صالحیامیری: هیچکس با حجاب مخالف نیست
ایسنا/ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: هیچکس با حجاب و عفاف مخالف نیست، ما با تنگنظری و تخریب مخالفیم و در اینباره نباید فراتر از شرع و قانون حکم کنیم.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آیین تودیع و معارفه معاون گردشگری که سوم دی ماه ۱۴۰۳ در این وزارتخانه برگزار شد، از مذاکره با وزارت امور خارجه برای برداشتن موانع ورود گردشگر خبر داد و افزود: باید از جهانیان ذهنیتزدایی کنیم که آنچه ابررسانهها گفتهاند، دروغ است. رونق گردشگری فضای جدیدی را در کشور شکل میدهد و خون جدیدی را در سیستم مدیریت تزریق و رونق اشتغال ایجاد میکند.
صالحی امیری همچنین درباره موضوع حجاب با توجه به لایحه اخیر آن، اظهار کرد: ما جامعه نجیب، عفیف و سلامتی داریم. هیچکس با حجاب و عفاف مخالف نیست. ما با تنگنظری و تخریب مخالفیم و در اینباره نباید فراتر از شرع و قانون حکم کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین لزوم واگذاری امور اجرایی را به بخش خصوصی و مردم برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه مورد تاکید قرار داد و گفت: برنامه هفتم توسعه نیازمند حمایت است و بدون حمایت محقق نمیشود.
صالحی امیری راه نجات گردشگری را مردمیسازی و خصوصیسازی آن عنوان کرد و افزود: دولت باید با سیاستگذاری، حمایت از بخش خصوصی و نظارت بر سیاستها تنها نقش تولیگری داشته باشد. سیاست قطعی ما واگذاری امور اجرایی و تصدیگری به بخش خصوصی، صنوف و تشکلها است. دولت نه میتواند و نه ممکن است که در همه امور دخالت کند.
او با تاکید بر ضرورت جذب گردشگر و تبلیغات، تقویت روابط با دولتها و تشکلهای سایر کشورها و شرکت در نمایشگاهها بهمنظور نمایش جاذبههای ایران، تاکید کرد: باید تلاش کنیم، ظرفیتهای جذب گردشگر را از بیرون محقق کنیم و با کار رسانهای در خارج از کشور، کار ابر رسانههایی که آگاهانه ضد ایران تبلیغ میکنند را خنثی و تصویر درست و زیبای ایران را ارائه کنیم.
صالحی امیری در این مراسم با بیان اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری میراث ما هویت و شخصیت ما است، گفت: میراث فرهنگی سرمایهای عظیم و غنی است، اما آنگونه که باید برای نسل جدید شناخته نشده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رسالت مهم وزارتخانه را معرفی این سرمایه غنی به نسل جوان عنوان کرد و افزود: نسل جوان با شناخت این ظرفیت باید احساس غرور و نشاط کند و در مقابل جهانیان باور داشته باشد که هیچ جغرافیایی ظرفیت تاریخی و تمدنی ایران را ندارد.
صالحی امیری با اشاره به تعدد و گستردگی رشتههای صنایعدستی، یادآور شد: صنایع دستی مجموعهای از خلاقیت، هنر، سبک زندگی، اقتصاد، معیشت و انتقال فرهنگی را شامل میشود که میتواند موجب تحول بزرگی در سبک زندگی ایرانیها شود.
او در ادامه با اشاره به ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در حال اجرا در کشور بر لزوم تسهیلگری در صدور مجوزها، برداشتن بروکراسی ناکارآمد و آمادهسازی زیرساختها از سوی دولت تاکید کرد و افزود: شناسایی موانع بخش خصوصی و تسهیلگری کار دولت است، دخالت کار دولت نیست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین سه فاکتور برنامه، اراده و حمایت را در تحقق برنامه هفتم توسعه مهم عنوان کرد و افزود: بنا بر توافق انجام شده با رئیسجمهوری، جلسات منظمی را با معاون اول، وزرا و بخش خصوصی بهمنظور رفع موانع برگزار خواهیم کرد.
گردشگر تهدید فرهنگی نیست
انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این مراسم گفت: گردشگر تهدید فرهنگی نیست بلکه یک فرصت برای کشور است که در کنار انتقال خردهفرهنگها میتواند به تقویت بنیه اقتصادی نیز کمک کند.
معاون گردشگری اظهار کرد: توسعه گردشگری باعث خنثیشدن ایرانهراسی و تبلیغات منفی علیه ایران میشود. اعتقاد من بر این است که گردشگری مهمترین عامل مقابله با ایرانهراسی است. ما ظرفیتهای بسیار زیادی داریم بهعنوان مثال ما با ۱۲ کشور همسایه هستیم و باید بتوانیم فعل توانستن را در حوزه صنعت گردشگری صرف کنیم.
توجه جدی به زیرساختها، تعامل با بخشهای مختلف دولت، تهیه بستههای مختلف سفر برای تمام اقشار، تعامل مستمر و پایدار با تشکلها و صنوف، توجه جدی به بازارهای هدف کشورهای نوظهور، توجه به اقتصاد دریانوردی، تدوین نقشه گردشگری تا سال ۲۰۳۰ بر اساس آمایش سرزمین، برنامهریزی ۵ ساله گردشگری پایدار و ... از دیگر موضوعاتی بود که بندپی مطرح کرد و گفت که معاونت گردشگری باید این موضوعات را به صورت جدی دنبال کند.
در این مراسم علیاصغر شالبافیان، معاون پیشین گردشگری نیز تودیع و تکریم شد.