موافقت مجلس با استعفای نماینده نقده و اشنویه؛ حسین زاده بالاخره به دولت راه یافت
ایسنا/ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استعفای عبدالکریم حسینزاده از نمایندگی موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سهشنبه) درخواست مجدد استعفای عبدالکریم حسینزاده نماینده نقده و اشنویه از نمایندگی مجلس را بررسی کردند.
استعفای حسینزاده برای اولین بار در جلسه علنی ۲۵ شهریور اعلام وصول شد و در جلسه علنی ۴ مهرماه مورد بررسی قرار گرفت که نمایندگان با آن مخالفت کردند.
مجددا حسینزاده نامه تقاضای استعفای خود را به مجلس تقدیم کرد که این تقاضا در جلسه علنی ۲۹ مهرماه اعلام وصول شد و امروز همزمان با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهور در مجلس مطرح شد.
بعد از صحبتهای رئیسجمهور درباره حسینزاده و توضیحات او درباره دلیل استعفای مجددش از نمایندگی مجلس و صحبتهای مخالفان استعفا، در نهایت نمایندگان مجلس با ۱۵۳ رای موافق، ۶۹ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای ماخوذه با تقاضای استعفا موافقت کردند.
توضیحات حسین زاده درخصوص تقاضای استعفا؛ مسئول شدن من نباید به قیمت تقابل دولت و مجلس تمام شود
1403/08/09 - 10:28
رئیسجمهور در روز پنجم شهریورماه با صدور حکمی عبدالکریم حسینزاده نماینده نقده و اشنویه در مجلس دوازدهم را به سمت معاون خود در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کرده بود منتها طبق آیین نامه مجلس باید استعفای نمایندگان به تصویب مجلس می رسید.
اظهارات مخالفان استعفای حسینزاده از نمایندگی مجلس
قاسم روانبخش نماینده قم در اظهاراتی به عنوان نخستین مخالف استعفای عبدالکریم حسینزاده از نمایندگی مجلس گفت: برای من جای سوال و بسیار تعجب است که وقتی استعفای آقای حسینزاده یک بار در مجلس مطرح شد و مجلس مخالفت کرده است، چرا دولت بر این امر اصرار دارد؟ به نظرم این کار نوعی توهین به مجلس است چراکه اینگونه تلقی میکنند که نمایندگان بدون تفکر و دقت رای دادند و دوباره میخواهند یک بار دیگر با دقت و تدبیر به این استعفا رای دهند.
وی ادامهداد: اگر به فرض مجلس به استعفای مجدد رای دهد ممکن است در بیرون شائبهای مطرح و گفته شود که چه اتفاقی افتاده که مجلس از رای قبلی خود بازگشته است؟ همچنین باید به این نکته توجه کرد که مقام معظم رهبری توصیه داشته و دارند که تا میشود از مجلس وزیر و معاون انتخاب نشود چرا که نمایندگان مجلس با مردم پیمان بستند که تا ۴ سال نماینده مردم باشند. نمایندگان پیمانی ۴ ساله با مردم میبندند. وقتی ما با استعفای آقای حسینزاده موافقت کنیم، مردم حوزه انتخابیه او برای مدتی از حضور نماینده محروم میشوند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین با پذیرفتن این استعفا هزینهای برای برگزاری مجدد انتخابات در حوزه انتخابیه آقای حسینزاده بر دولت تحمیل میشود. اگر انتخاب یک اهل سنت برای آقای رئیس جمهور مهم است، در جامعه اهل سنت انسانهای فرهیخته تحصیل کرده و حتی نمایندگان ادوار مجلس بسیاری حضور دارند و میتوان از آن شخصیتها استفاده کرد و نیازی نیست که مردم منطقه از نمایندهای که دارند محروم شوند.
حمید رسایی نماینده مردم تهران نیز در مخالفت با استعفای نماینده مردم نقده و اشنویه گفت: از رای قبلی که ما دادهایم تا امروز چه اتفاقی افتاده و چه چیزی تغییر کرده است؟ من با شخص آقای حسینزاده کاری ندارم اما این روال را غلط میدانم و معتقدم نمایندگان اگر میخواهند مجلس را تضعیف کنند باید با درخواست مجدد آقای حسینزاده مخالفت کنند. سوال این است که آیا مصداق یا استدلالها تغییر کرده است که نظر ما بخواهد تغییر کند؟ دلیل ندارد که رای نمایندگان تغییر کند. آئین نامه داخلی مجلس در مورد طرح استعفای مجدد نمایندگان مجلس سکوت کرده است اما روال آئین نامه در موارد دیگر این است که مواردی که در مجلس رای نمیآورد تا ۶ ماه بعد امکان طرح موضوع در مجلس وجود ندارد.
