نقش ایران در برقراری آتشبس در لبنان به روایت ظهرهوند
ایلنا/ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره آتشبس ۶۰ روزه بین لبنان و اسرائیل و تاثیر آن در منطقه توضیحاتی ارائه کرد.
ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگو با ایلنا، درباره آتشبس بین اسرائیل و لبنان و تاثیر این آتش بس در منطقه گفت: ما باید آتشبس را در پی مقاومت موثر حزب الله در مقابل رژیم صهیونیستی و فروپاشی تابآوری رژیم صهیونیستی ارزیابی کنیم. رژیم صهیونیستی از هیچ جنایتکاری رویگردان نبود و بیمارستانها و مناطق مسکونی را نیز مورد هدف قرار داده بود. اما حزب الله با مقاومت و دادن پاسخهای موثر در داخل و عمق رژیم صهیونیستی، آنها را در آستانه بهم ریختگی قرار داد و مجبور شدند که از شروط خودشان که بحث از اجرای قطعنامه ۱۷۰۱، خلع سلاح و عقبنشینی تا لیتانی بود، عدول کنند. پیشنهاد آتش بس را هم رژیم صهیونیستی آورد و آمریکا هم ضامن آن شد برای اینکه این آتش بس برای یک فرصت ۶۰ روزه عملیاتی شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: الان عملا رژیم صهیونیستی به طور کامل عقبنشینی کرده است و در نوار جنوبی لبنان هم هزار سرباز ارتش لبنان مستقر شدهاند که در واقع همسو و همراه با حزب الله هستند. در واقع میتوان گفت که این آتش بس یک پیروزی قاطع برای حزب الله در رویارویی با رژیم صهیونیستی است.
ظهرهوند درباره تاثیر این آتشبس در منطقه گفت: با توجه به اینکه آقای نتانیاهو به عنوان جنایتکار محکوم شده است و دستور بازداشت وی صادر شده است، این مساله رژیم اسرائیل و دولت آن را در بدترین شرایط و انزوای کامل قرار داده است. شکستها هم الان پی در پی بر رژیم صهیونیستی وارد شده است؛ بنابراین تاثیر این آتشبس این است که فعلا اینها باید صبر کنند و ببینند که وعده صادق ۳ چه زمانی اتفاق میافتد و آمدن آقای ترامپ چه کمکی میتواند به آنها بکند.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی وضعیت خوبی ندارند و گروگانها هم کماکان در اختیار حماس هستند. حالا شاید در این فاصله کماکان بخواهند بر غزه فشار بیاورند که البته نتیجه خاصی را هم به دست نخواهند آورد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره تاثیر این آتشبس ۶۰ روزه بر مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی گفت: به نظر من تاثیری ندارد. در واقع از مذاکراتی که الان میخواهند انجام دهند، اطلاع دقیقی از جزییات آن ندارم اما به هر حال دو طرف نشستهاند که آخرین دیدگاههایشان را مطرح کنند و ببینند که آیا میتوانند دور جدیدی از مذاکره داشته باشند. البته طرف اروپایی هم دستش خالی است؛ چراکه اروپاییها هم الان مترصد آمدن ترامپ هستند و با آمدن ترامپ هم اوضاع اتحادیه اروپا وضعیت خوبی نخواهد داشت.
ظهرهوند تصریح کرد: ما در این مذاکرات فقط میتوانیم بشنویم و الا اینکه بخواهند راهبرد جدیدی را برای تعامل با ایران در موضوع هستهای داشته باشند، فکر نمیکنم دستاوردی به دست بیاید؛ چراکه اروپاییها باید ببینند که آمدن ترامپ چه وضعیتی را برای موقعیت آنها و حضورشان در ناتو و مسئله اوکراین خواهد داشت. الان اروپا وضعیت پیچیدهای دارد و طرف مذاکرهکننده با ایران از وضعیت باثباتی برخوردار نیست. یعنی خود آنها تکلیفشان روشن نیست که با رفتن بایدن چه رویکردهایی در سطح اروپا اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: آقای ترامپ هم که تاکید داشته من برگردم باید به جنگ اوکراین خاتمه دهم. بنابراین باید ببینیم خروجی این اتفاق چه خواهد بود که احتمالا یک شکست برای اروپا خواهد بود. ضمن اینکه آقای بایدن هم کماکان دارد آتش افروزی میکند حتی این خبر هم منتشر شده است که موشکهای حامل سلاح اتمی را در اوکراین مستقر کرده است که اگر این طور باشد اوضاع بسیار خطرناکی است یعنی امنیت اروپا الان وضعیت خوبی ندارد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره نقش ایران در آتشبس لبنان گفت: نقش موثر ما حمایت از مردم لبنان و پشتیبانی قاطع ما بود و با حمایتها و پشتیبانی ما که شامل حمایتهای مردمی و سیاسی بود و همچنین سفرهایی که اتفاق افتاد، مقاومت خوب خود را سازماندهی کرد و عملیاتهایش هم در واقع در یک روند فزاینده بر رژیم صهیونیستی موثر واقع شد و این از نکات بسیار مهم است. یعنی علیرغم همه جنایتکاری رژیم صهیونیستی شاهد بودیم که حزب الله آتشباریاش موثرتر اتفاق افتاد.