امیررضا واعظ آشتیانی: ظریف را نقد کنیم
فردا/یک فعال و تحلیلگر سیاسی گفت: آقای ظریف اگر باور واقعی به مودت میان کشورهای اسلامی داشت، چرا در دورانی که وزیر امور خارجه بود گامی در این جهت برنداشت؟
مواضع اخیر مجمودجواد ظریف درباره مودت میان همه کشورهای اسلامی بازتاب زیادی داشت و موافقان و مخالفان یادداشت اخیر او در مجله اکونومیست به اظهار نظر پرداختند. اکنون پرسش این است که طرح اخیری که ظریف مطرح میکند با واقعیتهای عینی موجود در منطقه چه قدر سازگار است؟
امیرضا واعظ آشتیانی، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «اتحاد و مودت میان کشورهای اسلامی موضوعی است که بارها هم مقام معظم رهبری و هم حضرت امام(ره) مطرح کرده بودند و تبیین کردند که در صورت انسجام کشورهای اسلامی در برابر رژیم تجاوزگر صهیونیستی موفقیت ه بار میآید؛ بنابراین طرح این موضوع از سوی آقای ظریف مسئله جدیدی نیست».
او ادامه داد: «آقای ظریف اگر باور واقعی به این موضوع داشت خودش در دورانی که وزیر امور خارجه بود به سمت تحققش حرکت میکرد. آقای ظریف پاسخ بدهد که چرا در هشت سال دولت آقای روحانی هیچ اقدامی در جهت وحدت با کشورهای اسلامی انجام نشد؟ آقای ظریف اگر واقعا به سخن امروزش باور دارد همان زمان پیشقدم برای به وجود آمدن چنین وحدتی میشد».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «این یک واقعیت تلخ است که اکثر کشورهای عربی وامدار آمریکا هستند و تجربه و تاریخ هم نشان داده است هر کشوری که به غرب اعتماد کرده، دچار هزینههای سنگینی شده است؛ از مصر و لیبی گرفته تا همین سوریه. اگر بناست که کشورهای اسلامی و عربی به وحدت دست یابند باید حکومتهایشان به این باور برسند. خیلی خوب است که آقای ظریف از ضرورت وحدت کشورهای اسلامی سخن میگوید اما در عین حال یک پرسش در افکار عمومی وجود دارد؛ آنکه چرا در دوره هشتساله وزارت خارجهاش در این حرکت نکرد؟»
واعظ آشتیانی در پایان گفت: «من خودم نقدهای بسیاری به آقای ظریف دارم و باید هم او را در معرض پرسشهای مهم قرار داد اما از این سو هم نباید طوری سخن بگوییم که باعث تحقیر او شود یا آنکه نباید مقایسههایی میان او و برخی چهرههای خاص در تاریخ معاصر برقرار کنیم که باعث تخریب او شود. در واقع نقد ظریف ایرادی ندارد اما نه تحقیر و تخریب او»