جوکار: بعید است انتخابات شوراها هفت ساله شود
فارس/ رئیس کمیسیون شوراهای مجلس درباره طرح ۷ ساله شدن انتخابات شوراها گفت که بعید است که اتفاقی درباره زمان برگزاری انتخابات شوراها رخ دهد چون فرایند انتخابات آغاز شده و بعید است این طرح به انتخاب برسد.
محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت طرح ۷ ساله شدن انتخابات شوراها یا توجه به اعلام زمان برگزاری انتخابات شوراها گفت: این طرح بایگانی نشده و در کمسیون است اما هنوز بررسی نشده است.
وی ادامه داد: البته خیلی بعید است که اتفاقی درباره زمان برگزاری انتخابات شوراها رخ دهد چون فرایند انتخابات آغاز شده و بعید است این طرح به انتخاب برسد. بیاتی سخنگوی کمیسیون شوراها نیز به خبرنگار فارس گفت که طرح در مجلس اعلام وصول شده ولی با توجه به شرایطی که وجود دارد انتخابات بعدی شوراهای اسلامی شهر و روستا ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ برگزار میشود.
گفتنی ست دبیر ستاد انتخابات کشور هم امروز از برگزاری انتخابات در ۳۰ خرداد خبر داد. رییس شورای عالی استان ها پیش از این درباره تدوین این طرح گفته بود که علت مطرحشدن این طرح اصل 131 قانون اساسی است و همانطور که حاکمیت و نظام ما بر اساس قانون اساسی پیش میرود، نباید قانون و مصوبهای برخلاف این قانون مصوب شود و باید بر اساس آن گام برداریم.
وی تاکید کرده بود: در این اصل قانون (در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیسجمهور و یا در موردی که مدت ریاستجمهوری پایان یافته و رئیسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا اتفاقات دیگری از این قبیل، معاون اول رئیسجمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را برعهده میگیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه و معاون اول رئیسجمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت 50 روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود.
در صورت فوت معاون اول و یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی شود و نیز در صورتی که رئیسجمهور معاون اول نداشته باشد مقام رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب میکند) تأکید شده در صورت پایان زودهنگام مدت ریاستجمهوری، باید کمتر از دو ماه با برگزاری انتخابات مردم رئیسجمهور بعدی را مشخص کنند.
موسیالرضا حاجیبگلو رئیس شورای عالی استانها ادامه داده بود که بر اساس همین اصل مادهای داشتیم با عنوان ماده 22 قانون انتخابات ریاستجمهوری که در تبصره این ماده آمده است که فعالیت دوره شوراهای شهر و روستا اگر اصل 131 حاکم شد، یا باید متوقف شود یا اگر انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد بهطور خودکار تا دوره بعدی ریاستجمهوری تمدید شود. این قانون بوده است.
قانونگذار یک بار استثنا را قائل شده است. پس از شهادت رئیسجمهور کشورمان، نمایندگان مجلس طرحی را آوردند مبنی بر فعالیت دوره هفتم که کمتر از سه سال هم هست که همزمان با انتخابات ریاستجمهوری دوره بعدی انجام شود که این طرح توسط نمایندگان تصویب شد، طرحی که شورای عالی استانها به مجلس داده درخصوص دوره ششم صحبت میکند.او اضافه کرده بود که در این طرح ما تأکید داریم دوره ششم افزایش پیدا کند؛ زیرا یک گپ حقوقی دارد. مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگان مجلس و شورای نگهبان یک بار در رابطه با تجمیع انتخابات مصوبه دادهاند و نظام انتخاباتی کشور به سمت تجمیع رفته و سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با تجمیع انتخابات صریح و روشن است. پس قوانینی وجود دارد برای اینکه ما بخواهیم یکباره حضور شوراها در دوره هفتم را کوتاه کنیم و انتخابات را تجمیع نکنیم، مغایرت دارد، هم با سیاستهای ابلاغی هم با مصوبه مجلس و هم با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام.