نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

پزشکیان: مرز ایران و پاکستان باید عاری از حضور گروه‌های تروریستی باشد/ تاکید شهباز شریف بر حق غنی سازی ایران

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی

آخرین خبر/ رئیس جمهور ایران در نشست مشترک خبری با نخست وزیر پاکستان گفت: مرز ایران و پاکستان باید عاری از ناامنی و حضور گروه‌های تروریستی باشد، ما بر توافقات امضا شده قبلی تاکید کردیم. دوطرف برای مبارزه با عوامل مخل امنیت دو طرف مرز ها اراده جدی دارند. در این نشست شهباز شریف بر حق غنی سازی ایران تاکید کرد.

نخست‌وزیر پاکستان: ما از حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم حمایت می‌کنیم

نخست‌‎وزیر پاکستان: ایران خانۀ دوم ماست

شهباز شریف گفت: باید بتوانیم در زمینۀ تجارت و سرمایه‌گذاری با ایران توافق کردیم.

پزشکیان: روابط ایران و پاکستان برگرفته از پیوندهای تمدنی فرهنگی گسترده‌ای است 

رئیس جمهور ایران: پاکستان کشوری مهم در همسایگی جمهوری اسلامی ایران است. روابط تاریخی ما برگرفته از پیوندهای تمدنی فرهنگی گسترده‌ای است که روابط دو کشور را رقم زده است و به قرن‌ها و هزاره‌های گذشته برمی‌گردد.

مشروح خبر

«مسعود پزشکیان» عصر امروز دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نشست خبری مشترک با نخست وزیر پاکستان، ضمن خوشامدگویی به «شهباز شریف» و هیات همراه، گفت: شما برادر ما هستید و شما را از ته قلب دوست داریم.
رئیس‌جمهور افزود: پاکستان کشوری مهم در همسایگی جمهوری اسلامی ایران و است و روابط تاریخی ما برگرفته از پیوندهای فرهنگی و تمدنی گسترده‌ای است که قرابت حاضر میان دو کشور را رقم زده است و به قرن‌ها و هزاره‌های گذشته باز می‌گردد.
وی با بیان اینکه دو کشور در بسیاری از موضوعات منطقه، جهان اسلام و مسائل بین‌المللی دیدگاه‌های مشترکی داریم، اظهار داشت: در جلسه مشترک با برادرانمان بر گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی تاکید کردیم. از جمله محورهای مورد تاکید اهتمام برای اجرای اسناد و توافقاتی است که از قبل امضا شده است.
پزشکیان تاکید کرد: بر این باوریم که مرزهای مشترک دو کشور باید عاری از ناامنی و حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی و جنایتکار باشد و برای ارتقای امنیت در مرزها و مبارزه با عوامل مخل امنیت در مرزها، اشتراک نظر و اراده جدی داریم. لازم است تاکید کنیم که جمهوری اسلامی ایران، ثبات و آرامش مردم پاکستان را جزو مصالح عالی خود تلقی می‌کند.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه حفظ امنیت پایدار و تلاش در جهت ایجاد روابط دوستانه با همسایگان را جزو منافع مشترک خود قلمداد می‌کنیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران از برقراری آتش بس و ایجاد صلح بین پاکستان و هند استقبال می‌کند؛ بدون شک حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و به شیوه‌های مسالمت‌آمیز پیش نیاز توسعه پایدار و ایجاد امنیت در منطقه و جهان است.
وی ادامه داد: معتقدیم که منطقه غرب و جنوب آسیا، بیش از گذشته به امنیت و آرامش نیاز دارد و بدین منظور رایزنی و تعامل مثبت با کشورهای همسایه و سایر شرکای بین‌المللی را ضروری می‌دانیم.
پزشکیان اظهار داشت: در دیدار با نخست وزیر پاکستان، اوضاع منطقه و جهان اسلام و در راس همه آنها مساله فلسطین مورد بحث قرار گرفت؛ ایران و پاکستان به عنوان اعضای فعال سازمان همکاری‌های اسلامی پیشتیبان آرمان فلسطین و حامی مردم بی پناه غزه هستند و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سکوت و حمایت کشورهای غرب را به شدت محکوم می‌کنند؛ لذا کشورهای اسلامی را برای حمایت کامل از مردم مظلوم فلسطین و غزه فرا می‌خوانیم.
رئیس‌جمهور در پایان از نخست وزیر پاکستان و هیات همراه قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند تمام نیات و اهداف خود در گفت‌وگوهای مشترک را عملیاتی کنند.

«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان نیز در این نشست خبری مشترک، ضمن قدردانی از استقبال گرم رئیس‌جمهور پزشکیان از او و هیات همراه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران خانه دوم ماست و سفر به تهران برای ما لحظه‌ای تاریخی است.
او نشست مشترک میان هیات بلندپایه ایرانی و پاکستانی را سازنده توصیف کرد و افزود: به دنبال دستیابی به توافقاتی در زمینه همکاری‌های تجاری و اقتصادی با کشور همسایه خود ایران هستیم.
نخست وزیر پاکستان ادامه داد: ایران و پاکستان، ریشه‌های عمیقی از روابط فرهنگی و پیوندهای تاریخی دارند و ما اعتقاد داریم که باید این روابط را متحول کنیم تا بتوانیم به همکاری‌های خوبی در حوزه‌های مختلف دست یابیم.
وی ضمن قدردانی از تماس تلفنی رئیس‌جمهور پزشکیان و ابراز نگرانی وی درباره وضعیت شبه قاره، گفت: از احساسات برادرانه شما نسبت به مردم پاکستان قدردانی می‌کنم.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره