مشاور فرمانده کل قوا: تولید علم براساس سیاست انقلاب اسلامی انجام شود
![مشاور فرمانده کل قوا: تولید علم براساس سیاست انقلاب اسلامی انجام شود](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/11/4cc23939-a522-4ec6-a9c2-2d31dcb38948.jpeg)
فارس/ دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: هر انقلابی بعد از دولتسازی متناسب با آرمان و اهداف انقلاب، سیاستهای خود را در ساحتهای مختلف تدوین میکند. ما نیز باید بر اساس سیاستهای انقلاب اسلامیمان به تولید علم و تربیت دانشجو و استاد بپردازیم.
همزمان با ایام الله دهه فجر، بسیج اساتید و کارکنان «سمت» مراسمی را با حضور دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا برگزار کرد.
در ابتدای این مراسم داود مهدویزادگان، رئیس سازمان مطالعه و تدوین ضمن تبریک بهار انقلاب اسلامی، در سخنانی با تبیین اصول تشکیلدهنده انقلاب اسلامی، دشمنان نظام اسلامی را به عنوان دشمنان اصول اسلامی معرفی کرد.
وی حضور سرلشکر صفوی در سازمان سمت را به عنوان مدیر گروه تخصصی مقاومت و امنیت مغتنم دانست و گفت: ایشان چه پیش از انقلاب اسلامی و چه در ایام دفاع مقدس و حتی پس از آن، از پرچمداران مباحث مقاومت و امنیت بوده و هستند.
سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا و رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در ابتدا، سازمان «سمت» را به عنوان یکی از مهمترین سازمانهای علمی کشور معرفی کرد و گفت: «کار شما، یک کار تاثیرگذار، عمیق و راهبردی است. طبق گزارشات ارائه شده طی سه سال گذشته، بیش از 150 عنوان کتاب جدید عرضه شده است و در همین مدت بیش از هزاروپانصد عنوان در شمارگان یک میلیون دویست هزار نسخه تجدید چاپ شده است.
وی ادامه داد: این اعداد بسیار بالا و چشمگیر است و از عظمت کار شما حکایت میکند. من همین جا، سلام حضرت آقا را به تکتک شما عزیزان، خصوصا خدمت استاد ارجمند و همرزم قدیمی، آقای مهدویزادگان میرسانم و از تلاشهای شما تشکر میکنم.»
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، پرداختن به خاطرات ایام انقلاب را مهم دانست و گفت: «حضرت آقا سه مرتبه به بنده امر فرمودند که خاطره بگو، خاطره بنویس؛ لذا ما یک نهضت خاطرهگویی راه انداختیم و هماکنون بیش از دویست نفر در آن عضو هستند و خاطرات خود از ایام انقلاب و دفاع مقدس را ثبت و ضبط میکنند.
وی افزود: منتها تلاش میکنیم این کار صحیح انجام شود. به همین علت، منشوری را با عنوان «منشور نهضت خاطرهگویی» منتشر کردیم و در آن گفتیم که در خاطرهگویی، چه بگوییم و چه نگوییم. این منشور به رؤیت مقام معظم رهبری هم رسید و ایشان نکات و ملاحظات خود را فرمودند.»
سرلشکر صفوی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: «وقتی در پاریس از حضرت امام پرسیدند این حکومت اسلامی که شما میخواهید تشکیل بدهید چگونه است؟ آیا چیزی شبیه پاکستان یا عربستان خواهد بود؟ قویا رد کردند و فرمودند خیر، حکومت ما بر پایه فرامین الهی در قرآن و سیره رسول الله خواهد بود؛ حکومت ما شبیه حکومت رسول الله در مدینه یا حکومت امیرالمؤمنین در کوفه خواهد بود.»
مدیر گروه تخصصی «مقاومت و امنیت» سازمان سمت، در ادامه سخنان خود چند پیشنهاد مطرح کرد تا در تألیف و تأمین منابع درسی دانشگاهی مدنظر دستاندرکاران سازمان قرار بگیرد.
وی گفت: هر انقلابی بعد از دولتسازی متناسب با آرمان و اهداف انقلابش، سیاستهای خود را در ساحتهای مختلف تدوین میکند. ما نیز باید بر اساس سیاستهای انقلاب اسلامیمان به تولید علم و تربیت دانشجو و استاد بپردازیم. بیشک در تربیت دانشجو، منابع آموزشی تأثیر فراوان دارد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا تاکید کرد: ضروری است با توجه به جامعیت علومانسانی در شکلگیری تمدن نوین اسلامی، کتابها با نظریههای جدید از دیدگاه انقلاب اسلامی تالیف و عرضه شود تا در ساختن تمدن نوین اسلامی موثر باشد.»
وی افزود: این رویکرد را در کتاب خودم که «سمت» چاپ کرده است مد نظر داشتهام و در آن ژئوپلیتیک و ژئواستراتژی را با دیدگاه انقلاب تعریف کردهام؛ از همین کتاب نظریۀ «شکلگیری قطب قدرت جهان اسلام» را استخراج کردم که در بخش نظریه جشنواره فارابی امسال برگزیده شد.
سرلشکر صفوی در پایان خاطرنشان کرد: باید «سمت» به عرضه کتابهایی بپردازد که مبتنی بر رویکرد و جهانبینی انقلاب اسلامی ایران است و در آن موضوعات راهبردی مانند امنیت ملی، جبهه مقاومت و حتی صلح را بر پایه رویکرد و جهانبینی انقلاب اسلامی عرضه کند تا کشورهای همسو با ما بتوانند از آنها بهرهمند شوند.