حضور در میدان خواسته خود را با رای پیاده کنند. اکنون ۶ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری داریم که هر کدام می‌توانند نماینده طیفی از مردم باشد و مردم هر فردی را بنا تشخیص خود برگزیند بنابراین ضرورت دارد تا به میدان بیایند.

دارنده نشان عالی دانش معتقد است: وقتی حضور ما در انتخابات حضوری پرشور باشد مخالفان ما بدون تردید یک حساب دیگری برای ما باز می کنند؛ حال اگر این حضور پرشور نباشد می تواند این تصویر را با خود به همراه داشته باشد که بین دولت و ملت فاصله وجود دارد. اگر پای صندوق رای نیاییم و بی‌تفاوت به سرنوشتمان باشیم دشمنان ما را می‌شکنند، حواسمان باشد با نرفتن به انتخابات فکر نکنید داریم پیامی می‌دهیم که قطعاً این‌گونه نخواهد بود.

معاون فرهنگستان علوم تاکید کرد: اکنون در وضعیتی هستیم که باید هم تصویری سازی و هم روایت پردازی درستی از کشور داشته باشیم.

به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد «قیز قلعه‌سی» به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به مقام رفیع شهادت نائل آمد. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی همچنین خدمه این پرواز نیز در این حادثه شهید شدند.

اصل ۱۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از تشکیل شورایی برای اداره امور اجرایی کشور برای مدت ۵۰ روز و تدارک انتخابات ریاست جمهوری روایت دارد که جزئیات این اصل به این شرح است: «در صورت فوت، عزل، استعفاء، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیس‌جمهور یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته و رئیس‌جمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیس‌جمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیت‌های وی را بر عهده می‌گیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه و معاون اول رئیس‌جمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز رئیس‌جمهور جدید انتخاب شود، در صورت فوت معاون اول یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی گردد و نیز در صورتی که رئیس‌جمهور معاون اول نداشته باشد مقام رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب می‌کند.»

رهبر معظم انقلاب در پی شهادت آیت الله رئیسی، پیام تسلیتی صادر کردند که در بخشی از این پیام آمده است: «جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه‌ی مجریه قرار می‌گیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.»

سران قوا در جلسه‌ای روز ۳۱ اردیبهشت با بررسی زمانبندی فرایند انتخابات، هشتم تیر را زمان انتخابات برای تعیین رئیس‌جمهور جدید تعیین و اعلام کردند: ثبت نام نامزدها در روزهای دهم تا چهاردهم خرداد انجام می‌شود و زمان تبلیغات انتخاباتی هم از ۲۳ خرداد تا هفتم تیر خواهد بود. همچنین روز ۸ تیر نیز روز رای گیری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تعیین شده است.

مسعودپزشکیان، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی،‌ علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی و محمدباقر قالیباف ۶ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری هستند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره