روایت ناگفته محسن رضایی از گفتگو با شهید رئیسی پیش از ثبتنام در انتخابات
ایسنا/ محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت در کنگره ملی شهید رئیسی گفت: من از حدود یک سال پیش از حضور ایشان در رقابتهای انتخاباتی، بارها با ایشان گفتوگو کرده بودم. در یکی از دیدارهای خصوصی که هنوز تصمیم نهایی را نگرفته بودند، به ایشان گفتم: «بالاخره تصمیمتان چیست؟» وقتی سرانجام تصمیم گرفتند وارد عرصه انتخابات شوند، به ایشان گفته شد: «آقای رئیسی، میدانید پا در چه مسیری میگذارید؟ و پاسخ داد: «بله، میدانم. آبرویم را وسط میگذارم.» شهید رئیسی به من گفت یک روز قبل از ثبت نام در انتخابات، یکی از مردان خدا به من زنگ زد و گفت شما حتما باید ثبت نام کنی.
محسن رضایی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت) در همایش «اولین کنگره بینالمللی الگوی حکمرانی آیتالله شهید سید ابراهیم رئیسی(ره)» که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ما همچنان در بهت و تعجب به سر میبریم، شهادت پرافتخار ایشان را به مقام معظم رهبری و ملت ایران تسلیت عرض میکنم، اما حقیقتا ما سرباز فداکار و موثری را از دست دادیم. حقیقت ایشان آنچنان مشخص، واضح و تاثیرگذار است که باید بگوییم رئیسی هنوز زنده است و در متن انقلاب اسلامی جا گرفته و تا انقلاب هست، رئیسی هم هست.
وی بیان کرد: صحبت در رابطه با شهید رئیسی سه بعد دارد؛ ابتدا اینکه چگونه زندگی کرد، از تولد تا شهادت، تحصیلات و سواد حوزوی ایشان که مباحث مفصلی دارد. موضوع دوم شخصیت شهید رئیسی است که بیارتباط با مقوله اول نیست. مقوله سوم شهادت و فلسفه شهادت ایشان است، هر چند تمام این ابعاد به هم مرتبط هستند، اما هر کدام فضای گسترده برای تامل دارد. اینکه شهدای خدمت به عدد هشت رسیده و لحظاتی قبل از شهادت طوفان عظیمی در آسمان مشهد پیدا شد، معلوم میکند که این شهادت خیلی معنا دارد. فلسفه این شهادت را فقط عرفای بزرگ میدانند. نکات بسیار مهم در فلسفه شهادت ایشان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: همه ملت ما میدانند که انقلاب اسلامی با شهادت آغاز شد و خون شهدا بود که ملت ایران را قوت بخشید و توانست از حوادث بسیار بزرگی عبور کند. باید در مورد ارتباط شخصیت و فلسفه شهادت شهید رئیسی و انقلاب اسلامی بحث کنیم، چه ارتباطی بین شخصیت ایشان و انقلاب وجود دارد؟ شهادت، آخرین قله و پله رسیدن به خدا است که هر کسی توفیق این مقام را پیدا نمیکند مگر آنکه به اوج آن رسیده باشد. انسان باید قبل از شهادت، شهید شود.
رضایی با اشاره به اینکه شهادت ملاک بزرگی و نقطه اوج بندگان خدا است، افزود: بالاترین مزدی که خدا به سید ابراهیم عطا فرمود همین شهادت است. همچنین عزیزانی که همراه ایشان به شهادت رسیدند نیز انسانهای بزرگی بودند، آیتالله سید آلهاشم یکی از انقلابیون واقعی در خطه آذربایجان بودند، شهید امیرعبداللهیان وزیر مجاهد ما، تیم پرواز و گارد پرواز و تمام این هشت نفر. این شهادت خیلی معنا دارد که عرفا بزرگ در ورای این شهادت میتوانند بفهمند چه فلسفهای وجود دارد.
وی تصریح کرد: ما به اندازه عقل باید این بهت و تعجب را بفهمیم که چرا حکمرانی ایشان به لقای الهی پیوست. بدون توجه به انقلاب و اهداف نمیتوان فلسفه شهادت شهید رئیسی را فهمید. امام در وصیتنامه خود فرمود «اینجانب با آنچه در ملت عزیز از بیداری و روح مقاومت و صلابت در راه حق میبینم امید آن داریم به فضل خدا این معانی اسلامی منتقل و نسل بر نسل به آن افزوده گردد». حقیقتا شهید رئیسی از نسل بعد نسلی بود که با خون خود این شجره طیبه را بارور کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه مرام و راه شهید رئیسی دو رکن حکمرانی ایشان است، گفت: اگر آیات را نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد در روز قیامت که همه حضور پیدا میکنند، دو گروه منتظر هستند که پرونده افراد را رسیدگی کنند؛ یکی نبیین و دیگری شهدا. من در طول دفاع مقدس وقتی دلم میگرفت که عزیزان شهید میشوند و حال و هوای کربلا در قرارگاه پیدا میشد، به این آیات رجوع میکردم که شهدا در کنار انبیا به حساب و کتاب همه میرسند. پادشاهانی که گاهی نصف دنیا را گرفتند، باید از جلوی شهدای ما رد شوند.
رضایی بیان کرد: از بعد قرآن مجید و وصیتنامه امام که نگاه کنیم، چراغهایی برای ما روشن میشود. حکمرانی ایشان از نوع جهادی بود، به تعبیر دیگر حکمرانی صالح و همان چیزی که در اداره کشور به آن نیاز داریم. در شرایطی که ایشان رئیسجمهور شدند، دریایی از مشکلات و ناامیدی وجود داشت و ایشان دل به دریا زد. من از یک سال قبل با ایشان صحبت داشتم که شما میآیید یا خیر. وقتی در آخرین لحظه تصمیم گرفت که بیاید به ایشان گفتم میدانید به کجا میروید؟ گفتند من آبروی خود را در این راه میگذارم. در جلسه خصوصی ایشان گفتند در آخرین لحظه که تردید داشتم، یکی از مردان خدا به من زنگ زد که شما حتما باید ثبتنام کنید و من تکلیف الهی دیدم که ثبتنام کردم.
وی با بیان اینکه مهمتر از کارنامه شهید رئیسی، راه و مرام او بود، اظهار کرد: مهمترین میراثی است که امروز میتوانیم در اداره کشور از آن استفاده کنیم، این است که ایشان سرآغاز یک راه جدید برای عبور از تردیدها بود. من به راه و مرام شهید میگویم «عبور از تردید و راهی به سوی آینده». متاسفانه بعد از اینکه نظام سیاسی ما شکل گرفت، تردیدی در امور اقتصادی و روابط بینالملل ایجاد شد که اجازه نمیدهد تمام ظرفیتهای ملی ما به صحنه آید و این تردید ناشی از شیفتگی به غرب از سوی یک گروه و شعارزدگی از سوی گروه دیگری بود. اما آرمان و ایدهآل انقلاب اسلامی، خیلی کم به دست آمده است، نه اینکه پیشرفت نداشتیم اما شتاب در پیروزی انقلاب و تودهنی به صدام، کمتر دیده شده است. حکمرانی شهید رئیسی فرمولی برای شکستن این تردید بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: رهبری نیز فرمودند ایشان اگر میماند بیشتر مشکلات اقتصادی حل میشد. ما میخواهیم بگوییم که راه و مرام شهید رئیسی تبدیل به یک شاخص و معیار برای تشخیص راه درست از نادرست شد و همین کنفرانس آغازی برای علامتگذاری این شاخص است. ایشان مشعلی برای عبور از تردید و ناامیدی و مهگرفتگی مسیر ایران است. دو تفکر در اداره کشور و روابط بینالملل و اقتصاد وجود داشته و هنوز هم وجود دارد، یکی اینکه ما تفاوتی با دنیا نداریم و همانطور که همه با آمریکا و اروپا ارتباط دارند، ایران هم داشته باشد.
رضایی اضافه کرد: تفکر دوم میگوید چه اشکالی دارد کشوری مانند ایران تفاوتهایی با دنیا داشته باشد و این تفاوتها را ببیند. این گروه معتقدند ایران سه تفاوت دارد؛ ابتدا اینکه ایران گنج بزرگی است، ایران یک شمشیر است و ایران پل پیروزی است. به همین دلیل قدرتهای بینالملل هیچگاه نگذاشتند این جنگ و شمشیر و پل پیروزی به دست مردم ایران بیفتد. این دیدگاه میگوید از همه ظرفیتهای بینالمللی استفاده میکنیم و مذاکره خواهیم کرد.
