نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

جزئیات جلسه مجازی کمیته ویژه منتخب رئیس‌جمهور با هیأت حقیقت‌یاب ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱

منبع
ايلنا
بروزرسانی
جزئیات جلسه مجازی کمیته ویژه منتخب رئیس‌جمهور با هیأت حقیقت‌یاب ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱

ایلنا/ ​در راستای تبیین اقدامات و فعالیت‌های گسترده صورت گرفته از سوی کمیته ویژه بررسی ناآرامی‌های ۱۴۰۱، اعضای کمیته در روز دوشنبه مورخ ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ جلسه‌ای مجازی با اعضای هیأت به اصطلاح حقیقت‌یاب بین‌المللی برگزار نمودند.

کمیته داخلی ناآرامی‌های ۱۴۰۱ اعلام کرد:
در این جلسه رئیس کمیته ویژه، آقای مظفر ضمن گلایه از گزارش نادرست و اتهام‌آمیز هیأت که در اسفند سال گذشته، درخصوص وقایع ۱۴۰۱ به شورای حقوق بشر ارائه کردند، بی‌اعتمادی خود را نسبت به سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری بخاطر برخورد دوگانه آن‌ها با کشورها در تنظیم محتوای گزارش‌های خود و نوع موضعگیری‌های له و علیه آن‌ها در مورد کشورهایی که با او دوستی و همراهی دارند و کشورهایی که با او مخالفند اعلام کردند و اظهار امیدواری کردند این هیأت از این اتهامات به دور باشد و در تنظیم گزارش جدید خود منصفانه و بر اساس عدالت و انصاف و حقیقت اقدام نماید. 
در این جلسه، آقای مظفر با ذکر دلایل و مصادیقی نسبت به عملکرد هیأت مذکور اعتراض کردند و اقدامات هیأت را جانبدارانه، یکسویه و خارج از انصاف دانستند. 
آقای مظفر در ادامه صحبت‌های خود ورود هیأت را به موارد و موضوعاتی که خارج از صلاحیت و مأموریت آن‌ها بوده همچنین اظهار نظر و قضاوت‌هایی که هیأت خارج از وظایف خود داشته و اتهاماتی را که علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح نموده، زیر سئوال بردند و آن‌ها را خارج از وظایف و حیطه صلاحیت هیأت دانستند. 
آقای مظفر در بخش دیگری از صحبت‌های خود به پنهان‌کاری هیأت وعدم درج حقایق در انعکاس آسیب-هایی که توسط اغتشاشگران مسلح به جان و مال مردم و اموال خصوصی و عمومی وارد کردند و اقدامات تخریبی و تروریستی که انجام دادند و منجر به شهادت حدود ۸۰ نفر از مجریان قانون و مجروحیت صدها نفر از نیروهای حافظ امنیت و آسیب های فراوان جانی و مالی که به شهروندان و رهگذران وارد شد اشاره نمودند و به‌عدم درج اینگونه خشونت ها و آسیب ها در گزارش هیأت اعتراض کردند. 
آقای مظفر با توضیحات مبسوطی درباره اقدامات صیانتی نظام و مسئولان عالیرتبه آن که بخاطر مسئولیت پذیری خود نسبت به شهروندان خود برای کاهش آسیب های وارده به مردم و شهروندان صورت گرفته مانند: دستورهای صادره از سوی سران قوا برای پیگیری حقوق آسیب دیدگان، بخشنامه های صادره از سوی فرماندهان نظامی و انتظامی برای‌عدم توسل به خشونت در مواجه با معترضان، دستورهای ابلاغی از سوی دستگاه قضایی و دادستانی کل کشور و وزیر کشور در انجام تدابیر لازم و رعایت رأفت اسلامی بویژه در مورد زنان و در مورد اقدام رهبری معظم در مورد عفو بازداشتی ها و حتی عفو برای برخی متهمان و محکومان که در گزارش قبلی هم به آن‌ها اشاره شده بود، هیأت حقیقت یاب را متهم به پنهان¬کاری و سوگیری مغرضانه درعدم درج اینگونه اقدامات صیانتی و حمایتی از سوی مسئولان عالیرتبه نظام در گزارش و مواضع کرد. 
آقای دکتر مظفر گزارشی از اقدامات صورت گرفته توسط کمیته ویژه و دیدارهای اعضای آن با خانواده-های آسیب¬دیده در استان¬های مختلف، با متهمان در برخی زندان¬ها، رسیدگی به ۸۸۶ مورد شکایت واصله از سوی مردم و پرداخت حدود ۷۵۰ میلیارد تومان خسارت جانی و جسمی به بیش از ۲۰۰۰ خانواده آسیب¬دیده ارائه کردند و بی¬توجهی هیأت به این اقدامات وعدم درج این خدمات نظام به آسیب دیدگان در گزارش را اقدامی سیاسی و غیرحرفه‌ای و خارج از مأموریت آنان، دانستند. 
رئیس کمیته ویژه نسبت به پنهان کاری و سیاسی کاری هیأت درعدم درج عواملی که منجر به تشدید خشونت و درگیری در اعتراض شدند مانند مداخله دولت های بیگانه، معاند و مشارکت سفارتخانه های آنان در ترویج و تشویق به خشونت و تخریب و براندازی و حمایت های مالی آنان از اقدامات تروریستی همچنین به کارگیری و بسیج ده ها شبکه  ارتباطی و مجازی فارسی زبان در آموزش نظامی و تشویق به شورش و تحریک و تخریب و حمایت های مالی و تجهیزاتی از گروهک های ترویستی، برانداز، معاند و سلطنت طلب و حتی به کاری گیری اوباش در تخریب و آسیب رسانی به شهروندان و اموال عمومی وعدم انعکاس خبر کشف بیش از ۸۰۰۰ قبضه سلاح جنگی از آشوبگران در گزارش هیأت اعتراض کردند. 
رئیس کمیته به عملکرد هیأت اعتراض کردند چرا و با چه منطقی از افرادی که مسلحانه اقدام به قتل و آدم کشی کرده اند، و برای نمونه در جریان حوادث ایذه ۷ نفر را به قتل رسانده و ۱۲ نفر را مجروح کردند و یا افرادی که گلوی مأمور پلیس را بریده¬ و او را کشته¬اند یا اغتشاشگرانی که آرمان علی¬وردی و عجمیان و ده ها نفر دیگر را به طرز فجیعی به شهادت رسانده اند، حمایت می کنند. 
رئیس کمیته اطلاعات و آمار هیأت حقیقت یاب را غلط و نادرست دانستند و در نتیجه ابتناء تنظیم گزارش بر اساس داده‌های غلط را عامل بی اعتباری آن دانستند و اظهار داشتند وقتی در آمار هیأت فوت افرادی که زنده و در قید حیات هستند، افرادی که در تصادف کشته شده¬اند، افرادی که با قرص یا سقوط از ارتفاع خودکشی کرده اند، افردی که در اثر مسمومیت و مصرف بی¬رویه مواد مخدر فوت کرده اند، به عنوان جان باختگان ناآرامی‌های ۱۴۰۱ نسبت داده اند. چه اعتباری می¬توان برای گزارش قائل شد و ارائه این اطلاعات غلط و بی¬پایه بی‌طرفی و حرفه ای‌گری هیأت را زیر سؤال می‌برد. 
در ادامه جلسه خانم پاد نوع برخورد و عملکرد هیأت را غیر حقوقی و غیرمتعارف دانستند و با بیان ۱۵ سفر استانی خود و دیدار و ملاقات هایی که با خانواده های آسیب دیده در استان ها و بازدیدهایی که در زندان با متهمان داشته و حتی درخواست‌های آن‌ها را هم پیگیری کرده که منجر به آزادی آن‌ها شده، به‌عدم اعتنا به این اقدامات و متهم کردن نظام به بی مسئولیتی توسط هیأت اعتراض کردند و آن را به دور از انصاف و رعایت استقلال دانست. 
خانم الهیان عضو دیگر کمیته ویژه نیز در مورد احساس مسئولیت مسئولان نظام در مسأله فوت خانم مهسا امینی و تشکیل چهار کمیسیون در مجلس شورای اسلامی برای پیگیری و ریشه یابی علت فوت و مطالعه گزارش های پزشکی و مدارک سازمان پزشکی قانونی اشاره کردند و هیأت حقیقت‌یاب را از اظهار نظرهای غیر کارشناسی و غیر تخصصی در مواردی که مدارک صریح و روشن ندارد برحذر داشتند. 
نامبرده به اقداماتی که در نظام اسلامی در مورد اشتغال، تحصیل و فعالیت و مشارکت زنان در عرصه های مختلف و پیشتازی زنان ایرانی از مردان در برخی موارد اشاره کردند و متهم کردن ایران را به نقض حقوق زنان را غیرمنصفانه و سوگیرانه دانستند و مدارکی را برای اثبات فعالیت شبکه‌های معاند در تحریک و تشویق به قتل و تخریب به هیأت نشان دادند. 

رئیس کمیته ویژه در آخر ضمن اعتراض به محتوای گزارشی که از هیأت سال قبل علیه ایران ارائه کردند به هیأت حقیقت‌یاب توصیه نمود: شما هم اکنون در یک میدان آزمایش قرار گرفته اید که عملکرد شما در بیان حقایق یا پنهان کاری می تواند شما را یک هیأت حقیقت‌یاب و مستقل معرفی کند و یا اینکه شما را وابسته و بی‌اراده نشان دهد که با فشار نظام سلطه و بدون توجه به حقایقی که در ایران اتفاق افتاده گزارش دیکته شده ای را علیه نظام اسلامی و مسئولان آن ارائه می نمائید و از هیأت خواستند با شنیدن این اقدامات در اصلاح گزارش خود اقدام نمایند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

جزئیات جلسه مجازی کمیته ویژه منتخب رئیس‌جمهور با هیأت حقیقت‌یاب ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱

جزئیات جلسه مجازی کمیته ویژه منتخب رئیس‌جمهور با هیأت حقیقت‌یاب ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱
00:00
00:00
جزئیات جلسه مجازی کمیته ویژه منتخب رئیس‌جمهور با هیأت حقیقت‌یاب ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱
1 / 1
جزئیات جلسه مجازی کمیته ویژه منتخب رئیس‌جمهور با هیأت حقیقت‌یاب ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱
00:00
00:00
0 MB

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر