دریادار سیاری: ارتش قدرت خود را از مردم میگیرد و فدای ملت است

مهر/ معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: ارتش قدرت خود را از مردم میگیرد و فدای ملت است.
امیر دریادار حبیبالله سیاری با تأکید بر پیوند عمیق و ناگسستنی ارتش و مردم، قدرت اصلی نیروهای مسلح را ناشیاز حمایت ملت دانست و بیان کرد: این قدرت مشروع که از مردم و قانون اساسی نشأت گرفته و افتخار ارتش این است که خود را فدای مردم میداند.
امیر دریادار حبیب الله سیاری با اشاره به نقش آفرینی ارتش در مقاطع حساس تاریخ انقلاب اسلامی، بیان کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره بر اساس وظایف محوله، اقدامات ارزشمندی انجام داده است. همراهی بدنه ارتش با انقلاب و اجرای فرمان حضرت امام (ره) مبنی بر ترک پادگانها توسط سربازان، یکی از خدمات بزرگ ارتش به پیروزی انقلاب بود.
وی به چالشهای پس از پیروزی انقلاب، از جمله فعالیتهای تجزیهطلبانه و ضدانقلاب در گوشه و کنار کشور اشاره و اظهار کرد: در آن مقطع حساس که هنوز سپاه پاسداران و سایرنهادهای انقلابی به طور کامل شکل نگرفته بودند، ارتش جمهوریاسلامی ایران به همراه کمیتههای انقلاب، نقش محوری در دفاع از تمامیت ارضی و مقابله با عوامل ضدانقلاب ایفا کرد و مانع تحقق اهداف دشمنان در به انحراف کشاندن مسیر انقلاب شد.
معاون هماهنگ کننده ارتش با یادآوری آغاز جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، بیان کرد: رژیم بعثی صدام با هدف شکست انقلاب نوپای اسلامی و جلوگیری از پیشرفت آن، تهاجم گستردهای را آغاز کرد.
وی افزود: در آن زمان، ارتش با چالشهای متعددی از جمله تصفیههای پس از انقلاب که منجر به حذف برخی فرماندهان شد، کاهش مدت خدمت سربازی به یک سال و جابجایی نامناسب کادر متخصص بین یگانهای مختلف، مواجه بود و به دلیل عدم انجام رزمایش و تعمیرات اساسی در ماههای منتهی به جنگ، از نظر آمادگی در شرایط مطلوبی قرار نداشت.
دریادار سیاری در مصاحبه با ویژه برنامه اقتدار رادیو گفتوگو با تأکید بر ورود مردانه ارتش به عرصه دفاع مقدس علیرغم همه مشکلات، خاطرنشان کرد: دستاوردهای ارتش در همان روزهای ابتدایی جنگ شگرف بود. نیروی زمینی با وجود تمام محدودیتها،مأموریت خطیر سد کردن پیشروی دشمن و تثبیت خطوط دفاعی را با موفقیت انجام داد.
وی اشاره کرد: نیروی هوایی تنها ساعاتی پس از بمباران فرودگاه مهرآباد، با اجرای عملیات ۱۴۰ فروندی، پاسخی کوبنده به دشمن داد و نیروی دریایی در عملیات مروارید در هفتم آذر ۱۳۵۹، تنها پس از ۶۷ روز از آغاز جنگ، نیروی دریاییعراق را به طور کامل منهدم کرد، به طوری که تا پایان جنگ قادر به ایفای نقش نبود.
معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به شکلگیری و تقویت سپاه پاسداران و بسیج در ادامه جنگ، بر همکاری، تعامل و همدلی مثالزدنی بین همه نیروهای مسلح تأکید کرد و گفت: عملیاتهای بزرگی چون ثامنالائمه (شکست حصر آبادان)، طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس (آزادسازی خرمشهر) محصول این اتحاد و انسجام بود که در نهایت منجر به حفظ انقلاب و تمامیت ارضی کشور شد.
وی با بیان اینکه پس از پایان دفاع مقدس، ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد دوران بازسازی، نوسازی و حرکت به سمت خودکفایی شد، عنوان کرد: امروز به لطف الهی و تلاش متخصصان داخلی، شاهد دستاوردهای عظیمی در نیروهای مختلف ارتش هستیم. نیروی زمینی در حوزه تجهیزات به خودکفایی رسیده است. نیروی پدافند هوایی که روزگاری تنها به سامانه هاوک غربی متکی بود، امروز انواع سامانههای بومیپیشرفته با بردهای مختلف را در اختیار دارد.
دریادار سیاری افزود: نیروی هوایی در زمینه تولید مهمات، هواپیما و بهویژه پهپاد، گامهای بلندی برداشته و نیروی دریایی راهبردی با ساخت ناوشکنهایی چون جماران و انواع زیردریاییها، ایران را در زمره معدود کشورهای دارنده این فناوری پیشرفته قرار داده است.
وی با تأکید بر اینکه تمامی این پیشرفتها با اتکا به دانش بومی و در شرایط تحریم حاصل شده است، گفت: ارتش امروز در حوزههای نوین مانند جنگ الکترونیک، جنگ سایبری و پهپادی نیز به توانمندیهای قابل توجهی دست یافته و همواره در تلاش است تا همگام با فناوری روز حرکت کند. آموزشها، تاکتیکها و رزمایشهای ارتش نیز کاملاً بهروز و مبتنی بر دکترین بومی است.
معاون هماهنگ کننده ارتش، قدرت اصلی نیروهای مسلح را ناشی از حمایت مردم دانست و تأکید کرد: هر ارتشی بدون پشتوانه مردمی موفق نخواهد بود. الحمدلله نیروهای مسلح ما، اعم از ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی، همواره از حمایت بیدریغ مردم برخوردار بودهاند.
وی با اشاره به یادگار ارزشمند حضرت امام (ره) در نامگذاری۲۹ فروردین به نام روز ارتش، گفت: شعار «ارتش برای مردم، مردم فدای ارتش» که در همان روزهای اول انقلاب توسط مردم سر داده میشد، امروز به شعار «ارتش فدای ملت، ملت فدای ارتش» تبدیل شده و این نشاندهنده عمق پیوند ارتش و مردم است.
امیر سیاری حضور فعال و پیشقدم ارتش در کمکرسانی به مردم در بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله را گواه دیگری بر این مدعا دانست و افزود: این قدرت مشروع که از مردم و قانون اساسی نشأت گرفته، ضامن امنیت و ایستادگی کشور در برابر هر تهدیدی است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش فرامنطقهای ارتش، به حضور مقتدرانه نیروی دریایی راهبردی ارتش در آبهای بینالمللی اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۶ و با آغاز پدیده دزدی دریایی، نیروی دریایی ارتش برای تأمین امنیت خطوط کشتیرانی و منافع ملی، حضوری مستمر در آبهای دوردست از جمله خلیج عدن داشته است.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: این حضور که با دیپلماسی فعال دریایی و اهتزاز پرچم پرافتخار ایران در بنادر کشورهای مختلف همراه بوده، نشاندهنده عمق راهبردی و توانمندی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. انجام رزمایشهای مرکب با کشورهای دیگر نظیر چین و روسیه نیز بیانگر جایگاه و قدرت بازدارندگی ایران در عرصه بینالمللی است.
وی با تجلیل از مقام شامخ شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران و خانوادههای معظم آنان، تأکید کرد: امنیت و اقتدار امروز کشور، مرهون خون شهدا و ایثارگریهای آنان است.
امیر سیاری با گرامیداشت یاد شهدای شاخص و همچنین شهدای گمنام ارتش، گفت: بسیاری از این عزیزان در گمنامی جنگیدند و به شهادت رسیدند، اما جان خود را فدا کردند تا این مملکت پابرجا بماند.
وی در پایان ویژه برنامه اقتدار رادیو گفتوگو از زحمات و تجربیات گرانبهای پیشکسوتان ارتش که در مقاطع مختلف مسئولیتهای خطیری بر عهده داشتند، قدردانی کرد و بیان کرد: ارتش همواره از تجربیات این عزیزان بهرهمند بوده و خواهد بود و ما سربازان امروز ارتش، دست تکتک آنان را میبوسیم و ادامه دهنده راهشان هستیم.