وی همچنین با اشاره به انتصاب محمدجواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور اظهار کرد: امروز بر خلاف قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مصوب سال ۱۴۰۱ ، رئیس جمهور کسی را که وزارت اطلاعات دولت میگوید او فرزندش تابعیت آمریکا را دارد، منصوب کرده است. ما در این باره تذکر دادهایم اما اصرار پشت اصرار که باید این انتصاب صورت بگیرد حتی لایحهای دادهاند تا قانون را برای یک نفر تغییر دهند؛ ما در پاسخ به این اصرار گفتهایم که هر زمان که این لایحه در مجلس رای آورد شما آن فرد را روی سرتان بگذارید و ما کاری نداریم اما در حال حاضر قانون مشخص است. حدود ۴۵ نفر از نمایندگان به این موضوع اعتراض کردند و این اعتراض در کمیسیون امنیت ملی مورد بررسی قرار گرفت و در این کمیسیون جلسه با حضور نمایندگان مخالف و معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد و در نهایت کمیسیون امنیت ملی رای گیری کرد و این موضوع به هیئت رئیسه ارجاع شده است و هیئت رئیسه نیز موظف است طبق قانون موضوع را در صحن مجلس مطرح کند.
در ادامه امیرحسین ثابتی نماینده مردم تهران در مجلس نیز در اظهاراتی به عنوان مخالف استعفای حسینزاده از نمایندگی مجلس تاکید کرد: ما بحث شخصی با آقای حسینزاده نداریم و اگر امروز به جای ایشان فرد دیگری هم بود من مخالف بودم چرا که اینکه یک نفر سه هفته پیش در صحن صحبت کرده است و نمایندگان به هر دلیلی با استعفای او مخالفت کردند، دوباره بدون تغییر شرایط همان درخواست مطرح میشود؛ آیا این غیر از لجبازی با مجلس است؟ خاطرم هست که در یکی از دولتها وقتی وزرای دولت استیضاح میشد، رئیس جمهور برای آنها حکم مشاور صادر میکرد و گفته میشد که دولت در حال لجبازی با مجلس است.
وی افزود: مسئله بعدی این است که همه ما از مردم رای گرفتیم و قولی به مردم دادهایم که ۴ سال در مجلس بمانیم؛ حال اینکه امروز به بهانه اینکه پست دیگری بگیریم از نمایندگی مجلس استعفا دهیم، باعث میشود که مردم بگویند که مجلس در راس امور نیست و نمایندگان مجلس را پلهای کردند تا به مناصب دیگر برسند. از طرف دیگر طبق قانون، ایجاد معاونت توسعه روستایی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، چرا کاری که خلاف قانون آئین نامه و همه چیز است را انجام دهیم؟ مسئله بعدی توصیه رهبری مبنی بر عدم خروج نمایندگان از مجلس است؛ رهبری به چه زبانی بگویند که مجلس را خالی نکنید؛ مردم نقده و اشنویه چه گناهی دارند که تا چند ماه نباید نماینده داشته باشند؟
مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس نیز در مخالفت با درخواست استعفای نماینده اشنویه و نقده خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شاهد بودید که من به همه کابینه آقای رئیس جمهور رای مثبت دادم و در موافقت با لایحه بودجه سنگ تمام گذاشتم و این به آن معناست که موضع من جریانی و جناحی نیست. طی روزهای گذشته افراد فراوانی پیش من آمدهاند و مطرح کردهاند که «گناه دارد»، «دل آقای حسینزاده شکسته است» و «آقای حسینزاده در حوزه انتخابیه خراب میشود»؛ کدام یک از این دلایل بر اساس حجت شرعی است؟ آیا منافع مردم و کشور باید بر اساس رودربایستیها باشد؟
