نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

نیویورک‌تایمز: ویتکاف مخالفت خود درباره توافق موقت با ایران را کنار گذاشت

منبع
ديده‌بان ايران
بروزرسانی
نیویورک‌تایمز: ویتکاف مخالفت خود درباره توافق موقت با ایران را کنار گذاشت

دیده‌بان ایران/ به گفته منابع آگاه ، ویتکاف مخالفت‌های اولیه خود با تفاهم‌نامه‌ای موقت که اصول توافق نهایی را مشخص کند، کنار گذاشته است. برای جلوگیری از فروپاشی مذاکرات، ویتکاف و عمان که نقش میانجی را ایفا می‌کند در حال بررسی گزینه های جدیدی از جمله پیشنهاد اخیر عمان هستند.

نیویورک تایمز نوشت: در حالی که دولت ترامپ تلاش می‌کند تا یک توافق هسته‌ای با ایران مذاکره کند، نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، تهدید به برهم زدن این مذاکرات از طریق حمله به تأسیسات اصلی غنی‌سازی اورانیوم ایران کرده است؛ بنا بر گزارش مقاماتی که در جریان این وضعیت قرار دارند.
این اختلاف‌نظر در مورد بهترین راه برای اطمینان از این‌که ایران قادر به تولید سلاح هسته‌ای نباشد، منجر به حداقل یک تماس تلفنی پرتنش میان ترامپ و نتانیاهو شده و همچنین مجموعه‌ای از دیدارهای اخیر میان مقامات ارشد دولت آمریکا و مقامات بلندپایه اسرائیل را رقم زده است.
ترامپ روز یکشنبه گفت که ممکن است «چیزی خوب» درباره تلاشش برای محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران «در دو روز آینده» اتفاق بیفتد.
افراد آگاه از مذاکرات گفتند که در بهترین حالت، تنها بیانیه‌ای از اصول مشترک صادر خواهد شد. جزئیات در حال بررسی بسیار محرمانه باقی مانده‌اند و احتمالاً فقط زمینه را برای مذاکرات بیشتر فراهم می‌کنند—از جمله اینکه آیا ایران می‌تواند به هر سطحی از غنی‌سازی ادامه دهد یا خیر، و چگونه باید ذخایر سوخت نزدیک به درجه‌ بمب را رقیق یا از کشور خارج کند.
نیویورک‌تایمز در ماه آوریل گزارش داده بود که اسرائیل قصد داشته در همین ماه تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهد، اما ترامپ آن‌ها را از این اقدام منصرف کرده، زیرا خواهان ادامه مذاکره با تهران بود. با این حال، نتانیاهو همچنان بر انجام اقدام نظامی بدون کمک آمریکا اصرار دارد.
اسرائیل بخشی از مذاکرات میان آمریکا و ایران نیست. در قلب تنش میان نتانیاهو و ترامپ، دیدگاه‌های متفاوت آن‌ها درباره نحوه بهره‌برداری از ضعف فعلی ایران قرار دارد.
تضاد اصلی در مذاکرات میان ویتکاف و عباس عراقچی، همتای ایرانی‌اش، بر سر موضع دولت ترامپ است که ایران باید تمام غنی‌سازی مواد هسته‌ای در خاک خود را متوقف کند. عراقچی بارها این شرط را رد کرده و در پستی در شبکه‌های اجتماعی در روز سه‌شنبه نوشت که اگر قدرت‌های غربی بر «صفر غنی‌سازی در ایران» اصرار کنند، «دیگر چیزی برای بحث در مورد مسئله هسته‌ای باقی نمی‌ماند.»
برای جلوگیری از فروپاشی مذاکرات، ویتکاف و عمان—که نقش میانجی را ایفا می‌کند—در حال بررسی گزینه‌های خلاقانه‌ای هستند. یکی از این گزینه‌ها، ایجاد یک مشارکت منطقه‌ای برای تولید سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای با مشارکت ایران، عربستان سعودی و دیگر قدرت‌های عربی و نیز با مقداری دخالت آمریکا است. اما محل انجام غنی‌سازی همچنان نامشخص است.

نیویورک تایمز نوشت: به گفته منابع آگاه، ویتکاف همچنین مخالفت‌های اولیه خود با تفاهم‌نامه‌ای موقت که اصول توافق نهایی را مشخص کند، کنار گذاشته است. اما این ممکن است برای اسرائیل یا نمایندگان تندروی کنگره در قبال ایران کافی نباشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

نیویورک‌تایمز: ویتکاف مخالفت خود درباره توافق موقت با ایران را کنار گذاشت

نیویورک‌تایمز: ویتکاف مخالفت خود درباره توافق موقت با ایران را کنار گذاشت
00:00
00:00
نیویورک‌تایمز: ویتکاف مخالفت خود درباره توافق موقت با ایران را کنار گذاشت
1 / 1
نیویورک‌تایمز: ویتکاف مخالفت خود درباره توافق موقت با ایران را کنار گذاشت
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره