هانیزاده: اروپا میخواهد قبل از شروع دولت ترامپ با ایران توافق کند
نامه نیوز/ یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: اکنون اتحادیه اروپا وارد فاز جدیدی شده است و نشانههایی مشاهده میشود که اروپاییها خواهان مذاکرات همهجانبه در همه حوزهها از جمله سیاسی، امنیتی، هستهای، نظامی و منطقهای هستند و میخواهند از طریق گفتوگو مسائلشان با ایران را حل کنند.
مذاکرات ایران و تروئیکای اروپایی با هدایت مجید تختروانچی از روز جمعه آغاز شده و این خبر روز گذشته رسما تأیید شد. حالا پرسش این است که در ادامه مسیر میتوان انتظار داشت که ایران و کشورهای اروپایی به توافقی دست یابند، به ویژه پیش از استقرار دونالد ترامپ در کاخ سفید؟
حسن هانیزاده، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «سیگنالهای اخیر اتحادیه اروپا برای از سرگیری مذاکرات با ایران و احتمالا ترتیبدادن مذاکراتی جامع با ایران نشاندهنده شکست سیاست تحریمی کشورهای اروپایی است. اتحادیه اروپا به دلیل حمایت از رژیم صهیونیتی نگاهی تهاجمی به ایران دارد اما بعد از اِعمال سیاست تحریمی دریافتهاند که فشار و زورگویی بر ایران جواب نمیدهد و باید به سمت مذاکره بروند».
او ادامه داد: «اکنون اتحادیه اروپا وارد فاز جدیدی شده است و نشانههایی مشاهده میشود که اروپاییها خواهان مذاکرات همهجانبه در همه حوزهها از جمله سیاسی، امنیتی، هستهای، نظامی و منطقهای هستند و میخواهند از طریق گفتوگو مسائلشان با ایران را حل کنند. ایران هم از هر گفتوگویی که از موضع برابر و تأمینکننده منافع ملی باشد، استقبال میکند».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «بعد از خروج آمریکا از برجام این کشور در ارتباط با ایران به حاشیه رفت اما همچنان اتحادیه اروپا و آمریکا نقش پلیس خوب و پلیس بد را بازی میکنند. البته گفتنی است که اکنون اتحادیه اروپا میخواهد قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید با ایران توافق کند و در موضوعات متعدد و کلی با ایران به تفاهم برسد؛ اعم از موضوع هستهای، لبنان، سوریه، عراق، فلسطین اشغالی و مخصوصا یمن برسد».
هانیزاده در پایان گفت: «مکانیزم ماشه همیشه در معرض فعال شدن بوده است و قطعنامه اخیر شورای حکام را میشود در راستای این موضوع تحلیل کرد اما ایران برای هر اقدام کشورهای اروپایی یک جایگزینی دارد؛ به همین دلیل به نظر میرسد گرچه از دید اروپاییها قطعنامه اخیر شورای حکام میتواند زمینه فعالشدن مکانیزم ماشه باشد، اما تأثیر مهمی بر ایران نخواهد داشت. هم اروپاییها و هم آمریکا میدانند که حتی اگر شورای حکام پرونده ایران را بار دیگر به شورای امنیت بفرستد هم در آنجا روسیه و چین پیشنویس هر قطعنامهای علیه ایران را وتو میکنند».