وی افزود: ملت ایران دیدند که بعد پیروزی انقلاب تا کنون بارها مذاکرات مستقیم با اروپا و غیرمستقیم با آمریکا داشتیم برای حل پروندههای خاص و در تمام این روابط ما صادقانه و آنان غیرصادقانه عمل کردند، زیرا مسئله آنان سه ویژگی ایران است. شهید رئیسی تفکر دوم را عملی و آن را از شعارزدگی خارج کرد. مکتب استقلال و اینکه زیر بلیط ظالمان نرویم، راهکار دارد. حکمرانی ایشان عبور از تردید در روابط بینالملل بود که شاهد موفقیتهای آن شدیم، از عضویت پیمان شانگهای تا بریکس تا توسعه روابط با همسایگان، ترکیه، آسیا مرکزی و غیره. فروش تسلیحات نظامی چند برابر شد و حتی در آخرین لحظه حیات در حال اصلاح روابط بینالملل ایران بود و از یک ملاقات خارجی آمده بود که سالها تلاش برای ایجاد اختلاف بین جمهوری آذربایجان و ایران را خنثی میکرد.
رضایی با بیان اینکه بازتاب بینالمللی شهادت آیتالله رئیسی اعجابانگیز است، عنوان کرد: سندی بیشتر برای اثبات اینکه راه روابط بینالمللی شهید رئیسی زیر نظر امام شدنی است؟ افرادی مانند پوتین میگویند بارها فرصت دیدار با شهید رئیسی داشتم و جزو بهترین خاطرات در ذهن من باقی مانده است. بعد شهادت ایشان در کشورهای مختلف تعطیلی اعلام شد. همه دنیا که آمریکا و اروپا نیست. راه شهید رئیسی در تردیدشکنی روابط بینالملل چنان بود که در مسائل هستهای مرتب مذاکره صورت میگرفت. اولین ویژگی شهید رئیسی و حکمرانی ایشان، عبور از تردید در روابط بینالملل بود که این راه را باید تقویت کرد و امیدواریم دولت چهاردهم این راه را ادامه دهد. این مذاکرات که احتمالا به نتیجه نرسد، برای رفع تهدید است. لذا باید فردی چراغی روشن میکرد و میگفت این راه شدنی است.
وی با بیان اینکه ویژگی دوم حکمرانی شهید رئیسی عبور از تردید اقتصادی در کشور است، افزود: اگر شهید میماند، بسیاری از مشکلات اقتصادی حل میشد. اما مسیر ایشان را میتوان ادامه داد. شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در دولت ایشان، مسئولیت اصلاحات اقتصادی و تعیین نقشه راه اقتصادی، جهش در تولید و اقتصاد و خنثیسازی تحریم را داشته است. در آخرین سال دولت دوازدهم، صادرات ما به شدت کاهش پیدا کرده بود و درآمد دولت از حدود ۱۰۰ و خورده میلیارد دلار به ۳۰ میلیارد دلار رسید. این رقم در دوره شهید رئیسی افزایش یافت؛ صادرات ۳ برابر شد، درآمد دولت از نفت و میعانات گاز سه برابر شد، هر روز و هر سال تولید و صادرات زیاد شد. رشد اقتصادی که به صفر رسیده بود به ۴ تا ۵ درصد رسید؛ بسیاری از گرههای اقتصادی که باقی مانده بود حل و فصل و حدود ۳ هزار پروژه نیمهتمام فعال شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه همه اقدامات به تردیدشکنی آقای رئیسی برمیگردد، اظهار کرد: یکتقکر میگوید اقتصاد از بیرون نجات پیدا میکند و تفکر دیگر میگوید اقتصاد از داخل نجات مییابد که سبب میشود به توانایی داخل اتکا کنیم. شهید رئیسی شکاف بین نظام و مردم را مقدار زیادی ترمیم کرد، به ویژه با شهادت خود. مردم همه در شهادت ایشان حتی مخالفین عذرخواهی کردند و خیلی از مردم باور نمیکردند در رأس قوه مجریه افرادی هستند که از جان خود برای مردم میگذرند. کارکنان ایشان و خود شهید ارتباط مردم با نظام را تقویت کردند که این ویژگی انقلاب اسلامی است و شهید رئیسی با مرام خود این ارزشها را جان تازه دادند و من چقدر تاسف خوردم که بلافاصله بعد از شهادت ایشان، موج انتخابات اذهان را به سمت دیگری برد. انتخابات میتوانست به جهش بزرگ تبدیل شود تا از خون پاک شهید و یاران او برای باروری انقلاب استفاده کنیم.