فرانسه خواستار تشدید تحریمها علیه ایران شد
ایرنا/ زیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، بازداشت دو محکوم به جاسوسی در ایران را غیرقابل قبول دانست و خواستار تشدید تحریمها علیه تهران شد.
به گزارش ایرنا، ژان نوئل بارو روز دوشنبه در آستانه برگزاری نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، به خبرنگاران گفت: فرانسه بازداشت خودسرانه شهروندان فرانسوی در ایران را محکوم میکند و شرایط آنها را غیرقابل قبول میداند.
وی تصریح کرد: ما از شهروندان خود خواستهایم که به ایران سفر نکنند و از کسانی که در ایران حضور دارند خواستهایم هرچه زودتر به فرانسه بازگردند. همچنین امروز اعلام میکنم که فرانسه پیشنهاد تحریم مسئولان این بازداشتهای غیرقانونی را به اتحادیه اروپا ارائه خواهد کرد.
این مقام فرانسه اضافه کرد: علاوه بر این، تصمیم گرفتهایم معافیت ویزا برای دیپلماتها و مقامات رسمی دولت ایران را به حالت تعلیق درآوریم.
حمایت فرانسه از کاهش تحریمهای سوریه
وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه اعلام کرد که این کشور از تصمیم اتحادیه اروپا برای تعلیق برخی تحریمها علیه سوریه، بهویژه در بخشهای انرژی، حملونقل و نهادهای مالی حمایت میکند. وی افزود: «تعلیق تحریمها تنها در صورتی ادامه خواهد داشت که دولت سوریه به اجرای یک گذار سیاسی جامع و فراگیر متعهد باشد. این گذار باید تمامی شهروندان سوری را شامل شود و امنیت و ثبات را در کشور تضمین کند.»
دیپلمات ارشد فرانسوی ادامه داد: «یکی از اولویتهای ما شناسایی، کنترل و نابودی ذخایر تسلیحات شیمیایی سوریه است. این گامی ضروری برای بازگرداندن اعتماد جامعه بینالمللی به دولت دمشق است.»
ژان نوئل بارو گفت: «فرانسه در تاریخ ۱۳ فوریه (۲۵ بهمن) میزبان سومین کنفرانس درباره سوریه خواهد بود. این کنفرانس با حضور شرکای بینالمللی برگزار میشود و هدف آن نظارت بر تدابیر لازم برای گذار سیاسی و تضمین امنیت در سوریه است.»
به گزارش ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشار اسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از ۱۱ روز در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
رهبران اروپایی پس از سقوط دولت بشار اسد، سیاست خود را در قبال دمشق مورد ارزیابی مجدد قرار داده و در حال بررسی راههای کاهش تنش با رهبران جدید در سوریه هستند. مقامهای اروپایی میگویند آینده تعامل با دمشق به اقدامات عملی گروههایی بستگی دارد که زمام امور در دمشق را به دست گرفتهاند.