وی ادامه داد: مگر ما از عزیزان فرهیخته اهل سنت کم داریم که رئیس جمهور عزیزمان برای تقویت حضور آنها در عرصه اداره جامعه از آنها استفاده کند؟ چرا میخواهند یک جایی را خراب کنند تا جایی را آباد کنند؟ بگذارید عزیزان اهل سنت کرسیشان در مجلس بماند و عزیز اهل سنت دیگری که میتواند در این جایگاه قرار دهد، در دولت منصوب شود. مگر رهبری نفرمود که مجلس را سکوی پرش برای دستگاههای دیگر قرار ندهید؟ چه جوابی برای مردم مرزنشین نقده و اشنویه داریم که بار امانت ۴ ساله را روی دوش نمایندهشان گذاشتهاند؟
مهدی کوچک زاده نماینده مردم تهران در مجلس نیز به عنوان پنجمین مخالف استعفای نماینده مردم نقده و اشنویه از نمایندگی مجلس گفت: در ابتدا باید پاسخی به شارلاتانیزم رسانهای دهم که علی رغم نظر نمایندگان مخالف اراجیفی را مطرح کردند که مخالفت مجلس با استعفای حسینزاده، اختلاف میان شیعه و سنی است؛ این افراد غلط کردند چرا که دنیا دیده است که شیعه مانند من خاک کف پای یحیی سنوار را که فردی سنی است توتیای چشمانم میکنم. عبدالکریم حسینزاده فرزند و نوه شهید و کردی غیرتمند است؛ لذا کور خواندند چراکه ما نه مشکلی با اهل تسنن بودن عبدالکریم عزیز داریم و نه مشکلی با کرد بودن او داریم.
وی تاکید کرد: ما مشکلی با کرد یا اهل سنت بودن آقای حسینزاده نداریم چراکه معتقدم که انتخابی که آقای رئیس جمهور انجام داد یک ایراد دارد و آن اینکه اصل تعارض منافع در آن دیده نشد؛ اگر من بودم فردی را برای معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم میگذاشتم که خودش اهل مناطق محروم نباشد؛ از نظر من این اشکالی است که جزئی است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «از رئیس جمهور میخواهم که حرمت مجلس را حفظ کند چرا که رعایت قانون حرمت همه را حفظ خواهد کرد و وفاق فقط حول قانون قابل شکل گیری است»، عنوان کرد: گرچه من دلایل مخالفت خود را مطرح کردم اما از نمایندگان میخواهم که با رای مثبت به آقای حسینزاده به دنیا نشان دهند که امروز اصلاً بحث شیعه و سنی و کرد و فارس مطرح نیست و این رسانه است که این مطالب را مطرح میکند؛ حالا که اینها میخواهند به ضرر منافع ملی کار کنند همه مخالفان به خاطر ریش سفید من به استعفای آقای حسینزاده رای مثبت دهند.
محمدرضا احمدی سنگر نماینده مردم رشت در مجلس به عنوان ششمین و آخرین مخالف استعفای عبدالکریم حسینزاده از نمایندگی مجلس اظهار کرد: از اینکه آقای حسینزاده قصد خدمت دارد بسیار ممنون هستیم اما یکی از افتخاراتی که نصیب نمایندگان مجلس میشود این است که مردم به آنها رای میدهند تا خدمت کنند و به نظر من در مجلس خدمتی است که شاید در دولت وجود نداشته باشد. از سوی دیگر مردم عزیز نقده و اشنویه به امیدی به آقای حسینزاده رای دادهاند؛ آنها همیشه ثابت کردند که در پای نظام، انقلاب و ارزشها هستند و شهدای بسیاری تقدیم کردهاند. این مردم ولی نعمت ما هستند و وقتی به ما رای میدهند که به عنوان نماینده آنها پیگیر اموراتشان باشیم، نباید مجلس را مسیری برای ارتقای خودمان قرار دهیم؛ نباید این موضوع در مجلس باب شود که نماینده به مجلس بیاید و با لابیگری به دولت راه پیدا کند؛ این موضوع موجب دلسرد شدن مردم میشود.
وی تاکید کرد: ما نمایندگان مجلس در ابتدای دوره نمایندگی خود سوگند یاد کردهایم که ودیعهای را که ملت به ما سپرده است را به عنوان امینی عادل پاسداری کنیم و در انجام وظایف وکالت امانت و تقوا را رعایت نماییم؛ چه خدمت و سوگندی بهتر از این چرا که همه سوگند خوردهایم برای این مسیر، راه و نمایندگی کار کنیم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشیم.