نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

نیویورک تایمز: تیم ترامپ در مواجهه با ایران آشفته است

منبع
فارس
بروزرسانی
نیویورک تایمز: تیم ترامپ در مواجهه با ایران آشفته است

فارس/ نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که تیم دونالد ترامپ در مذاکره با ایران دچار تناقض‌گویی و آشفتگی و اختلافات درونی شده است.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به روایت «مواضع دوگانه» «آشفتگی در موضع‌گیری» و «تهدیدات توخالی» در تیم ترامپ در مواجهه با مذاکره با ایران پرداخت.در این گزارش آمده است: «دولت ترامپ کار خود را با هدفی روشن آغاز کرد: وادار کردن ایران به برچیدن کامل برنامه‌های هسته‌ای و موشکی‌اش. اما پس از مدتی، مذاکره‌کننده ارشد دولت لحن خود را نرم‌تر کرد و ناگزیر شد عقب‌نشینی کند».به نوشته نیویورک تایمز، تنها چند هفته پیش، «مایکل والتز»، مشاور امنیت ملی ترامپ و از چهره‌های دیرپای ضدایرانی، هدف دولت آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران را به‌روشنی بیان کرد.او گفت: «برچیدن کامل.» سپس توضیح داد: «ایران باید تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم، امکانات مرتبط با تسلیحات هسته‌ای و حتی موشک‌های دوربرد خود را کنار بگذارد».در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: «اما آنچه در یک برنامه تلویزیونی روز یک‌شنبه بسیار صریح و قاطع به‌نظر می‌رسید، به‌تدریج دچار فروپاشی شد. در ۲۴ ساعت گذشته، مقام‌های دولت مجموعه‌ای از پیام‌های ضدونقیض و سردرگم‌کننده ارائه کرده‌اند؛ پیام‌هایی که این گمانه را تقویت می‌کند که شاید دولت ترامپ به جای اهداف اولیه، به پذیرش محدودیت‌هایی در فعالیت‌های ایران رضایت دهد ـ دقیقاً مانند آنچه باراک اوباما یک دهه پیش انجام داد ـ هرچند بار دیگر روز سه‌شنبه از این موضع عقب‌نشینی شد».
 
طبق این گزارش، بخشی از این سردرگمی احتمالاً ناشی از بی‌تجربگی در زمینه برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای است. استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد ترامپ، از دوستان قدیمی ترامپ است که همچون او سابقه‌ای در ساخت‌وساز در نیویورک دارد و بیشتر عمرش را صرف برج‌سازی کرده؛ اما تنها چند هفته است که به بررسی سانتریفیوژهای زیرزمینی ایران و آزمایشگاه‌های مشکوک به ساخت سلاح پرداخته است. نیویورک تایمز دلیل این ناهماهنگی و تناقض‌گویی را تنها ناشی از بی تجربگی ندانست و نوشت که این شرایط همچنین ریشه در اختلافات درون تیم ترامپ دارد.این روزنامه نوشت: «اما این ناهماهنگی تنها ناشی از بی‌تجربگی نیست، بلکه به‌نظر می‌رسد ریشه در شکاف‌های درون تیم امنیت ملی ترامپ دارد؛ تیمی که بار دیگر با یکی از دیرپاترین و پیچیده‌ترین چالش‌های سیاست خارجی آمریکا روبه‌رو شده و تلاش دارد این سؤال را پاسخ دهد چگونه می‌توان برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کرد بی‌آن‌که به جنگ کشیده شود».نیویورک تایمز سپس نوشت که راه‌حل دولت ترامپ در این موضوع تنها مجموعه‌ای از پیام‌های دوپهلو، سیگنال‌های متناقض و تهدیدهای بزرگ و توخالی بوده است.این روزنامه سپس به یک مورد دیگر از تناقض‌گویی ویتکاف اشاره کرد و نوشت که او در مصاحبه با فاکس نیوز توافقی به‌مراتب نرم‌تر از آن چیزی ترسیم کرد که والتز ترسیم کرده بود.

او از ضرورت ایجاد نظامی برای «راستی‌آزمایی» در تولید اورانیوم غنی‌شده و ممانعت تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ایران سخن گفت و پیشنهاد کرد که ایران ممکن است همچنان بتواند در سطحی پایین – در حد مورد نیاز برای تولید برق هسته‌ای – اورانیوم تولید کند. او هیچ‌گاه از واژه «برچیدن» استفاده نکرد.توافق ترامپی، تناقض و ابهامبه نوشته نیویورک تایمز او در واقع در حال توصیف نسخه‌ای بازنگری‌شده و شاید هم با رنگ‌وبویی «ترامپی» از همان توافقی بود که دولت اوباما حدود یک دهه پیش با ایران به‌دست آورده بود.ویتکاف گفت: «در اصل، می‌توان توافق اولیه هسته‌ای را بهبود داد.» این در حالی است که ترامپ بارها آن توافق را یک «فاجعه» خوانده و در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، با این استدلال که توافقی یک‌طرفه و وحشتناک بوده که هرگز نباید امضا می‌شد.اما سخنان ویتکاف چندان دوام نداشت. صبح روز سه‌شنبه، ترامپ به‌همراه مقام‌های ارشد امنیت ملی خود ـ از جمله ویتکاف ـ در اتاق بحران کاخ سفید جلسه‌ای درباره ایران برگزار کردند سپس ویتکاف پیامی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد که در آن نوشت: «ایران باید برنامه غنی‌سازی و تسلیحاتی هسته‌ای خود را متوقف کرده و از میان بردارد»؛ عبارتی که هرگز شب قبل به زبان نیاورده بود.او گفت: «توافق با ایران تنها زمانی نهایی خواهد شد که یک توافق ترامپی باشد».

طبق گزارش نیویورک تایمز شماری از مقام‌های آمریکایی می‌گویند برخی اعضای دولت ترامپ به این نتیجه رسیده‌اند که اصرار بر برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران ممکن است مذاکرات را به بن‌بست بکشاند. این مقام‌ها که نخواستند نامشان فاش شود، گفته‌اند استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد، و جی‌دی ونس، معاون ترامپ، در جلسات داخلی هشدار داده‌اند که ایران هرگز برنامه هسته‌ای خود را به‌طور کامل کنار نخواهد گذاشت و در نتیجه همچنان گزینه تولید سلاح هسته‌ای را حفظ خواهد کرد.این دو پیشنهاد کرده‌اند که به‌جای پافشاری بر برچیدن کامل، باید بر سیستمی سخت‌گیرانه برای راستی‌آزمایی تأکید شود؛ نظامی که ممکن است تحت نظارت مستقیم آمریکا باشد، نه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی.به نوشته نیویورک تایمز، طرح ویتکاف و جی دی ونس، یادآور توافق‌های دوره اوباما است؛ چیزی که بسیاری از تندروهای دولت ترامپ با آن مخالف‌اند.به گفته منابع آگاه به این روزنامه، مایکل والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا و مارکو روبیو، وزیر خارجه، همچنان بر موضع سخت‌گیرانه خود پافشاری می‌کنند. آن‌ها معتقدند ایران نباید حتی توان غنی‌سازی محدود را هم حفظ کند، چراکه ممکن است دوباره غنی‌سازی را تا آستانه درجه تسلیحاتی افزایش دهد.با این حال «گری سامور»، مسئول سابق پرونده هسته‌ای ایران در دولت‌های کلینتون و اوباما، در گفت‌وگویی با رسانه‌ها گفت: «حذف کامل توان هسته‌ای ایران واقع‌بینانه نیست. حتی تهدید نظامی هم نمی‌تواند چنین کاری بکند.»

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

نیویورک تایمز: تیم ترامپ در مواجهه با ایران آشفته است

نیویورک تایمز: تیم ترامپ در مواجهه با ایران آشفته است
00:00
00:00
نیویورک تایمز: تیم ترامپ در مواجهه با ایران آشفته است
1 / 1
نیویورک تایمز: تیم ترامپ در مواجهه با ایران آشفته است
00:00
00:00
0 MB
پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر