نظر سلیمی نمین برای مذاکره با آمریکا
![نظر سلیمی نمین برای مذاکره با آمریکا](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/11/1df9c245-b9c9-4968-9f38-3d0839f9eef2.jpeg)
فارس/ فعال سیاسی اصولگرا گفت: مذاکره تحت شمشیر نه تنها مذاکره نیست، بلکه پذیرش اصول مذاکره نیز نیست. وقتی طرف مقابل به تحریمها ادامه میدهد و سپس اعلام میکند که آماده مذاکره است، این یک نوع فریب است و به هیچ عنوان نمیتواند به عنوان مذاکره واقعی تلقی شود.
*ترامپ ابتدا تحریمها را امضا و افزایش داد، و سپس اعلام کرد که آماده مذاکره است. این نشان میدهد که کسی که قصد مذاکره واقعی دارد، به هیچ وجه تحریم را به عنوان ابزار مقدم نمیداند، بلکه باید به سمت رفع تحریمها و ایجاد فضایی برابر برای گفتوگو پیش برود.
*شما به تجربیات تاریخی ایران در مذاکرات با آمریکا، به خصوص دوران ریاست جمهوری مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، توجه کنید. مسئولین ایران خوشبینانه وارد فضایی شدند که آمریکا به دنبال فریب بود. یکی از نمونههای بارز این فریب، جریان مکفارلین است که تجربهای بسیار روشن به ما میدهد. در این جریان، آمریکا به هیچ وجه به گفتوگوی برابر با ایران نپرداخت و تنها به دنبال تسلیحاتی بود که به طور غیرقانونی از خارج کشور منتقل شد.
*امروز برخی جریانهای سیاسی تلاش دارند با ایجاد فضای احساسی، مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند، اما این رویکرد نه تنها به حل مشکلات کمک نمیکند، بلکه باعث ایجاد فضای غیرواقعی و نادرست در تحلیل مسائل میشود.
*مگر ما در گذشته مذاکره نکردیم؟ ایران در چارچوب توافق به اضافه یک (برجام) به اصول مذاکره پایبند بود، اما آمریکا پس از آنکه نتواست از ابزار فشار برای محروم کردن ملت ایران از توان خود استفاده کند، به سرعت توافق اولیه را نقض کرد و تمامی زحمات ایران را زیر پا گذاشت.
*این تجربیات نشان میدهد که برخی جریانات که امروز فشار روانی به دولت و شخص آقای پزشکیان وارد میکنند، در واقع به دنبال منافع خود هستند و هیچ توجهی به مصالح ملی ندارند. این فشارها، بیشتر ناشی از زیادهخواهی است و نه در راستای منافع ملی کشور.
*برخی جریانها به دنبال فشار آوردن به دولت هستند تا اگر رئیسجمهور وارد مذاکره با آمریکا نشود، استعفا دهد. این نوع نگاه به منافع گروهی، نه تنها در مسائل داخلی بلکه در حوزه روابط بینالملل هم میتواند فاجعهبار باشد. زمانی که گروهها و جریانها فقط منافع خود را مدنظر قرار میدهند و مصالح ملی را نادیده میگیرند، نمیتوان انتظار داشت که سیاستهای خارجی کشور موفقیتآمیز باشد."
*امروز برخی افراد به جای اینکه از رئیسجمهور بخواهند منابع داخلی را فعال کند و از آن بهرهبرداری بیشتری داشته باشد، در حال فشار آوردن به او هستند که یا باید وارد بازی آمریکا شود یا استعفا دهد. این نوع نگاه به مسائل، برخلاف مصالح ملی است.
*آمریکاییها هیچگونه مذاکره صادقانهای را در دستور کار خود قرار ندادهاند. اگر قرار بود مذاکره صادقانهای وجود داشته باشد، طبیعتاً موضوع تحریمها اولویت نمییافت.آمریکاییها برای تحمیل اراده خود از تهدیدات استفاده میکنند. اما ما باید این تهدیدات را خنثی کنیم؛ هم در زمینه جنگ اقتصادی که توسط برخی مسئولین داخلی دامن زده میشود و هم در برابر تهدیدات مستقیم از سوی آمریکا.
*پس از خنثی کردن این تهدیدات، ایران قادر خواهد بود که با اطمینان خاطر وارد مذاکرات شود و در چنین شرایطی میتوانیم به نتیجه مطلوبی برای کشور دست یابیم.