نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

مجلس با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کرد

منبع
ايسنا
بروزرسانی

ایسنا/ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند.

در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور تقاضای یک فوریت در مورد لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را مطرح کرد.
نمایندگان مجلس بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان فوریت، با ۳۸ رای موافق، ۲۰۷ رای مخالف و ۷رای ممتنع از مجموع ۲۵۶ نماینده حاضر در مجلس با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند.
قالیباف: لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به صورت عادی بررسی می‌شود
بعد از اعلام مخالفت مجلس شورای اسلامی با بررسی یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به این‌که یک فوریت این لایحه تصویب نشد، به کمیسیون اجتماعی ارجاع می‌شود و به صورت عادی بررسی می شود.
وی اضافه کرد: این موضوع در شورای عالی فرهنگی مطرح شده منتها مجلس شورای اسلامی با رفتارهای غیرقانونی مخالف است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: البته اصل موضوع درباره کسانی است که سفیر کشور و یا وابستگان ما بوده و ماموریت خارج از کشور انجام می‌دهند این موضوع شامل بسیاری از اساتید دانشگاه هم می‌شود لذا این لایحه به کمیسیون اجتماعی ارجاع شده تا به صورت عادی مورد بررسی قرار گیرد.

انصاری: لایحه اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس مربوط به یک نفر و ۲ نفر نیست/ پیشنهادات جایگزین دولت
حجت‌الاسلام مجید انصاری در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با مطرح کردن تقاضای دولت برای بررسی یک فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس اظهار کرد: ماده ۲ این قانون شرط انتصاب را اعلام کرده است و به صورت مطلق شروطی را تعیین کرده که مشکلاتی را برای دستگاه‌های مختلف به وجود آورده است.
وی توضیح داد: از جمله اشکال تابعیت، تابعیت قهری است در حال حاضر ۳۲ کشور تابعیت ناشی از تولد فرزند را به طور مطلق به رسمیت شناخته است و ۳۲ کشور هم برای آن شروطی قائل هستند.
معاون حقوقی رئیس جمهور بیان کرد: ما با همسایگان و کشورهای مختلف مراودات داریم و تعداد زیادی از مدیران متعهد انقلابی و حزب‌اللهی برای تحصیل و یا ماموریت به کشورهای دیگر رفته، زندگی تشکیل داده و فرزندانی به دنیا آوردند، اکنون هم به کشور بازگشته و مشغول خدمت هستند و فرزندان آنها در آن کشورها تابعیت قهری گرفتند. از طرفی دیگر ما با کشورهای همسایه مراودات داریم بعضا مدیران ما در کشورهای دیگر با همسر اهل آن کشور ازدواج می‌کنند و می‌خواهند خدمت خود را ادامه دهند اما این قانون به طور مطلق موانعی را به وجود می‌آورد. این قانون باعث می‌شود که ما نتوانیم از ظرفیت این افراد استفاده کنیم به خصوص از ظرفیت نخبگان و دانشمندان.
انصاری بیان کرد: ممکن است فرزند پزشک یا دانشمند متخصصی در خارج از کشور زندگی کند اما آن فرد در داخل کشور به خدمت می‌پردازد. پیشنهاد دولت آن است که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و تابعیت همسر و فرزند به طور مطلق ممنوع نباشد.
وی اضافه کرد: اگر نمایندگان به اصل موضوع رای دهند دولت پیشنهادات جایگزینی هم دارد از جمله آنکه موضوع در کمیته‌ای خاص بررسی شده و یا این‌که در صورت وجود شرایط اضطراری در هر سه قوه براساس تایید رئیس مربوطه این کار انجام شود.

اظهارات نمایندگان موافق و مخالف یک فوریت لایحه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس
در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، تقاضای یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مطرح شد که این درخواست مخالفان و موافقانی داشت.
مهدی کوچک‌زاده نماینده تهران با بیان انتقاداتی نسبت به ظریف اظهار کرد: حرف‌های معاونت حقوقی رئیس جمهور قابل قبول نبود مطمئنم که مجلس شورای اسلامی به این لایحه رای نمی‌دهد.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر به عنوان مخالف یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس اظهار کرد: تعجب ما این است که دولت برای یک فرد یعنی آقای ظریف لایحه قانونی به مجلس شورای اسلامی داده است که اگر مجلس به آن رای دهد، یک بدعت‌گذاری جدید محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: ما انتظار داشتیم دولت درباره کمبود برق، موضوع ارز، کسری گاز و قطعی برق در زمستان به  مجلس شورای اسلامی لایحه دهد و این‌که گزارش دهد که چرا آیین‌نامه‌های مربوط به برنامه هفتم توسعه نوشته نشده است؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تابعیت دو نوع قهری و اکتسابی دارد که در تابعیت قهری شامل متولدین آن کشور می‌شود البته که همان فرد می‌تواند اعلام کند تابعیت را نمی‌خواهد.

حاجی‌دلیگانی افزود: ما از نفوذ، ضربه‌های بسیاری خورده‌ایم اکنون دولت برای نگه‌داشتن آقای ظریف در معاونت نظارت راهبردی لایحه می‌دهد اما مگر قحط‌ الرجال است انتظار می‌رود رئیس جمهور به مسائل اصلی مردم توجه کند.

بیت‌الله عبداللهی نماینده ابهر و هریس به عنوان موافق یک فوریت گفت: ما اکنون برای آینده قانون‌گذاری می‌کنیم تعداد زیادی سفیر، دانشمند و نیروهای خدومی داریم که به دلیل ماموریت به کشورهای دیگر رفته و بچه‌دار می‌شوند بعد آنها به کشور برگشته و به نظام خدمت می‌کنند.
وی ادامه داد: نمی‌توان به دلیل تابعیت فرزند آن مسئول و یا داشتن همسر خارجی، او را از خدمت به نظام محروم کرد.
سلمان اسحاقی نماینده قائنات نیز در اخطاری با استناد به اصل ۳۳ قانون اساسی اظهار کرد: اگر کسی دنبال علم و تحصیل باشد به کشور برگشته و خدمت می‌کند منتها در بحث تابعیت موضوع بر سر آن است که فردی که تابعیت را می‌پذیرد یعنی سیاست و فرهنگ آن کشور را پذیرفته است.
علیرضا سلیمی نماینده تهران نیز در تذکری گفت: آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی شروط فوریت را اعلام کرده است ولی دولت برای رفع مشکل انتصاب غیرقانونی یک فرد به مجلس شورای اسلامی لایحه داده است.
مرتضی محمودی نماینده تهران در تذکر دیگری بیان کرد: چرا دولت برای یک نفر و دو نفر لایحه می‌دهد ما باید به موضوع نفوذ هم توجه کنیم.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره