منتجبنیا: ایران در مذاکره باید مطمئن شود که از دانش صلحآمیز انرژی اتمی محروم نمیشود

ایسنا/ دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی با اشاره به تاکید ایران مبنی بر پرهیز از ساخت سلاح هستهای، گفت: ایران در مذاکره با آمریکا باید مطمئن شود که از دانش و فناوری صلحآمیز از انرژی اتمی محروم نمیشود.
رسول منتجبنیا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی درباره ممنوعیت حق غنیسازی از سوی ایران، اظهار کرد: اصل مذاکره از سوی ایران و آمریکا پذیرفته شد و روند مذاکرات آغاز شده و ادامه دارد. در جریان مذاکرات طبیعی است که اظهاراتی بیان شود که مصرف داخلی داشته باشد. ترامپ در آمریکا در مورد مذاکرات حرفهای گوناگونی میزند که شاید برای مصرف داخلی باشد که این هم طبیعی است. از سویی دو طرف مذاکره دنبال چانهزنی هم هستند یعنی هر دو هم خریدار بوده و هم فروشنده هستند؛ بنابراین چانهزنی میکنند تا امتیازات بیشتری بگیرند و این هم در مذاکرات طبیعی است؛ بنابراین به این مسائل و اظهارات خارج از میز مذاکره نباید توجه زیادی کرد و به آن در رسانهها ضریب داد.
وی ادامه داد: من معتقدم اظهارات مقامات آمریکایی در خارج از مذاکرات برای چانهزنی و فشار به ایران برای به دست آوردن امتیازات بیشتر است. آمریکا اعلام کرده ایران نباید سلاح هستهای داشته باشد و در مقابل هم ایران بارها تاکید کرده است که دنبال استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی بوده و ساخت و استفاده سلاح اتمی در دکترین دفاعیاش جایی ندارد. در این بین باید پیشنهادات برای دستیابی به توافق بررسی شود تا هم آمریکا مطمئن شود که ایران دنبال سلاح هستهای نیست و هم ایران مطمئن شود که از این دانش و فناوری محروم نمیشود.
این فعال سیاسی درباره تاثیر زیادهخواهی آمریکا بر روند مذاکرات، تصریح کرد: من معتقدم که مذاکرات باید دنبال شود؛ زیرا قطع مذاکرات به زیان طرفین خواهد بود. اگر خدای ناخواسته مساله جنگ مطرح شود، دفاع از کشور شرعاً و عقلاً واجب است و ایران هم توان دفاع از خود را دارد اما اگر چنین جنگ احتمالی، دامنهدار شود تبعات زیادی خواهد داشت و به ضرر همه کشورها خواهد بود و خود آمریکا هم بیشتر از همه آسیب خواهد دید. بنابراین آمریکا باید رویکردی انتخاب کند تا مذاکرات به نتیجه برسد. کشورهای همسایه هم تلاش کنند مذاکرات زودتر به نتیجه برسد چون آرامش در منطقه به این مذاکرات وابسته است.
وی همچنین با اشاره به اصرار ترامپ برای آغاز مذاکره گفت: او بود که نامه نوشت و تقاضای مذاکره کرد و ایران هم که همواره اهل منطق و گفتوگو است، وارد این مذاکرات شد اما ترامپ نباید حرفهای غیرمنطقی گفته، یاوهگویی کرده و به مردم ایران توهین کند یا مساله تغییر نام خلیج فارس را مطرح کند چون توانایی این کار را هم ندارد. او نباید حرفهایی بزند که مقامات سایر کشورها به او بخندند. ترامپ اگر واقعا دنبال مذاکره است، نباید دنبال فشار به ایران باشد و مواضعی بگیرد که با اصول و انقلاب اسلامی مغایرت داشته باشد.
منتجبنیا در پایان خاطرنشان کرد: دنیا دیگر پذیرفته که در ایران انقلاب اسلامی توسط مردم انجام شده است. این مردم برای دفاع از انقلاب اسلامی شهید داده و هزینه پرداخت کردهاند و شایسته نیست که رئیسجمهور آمریکا یا کشورهای اروپایی با این مردم برخورد تحقیرآمیز و خصمانه داشته باشند. این نوع برخورد هیچ تناسبی با مذاکره ندارد زیرا مذاکره با عقل، فکر، استدلال و منطق انجام میشود نه توهین و تحقیر