نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص گفتگوهای عمان؛ مذاکرات تخت‌روانچی با آمریکا قبل از شروع مذاکرات صحت ندارد

منبع
فارس
بروزرسانی
اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص گفتگوهای عمان؛ مذاکرات تخت‌روانچی با آمریکا قبل از شروع مذاکرات صحت ندارد

فارس/ سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران جزئیات منتشر شده از محتوای گفت‌وگوهای رم را تأیید نکرد و گفت که عراقچی فردا به چین سفر می‌کند.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) اول اردیبهشت‌ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
* عراقچی به چین می‌رود
این دیپلمات ارشد ایرانی در ابتدا به تحولات در حوزه دیپلماسی پرداخت و به سفر عراقچی به مسکو و دیدار با وزیر خارجه ایتالیا در حاشیه گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا اشاره کرد و گفت که فردا هم سفر وزیر خارجه به چین سفر می‌کند.
* تحریم‌ها همگی ناموجه و غیرقانونی و ظالمانه بوده
وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا در گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا درباره اینکه کدام تحریم‌ها لغو شود صحبت شده؟ گفت:‌ تحریم‌هایی که علیه ایران طی چند دهه گذشته اعمال شده همگی ناموجه، غیرقانونی و ظالمانه بوده و ما تفاوتی بین تحریم‌هایی که غیرقانونی علیه ما اعمال شده قائل نیستیم.
بقائی افزود: تجربه برجام و بدعهدی‌هایی که صورت گرفت را داریم. طبیعی است مطالبه اساسی ما در هر مذاکره‌ای برداشتن تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه است. برداشتن تحریم‌ها به نحوی که آثار ملموس و کاملا موثری داشته باشد. ایران بتواند به صورت عادی فعالیت‌های تجاری، اقتصادی و بانکی خود را انجام دهد و این اطمینان ایجاد شود که تجارب گذشته تکرار نخواهد شد.
وی گفت: بحث تضمین ناظر بر همین موضوع است و مطمئن شویم اگر این گفت‌وگوها به نتیجه منجر شود دوام خواهد داشت و طرف‌های مقابل به ایفای تعهدات خود به صورت جدی عمل خواهند کرد.
* جزئیات مطرح شده را تأیید نمی‌کنیم
بقائی در پاسخ به سوالی درباره مطالب منتشر شده در رسانه‌ها بعد از مذاکرات در خصوص محتوای گفت‌وگوها گفت: جزئیات مطرح شده درباره مطالب گفته شده در مذاکرات را تأیید نمی‌کنیم. جزئیات این مذاکره قرار نیست در مذاکرات بحث شود و هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را تأیید نمی‌کنیم.
* تعیین جا با پیشنهاد عمان بود
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مکان گفت‌وگوهای دور دوم و اخبار منتشر شده در این باره و برگزاری گفت‌وگوها در رم گفت:‌ عمان پیشنهاد داد که گفت‌وگوها در جای دیگری برگزار شود و از دولت عمان و ایتالیا تشکر می‌کنیم. تعیین جا با پیشنهاد عمان و با توافق طرفین مذاکرات انجام شد. دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم هم نشست فنی و هم نشست در سطح مذاکره کنندگان ارشد در مسقط برگزار خواهد شد و نشست مذاکره کنندگان ارشد در روز شنبه برنامه ریزی شده است.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی گفت که نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران از هشت تا 12 اردیبهشت برگزار خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه به همایش اقتصادی ایران و آفریقا هم اشاره کرد و قرار است 30 مقام ارشد از جمله وزیر و معاون وزیر در این همایش شرکت کنند که هم در تهران و هم اصفهان خواهد بود.
* مسئله هسته‌ای و رفع تحریم‌ها موضوع مذاکرات غیرمستقیم
بقائی در پاسخ به سؤال خبرنگار راشاتودی درباره اینکه چقدر ایران آمادگی دارد اگر مذاکرات به نتیجه برسد بازگشتی برای روابط با آمریکا داشته باشد؟ گفت:‌ مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا متمرکز بر مسئله هسته‌ای و متقابلا از سوی ما رفع تحریم‌های آمریکاست. در این روند ما متمرکز بر همین دو موضوع گفت‌وگو خواهیم کرد و امیدواریم حسن نیت و جدیت لازم از سوی طرف مقابل باشد که این گفت‌وگوها به نتیجه منجر شود.
* تلاش داریم هر چه سریع‌تر زمینه رفع تحریم‌ها را ایجاد کنیم
وی در پاسخ به سؤالی گفت:‌برای ما موضوع رفع تحریم‌ها مطالبه اساسی است و اعتقادمان بر این است و این واقعیت هم هست که تحریم‌های ظالمانه‌ای که به بهانه هسته‌ای بر ایران اعمال شده هیچ مبنایی ندارد.
بقائی ادامه داد: تمام تلاش ما این خواهد بود که هر چه سریع‌تر زمینه رفع تحریم‌ها را ایجاد کنیم. متقابلا اعلام آمادگی کردیم که نگرانی‌ها و شبهه‌هایی که در خصوص برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد از طریق اتخاذ اقدامات داوطلبانه و شفافیت زا رفع کنیم.
وی گفت: در نشست کارشناسی در جزئیات مربوط به چارچوب خواهیم بود. در مسقط و رم متمرکز بر چارچوب‌ها و مواضع کلی دو طرف بودیم و لازم است در نشست فنی یک مقدار جزئی‌تر به مواضع هر یک از طرفین در چارچوب‌هایی که مدنظر بوده وارد شویم.
* سفر وزیر دفاع عربستان از قبل برنامه ریزی شده بود
این دیپلمات ارشد ایران درباره سفر وزیر دفاع عربستان سعودی به تهران و اینکه آیا این تحرکات مرتبط با گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکاست؟ اظهار داشت: این سفر از قبل برنامه ریزی شده بود و تقریبا همزمان با گفت‌وگوها در رم شد. 
وی گفت: این سفر نشانگر ثمردهی سیاست همسایگی است که از سوی ایران طی این سال‌ها پیگیری شده و نشانه باورمندی ما به اینکه کشورهای منطقه باید بتوانند خودشان با اتکا به توانمندی‌های یکدیگر و ایجاد اعتماد متقابل در مسیر ثبات و صیانت از امنیت منطقه خلیج فارس و غرب آسیا حرکت کنند.
بقائی افزود: طبیعی است در هر مراوده‌ای گفت‌وگوهای غیرمستقیم هم مطرح شود.
* موضع روشن ایران در بحث سوریه
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر نخست‌وزیر عراق به دوحه و دیدار با الجولانی گفت: رفت و آمدها بین دو کشور دیگر موضوعی است که مرتبط با خودشان است. برنامه‌هایی که دولت عراق در رابطه با تنظیم مراودات و روابطش با هر یک از کشورهای همسایه دارد موضوعی است مربوط به عراق و حاکمیت این کشور.
وی افزود: موضع ما در بحث سوریه روشن است و بارها مطرح شده ما تأکید داریم بر ضرورت حفظ امنیت و یکپارچگی سوریه و ایجاد ساختارها و حاکمیتی که نماینده همه اقشار و بخش‌های تشکیل دهنده جامعه سوریه باشد.
بقائی گفت: امنیت سوریه مرتبط است با امنیت کل منطقه. سوریه نباید به مأمن و بستری برای رشد تروریسم و افراطی گری تبدیل شود. نگرانی جدی که کشورهای منطقه باید در آن سهیم شوند این است که رژیم صهیونیستی اشغالگری خود را ادامه می‌دهد به اندازه مساحت غزه در اشغال رژیم صهیونیستی است و همه کشورهای منطقه باید نسبت به آن حساسیت داشته باشند و ادامه دهند و کمک دهند هر چه زودتر این اشغالگری خاتمه یابد.
*  ارتباط با اعضای برجام
وی در پاسخ به سؤالی گفت‌ که چین و روسیه شرکای برجام و شرکای ایران همیشه در جریان روندهای مرتبط با موضوع هسته‌ای ما بودند. از قبل شروع گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا هم چین  و روسیه و هم کشورهای منطقه در جریان قرار گرفتند. با سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان اعضای برجام در ارتباط بودیم و درباره روند مسقط مشورت داشتیم و این را ادامه خواهیم داد.
بقائی افزود: کماکان قطعنامه 2231 و برجام وجود دارد و این کشورها به لحاظ حقوقی بخشی از این سند هستند. برای اینکه هر روندی به صورت عادی و بدون مشکل پیش برود لازم است این رایزنی‌ها ادامه یابد.
* حملات آمریکا به یمن
وی درباره حملات آمریکا به یمن گفت: این حملات خلاف همه اصول و قواعد حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد است و نقض عدم توسل به زور علیه کشورهای مستقل است.
بقائی ادامه داد: مشکل منطقه ما اشغالگری و کشتار در کرانه باختری و تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورهای همسایه است. حملاتی که طی چند هفته اخیر با شدت علیه زیرساخت‌های حیاتی یمن صورت گرفته چیزی نیست جز همدستی در تجاوز و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی و تحت الشعاع قرار دادن مشکل منطقه که نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری باشد.
سخنگوی وزارت خارجه ضمن محکوم کردن این جنایات گفت: کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر سکوت کرده‌اند و این سکوت باعث عادی سازی و طبیعی جلوه دادن قانون شکنی می‌شود و کل جامعه بین‌المللی از این روند به شدت آسیب خواهند دید.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی گفت: ما بدون تاثیرپذیری از هجمه‌های رسانه‌ای مصمم هستیم با حسن نیت و رعایت منافع عالی ملت ایران در این روند گام برداریم. 
وی با اشاره به این هجمه‌ها گفت: تا جایی که به ما مربوط می‌شود بدون اثرپذیری از این طرف‌ها مسیر خود را مصمم به پیش می‌بریم.
* تماس تلفنی عراقچی و همتای سوئیسی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای سوئیسی و اینکه آیا قرار است سوئیس به پیشبرد گفت‌وگوهای غیرمستقیم کمک کند؟ اظهار داشت: این تماس تلفنی در ادامه رایزنی‌ها با کشورهای منطقه و بین‌المللی و مناسبات دوجانبه است.
وی گفت: سوئیس نقش مثبت و سازنده‌ای را از حیث میزبانی توافق 2015 ایفا کرد. سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است و از این حیث نقش سوئیس مهم است و تماس‌های نزدیکی همیشه با این کشور داشته‌ایم.
وی افزود: تقدیر می‌کنیم خیلی کشورها از جمله سوئیس اعلام آمادگی کردند ولی همانطور که گفتم نشست بعدی قرار است در مسقط برگزار شود.
* هر روزی زودتر تحریم‌ها علیه ملت را برداریم دریغ نخواهیم کرد
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال خبرگزاری فرانسه درباره اینکه آیا ایران جدول زمانی برای توافق با آمریکا دارد با توجه به اکتبر سالجاری و پایان قطعنامه 2231 اظهار داشت: ما هر روزی که زودتر بتوانیم تحریم‌های غیرقانونی علیه ملت ایران را رفع کرده و برداریم، حتما دریغ نخواهیم کرد. ما جدیت داریم و سرعت عمل برای ما بسیار مهم است و این بستگی به طرف مقابل دارد.
وی افزود:‌ استناد به سازوکار ماشه از سوی اروپایی‌ها به هیچ عنوان سازنده نیست. اروپایی‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند در این روند نقش سازنده ایفا کرده و جایگاه خود را اعاده کنند یا اینکه به مثابه نیروهای غیرسازنده در این روند عمل کنند. 
بقائی ادامه داد: اروپا در یک زمان نقش بسیار مهم در شکل گیری برجام داشت و تجربه خوبی در کمک کردن به این روند داشتند. در این مدت تا جایی که به ما مربوط می‌شود آنها را با حسن نیت کامل در جریان مذاکرات قرار دادیم و امیدواریم آنها این حسن نیت را در نظر داشته و به روندهایی که در جریان است، کمک کنند.
* دعوت از کویت برای مذاکره در خصوص میدان آرش
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره سفر رئیس‌جمهور مصر به کویت در یکی از بندهای بیانیه مشترکی که صادر شد به موضوع میدان مشترک آرش اشاره شده بود، گفت: تکرار یک ادعا از سوی رسانه حقی را برای یک دولت ایجاد نمی‌کند. 
وی افزود: بیان مکرر مواضع یکجانبه درباره مسائلی که باید از طریق مذاکره حل و فصل شود، از لحاظ قانونی هیچ جایگاهی را برای طرف مقابل ایجاد نمی‌کند. به کرات گفته‌ایم میدان مشترک نفتی آرش باید براساس حقوق عرفی و تاریخی ایران مورد مصالحه و مذاکره قرار بگیرد. دوستان کویتی به دعوت ایران برای مذاکره پاسخ مثبت دهند و این میدان مشترک را به موضوع دیگر برای تفاهم و دوستی بین دو ملت تبدیل کنند.
* توافقنامه امنیتی ایران و عراق
بقائی درباره روند اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق که سؤال خبرنگاری بود اظهار داشت: رابطه با عراق دوستانه و مبتنی بر حسن همجواری است و درباره مسائلی که از ناحیه تروریسم مطرح بود، باور هر دو کشور این است که مسائلی که از سوی تروریست‌ها رخ داده می‌تواند زمینه ایجاد اخلال در روابط دو کشور باشد. درک مشترک از مبارزه با تروریسم ارزشمند است و براساس آن درک مشترک دو کشور موفق شدند توافقی را برای مقابله با گروه‌های تروریستی منعقد کنند. 
وی ادامه داد: پیگیری اجرای این توافق یکی از موضوعات در دستورکار دو طرف است. در هر مراوده دیپلماتیک این موضوع را جدی با مقامات عراقی و اقلیم در دستورکار داریم و با نگاه مثبت امیدواریم برخی موانعی که بر سر اجرای توافق وجود دارد، رفع شود.
* سفر عراقچی به پکن از قبل برنامه‌ریزی شده بود
وی درباره نقش چین در گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا و سفر عراقچی به پکن گفت: چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت و کشور اثرگذار در روندهای قبلی و کشوری که بخشی از برجام است و با ما روابط بسیار نزدیک و شراکت راهبردی است، در هر روندی می‌تواند نقش سازنده و اثرگذاری ایفا کند. 
بقائی بیان کرد: سفر وزیر خارجه به چین از قبل برنامه‌ریزی شده بود و در این سفر درباره روند گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا رایزنی خواهیم داشت و در جریان آخرین تحولات آنها را قرار خواهیم داد. بخش قابل توجه سفر پیگیری اجرای توافقات دوجانبه بین دو کشور در راستای روابط رو به گسترش است.
* ترکیب تیم کارشناسی چهارشنبه در مسقط
خبرنگار فارس از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ترکیب تیم کارشناسی که قرار است روز چهارشنبه مذاکرات غیرمستقیم را در مسقط آغاز کنند پرسید که بقائی بیان کرد: ترکیب تیم کارشناسی با توجه به پیشرفت مذاکرات و ورود به جزئیات مربوط به هر یک از مباحث هسته‌ای و رفع تحریم‌ها تنظیم خواهد شد. 
بقائی اضافه کرد: در حال بررسی جنبه‌های مختلف موضوع هستیم با توجه به چارچوب‌هایی که در دو جلسه قبلی در مسقط و رم درباره آن تفاهم اولیه شده و براساس آن درباره ترکیب تیم برای روز چهارشنبه تصمیم گیری خواهد شد. این موضوع همین الان در دست بررسی است.
*جولان بخشی از سوریه است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس درباره بازدید میدانی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی از جولان اشغالی و اخبار منتشر شده درباره پیشروی نیروهای این رژیم تا حدود 25 کیلومتری جنوب غربی دمشق هم اظهار داشت: این نگرانی جدی و واقعی با توجه به سابقه اشغالگری و تجاوز به کشورهای همسایه توسط رژیم صهیونیستی وجود دارد.
وی با بیان اینکه باید این موضوع را جدی گرفت، اظهار داشت: اشغال نزدیک به 370 کیلومتر مربع از اراضی سوریه به بهانه‌های مختلف تداوم یافته و به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و یک تجاوز آشکار و خلاف همه اصول و قواعد بین‌المللی و منشور ملل متحد است. در حالت طبیعی شورای امنیت باید برای توقف و جلوگیری از تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی ورود می‌کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: اشغال جولان از همان زمانی که رخ داد با مخالفت کل جامعه بین‌المللی مواجه شد و همچنان براساس قعطنامه‌های سازمان ملل، جولان بخشی از سوریه محسوب می‌شود و گذشت زمان باعث نخواهد شد که تغییری در این اصل حقوقی ایجاد شود.
بقائی افزود: انتظار می‌رود کشورهای منطقه در چارچوب سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب و سایر مجامع منطقه‌ای و بین المللی باید نسبت به این موضوع با جدیت ورود کنند و خواستار توقف و خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از خاک سوریه بشوند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی رابطه ایران و پاکستان را مبتنی بر علقه‌هایی دانست که در بستر زمان ایجاد شده است و افزود: امنیت مرز هر دو طرف را آزار می‌دهد و شهروندان دو کشور در معرض گروه‌های تروریستی قرار داشتند. 
وی به رایزنی تلفنی شب گذشته وزرای خارجه ایران و پاکستان اشاره کرد.
بقائی ادامه داد: بخش دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه در تلاش است موانع موجود بر سر راه گسترش روابط را رفع کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی اعلام کرد: بیشتر سفارتخانه‌هایی که مأموریت سفرای قبلی خاتمه یافته تعیین کرده و روند انتصاب سفرای جدید را شروع کردیم. خیلی‌ها در مراحل پایانی است.
وی افزود: دو موردی که امیدواریم به زودی به محل ماموریت عزیمت کنند ذبیح الله نادری است که قرار است به کوبا برود و پسندیده هم به مکزیک خواهد رفت. سفرای ایران در ایرلند، لهستان،‌ صربستان و ساحل عاج هم هستند که به محض قطعی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.
بقائی درباره سفر عراقچی به چین گفت که این سفر در راستای رایزنی با مقامات ارشد چین و پیگیری موافقتنامه 25 ساله و گفت‌وگو درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است. موضوع گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا و بحث تحریم‌ها از جمله مباحثی است که با وزیر خارجه چین و دیگر مقامات ارشد این کشور درباره آن گفت‌وگو خواهد شد.
این دیپلمات ارشد ایرانی درباره اعمال تحریم‌ها بیان کرد: این نشانگر سیاست ارعاب و تحریم از سوی سیاستگذاران آمریکایی است. این مخل تجارت آزاد و مختل کننده روابط دوستانه کشورهاست. سیاست‌های تحمیلی علیه چین اخلال در همکاری‌های جنوب - جنوب و روابط اقتصادی بین چین و کشورهای در حال توسعه است. 
وی گفت: اینها به هیچ عنوان قابل پذیرش و توجیه نیست و این کل تجارت و روابط تجاری آزاد بین کشورها را مختل می‌کند.
*حضور مدیرکل آژانس در رم بنا بر تصمیم خودش بوده؛ هیچ دیداری با گروسی نداشتیم 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر گروسی به ایتالیا گفت: این حضور بنا به تصمیم خودش بوده است و ما هیچ دیداری با وی در رم نداشتیم. 
بقائی بیان کرد: اصل قطعنامه‌ای که در آژانس صادر شد به هیچ عنوان سازنده نبود. در دیدار گروسی با عراقچی و اسلامی مواضع خود را بیان کردیم. آژانس نقش سازنده خود را وفق وظایف آژانس انجام دهد و از هر موضع گیری و بیانی که شائبه اثرگیری از هر یک از طرف‌ها در موضوع هسته‌ای پرهیز کند. 
خبرنگاری درباره شایعات منتشر شده مبنی بر مذاکرات تخت‌روانچی با آمریکا قبل از شروع مذاکرات غیرمستقیم گفت: به هیچ عنوان صحت ندارد.
وی درباره حضور بر خط عراقچی در کنفرانس بنیاد کارنگی گفت: عراقچی دعوت دارد برای حضور در این کنفرانس که قرار است بعداظهر ساعت 4 یا 5 برگزار ‌شود امیدواریم وقت ایشان اجازه دهد ولی در دستورکار است.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال العربی و اینکه آیا حضور آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم نشانگر تحول در سیاست خارجی آمریکاست؟ گفت: ما ترجیح می‌دهیم درباره نیت طرف‌های دیگر پیشداوری نکنیم. عمل برای ما مهم است. در اتاق مذاکره مواضعمان را با هم در میان می‌گذاریم. مراقب هستیم ذهنیت سازی‌های منفی و اخبار جعلی و موضع گیری‌ها توسط کسانی که به هیچ عنوان خیر و صلاح جامعه را نمی‌خواهد تأثیر نگذارد و امیدواریم طرف مقابل قائل به این شیوه حرفه‌ای باشد.
بقائی روابط ایران و روسیه را مستحکم خواند و گفت: تبادل پیام اخیر در چارچوب روابط بسیار خوب دو کشور صورت گرفت که از زمان انعقاد معاهده مشارکت جامع راهبردی وارد مرحله مهمی شد و ارتقا یافت.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره استقرار سامانه پیشرفته اسرائیل در سومالی گفت: موظف هستیم همه مسائل در منطقه پیرامونی را رصد کنیم و بهترین تصمیمی که می‌شود اتخاذ کرد برای مواجهه با هر چالشی اقدام کنیم.
وی گفت: معتقدیم حضور رژیم صهیونیستی در کشورهای منطقه و یا در کشورهای حوزه آفریقا حضوری مخرب و اخلال کننده در صلح و ثبات در مناطقی که حضور می‌یابد. امیدواریم کشورهای منطقه مراقب شرارت‌ها و چنین حضورهایی در کشورهای خود و مناطق پیرامونی باشند.
* سفر پزشکیان به باکو هفته اول اردیبهشت

وی گفت که سفر رئیس‌جمهور به جمهوری آذربایجان در هفته اول اردیبهشت‌ماه انجام خواهد شد. این سفر بسیار مهمی در ارتقای روابط دو کشور است و فرصتی است برای طرح موضوعات و مباحثی که در راستای گسترش روابط بین ایران و جمهوری آذربایجان است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خبر درگذشت پاپ فرانسیس گفت: به همه مسیحیان جهان و موحدین ادیان آسمانی تسلیت و برای ایشان طلب آرامش می‌کند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره تحلیل‌های مطرح شده در خصوص ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و بحث نظارت آژانس اظهار داشت: آژانس قاعدتا وظایفش، مسئولیت ها و اختیاراتش طبق اساسنامه آژانس و معاهدات حاکم بر روابط ایران به عنوان عضو آژانس و این نهاد تنظیم خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در همان چارچوب و با توجه به رویه‌هایی که از قبل وجود داشته این نظارت‌ها و بازرسی‌های آژانس ادامه خواهد یافت.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره سفر رئیس قوه قضائیه به چین برای شرکت در نشست روسای نظام‌های قضایی سازمان همکاری شانگهای اظهار داشت: سازمان همکاری شانگهای و بریکس دو نهادی هستند که در چند سال گذشته نقش بسیار مفید و سازنده‌ای را در تحولات مهمی ایفا کره است و ایران هم به عنوان اعضای این دو نهاد تقریبا در همه حوزه‌هایی که این دو سازمان فعال بودند،‌ حضور داشته است.
بقائی ادامه داد: مباحث مربوط به مقابله با جرائم سازمان یافته، همکاری در حوزه‌های قضایی و اجرای عدالت مباحثی است که در چند سال گذشته به صورت جدی‌تر در دستورکار شانگهای قرار گرفته و شرکت ما در این سطح نشانگر اهمیتی است که برای شانگهای قائل هستیم.
وی گفت: معتقدیم چنین نهادهایی می‌توانند به تثبیت و تقویت اصل چندجانبه گرایی در روابط و حقوق بین‌الملل کمک کنند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر