نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

جزئیات جدید از بازداشت عروس و فرزند صدیقی؛ اتهامات مالی است

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی

آخرین خبر/ سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری به سوالاتی درباره قتل الهه حسین نژاد، وضعیت پرونده انفجار بندر شهید رجایی، بازداشت نزدیکان حجت الاسلام صدیقی و ... پاسخ داد.

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص بازداشت نزدیکان حجت الاسلام صدیقی گفت: با گزارش واصله، افرادی در خصوص پرونده بیش از ۱۰ روزگذشته بازداشت شدند و ۶ نفر بازداشت شدند که دو نفر از آنها یکی از فرزندان ذکور حاج آقا صدیقی و همسر فرزندش که عروس خانواده است می باشد.
وی گفت: باید صبر کنیم پرونده رسیدگی شود و تحقیقات مقدماتی در حال انجام است ونمی توانیم  ابعاد آنرا فعلا بگوییم.
جهانگیر افزود: اتهامات مالی است و  خود حاج اقا صدیقی صراحتا گفته تابع قانون  است و هیچ پگونه پیگیری در خصوص منصوبین نداشتند و گفتند حاضرند برای روشن شدن قضیه به جریان دادرسی کمک کنند
وی گفت: با پیگیری های دستگاه قضایی ابعاد پرونده را روشن می  کنیم. دستگاه قضایی هیچ‌خط قرمزی برای مبارزه با مفاسد ندارد و همانطور که در قضیه فرزندان معاول اول قوه قضاییه  خود دستگاه قضایی پیش قدم شد در این موضوع هم  خود دستگاه قضایی  پیش قدم شده و در دستور کار قرار داده  و پرونده در حال رسیدگی اولیه است.

مهمترین بخش اظهارات اصغر جهانگیر به شرح زیر است:
جزئیاتی از بازداشت عروس و فرزند صدیقی

* افرادی در خصوص این پرونده تقریبا ده روز گذشته بازداشت شدند.
* تعداد بازداشتی ها 6 نفر بودند که دو نفر از آنها فرزندان آیت الله صدیقی بودند.
* اتهامات مالی است.
* تاکنون آیت الله صدیقی در پرونده دخالتی نداشتند و حتی برای کمک به مشخص شدن جزئیات پرونده اعلام آمادگی کردند.
آخرین وضعیت پرونده انفجار بندر شهید رجایی

* پرونده بندر شهید رجایی پرونده بزرگ و پیچیده ای است.
* پرونده بندر شهید رجایی 2 هزار صفحه تحقیقات داشته است و حدود 70 نفر به عنوان متهم و مطلع بازجویی شدند و تحقیقات از آنها انجام شده.
* دیه تمامی متوفقیان ظرف 48 ساعت اولیه تامین شد.
* پرداخت خسارات خودروها فاقد بیمه نیز در حال انجام است.
* خسارات خودروهای دارای بیمه نیز به طور کامل پرداخت شده.
* دیه تمامی آسیب دیدگان نیز در حال پرداخت است.
* 3 هزار کانتینر ارزیابی خسارات کلی و جزئی شده است.
* هر کسی در هر مقامی در این حادثه نقش داشته باشد مورد تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت.
با اظهار نظرهای مختلف رسیدگی به پرونده مرحومه الهه حسین نژاد را مختل نکنیم / در مواردی مبلغ دیه برای قصاص را حاکمیت پرداخت می‌کند

* پرونده مرحومه الهه حسین نژاد در مرحله تحقیقات اولیه است.
* تحقیقات اولیه ممکن است به موضوعات دیگری تبدیل شود.
* با اظهارنظرهای مختلف روند تحقیقات پرونده را مختل نکنیم.
* باید اجازه بدهیم پرونده به سرانجام برسد.
* در مواردی که جنایت نظم و امنیت عمومی را مختل کند و احساسات عمومی را جریحه دار کند برای قصاص مبلغ دیه توسط دولت پرداخت می‌شود.
علت مرگ الهه حسین‌نژاد چه بود؟

* پزشکی قانونی علت فوت را اصابت جسم برنده به قفسه سینه اعلام کرده و تأکید دارد که مرگ بر اثر این عامل رخ داده است.
* در خصوص سایر موارد ادعایی که در ارتباط با وضعیت پیکر متوفی مطرح شده، تحقیقات همچنان ادامه دارد و هنوز نتیجه نهایی در این زمینه اعلام نشده است.
* به محض اعلام نتایج جدید از سوی پزشکی قانونی، اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد گرفت.
* در حال حاضر، اطلاعات تکمیلی در این باره در دسترس نیست.
آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده گروگان‌گیری اعضای یک خانواده در رشت
* اقدامات تکمیلی در این رابطه در حال انجام است. 
* گروگان‌گیری مربوط به خانواده‌های علم‌خواه و شیری بود که انجام تحقیقات درباره آنها صورت گرفت. 
* قرار کارشناسی صادر شد که مشخص شود چقدر از مال این خانواده‌ها برده شده است.
* نظریات کارشناسی واصل و ابلاغ شده است و درخصوص پیام‌هایی که ردوبدل شده بود از آنجایی که یک نفر نیز در این مدتی که این خانواده تحت گروگان‌گیری بودند، فوت کرده بود، درباره اینکه این فوت او ناشی از دارو‌هایی بوده که به این خانواده خورانده شده بود یا خیر، (خانم جمیله موسوی مادر خانم اقای علم‌خواه فوت کرده بود) این تحقیقات دنبال شده است.
* از متهمان در این رابطه تحقیقات لازم به عمل آمده است. 
* کارشناسان هم در این رابطه نظر دادند که پرونده در شرف تصمیم‌گیری است و پس از تصمیم‌گیری نتایج اعلام می‌شود.
هر دو متهم ترور قاضی شهید باقری اهل ایران هستند

* دو متهم پرونده ترور قاضی شهید باقری دستگیر شدند.
* قوه قضائیه نشان داد برای برقراری عدالت هیچ حد و مرزی ندارد.
اشرار و متهمان جرم های خشن نمی‌توانند از ارفاق ها و تشویق ها استفاده کنند

* افرادی که متهم هستند و اما با قید وثیقه آزاد می‌شوند به خاطر این است که هنوز محکوم نشده باشند.
* افرادی که در مرخصی دوباره مرتکب جرم جدید شوند به شدت بیشتر برخورد می‌شود.
در موضوع سگ گردانی باید ساماندهی انجام شود

* دستور ممنوعیت در برخی استان ها بر اساس حفظ حریم شهروندان بوده است.
* در خصوص پدیده سگ گردانی نکته اول حفظ سلامت و امنیت شهروندان است که ممکن است در رابطه با این پدیده با خطر رو به رو شود.
* در محل بازی کودکان در بوستان ها اگر افرادی قصد آوردن حیوانات را داشته باشند ممکن است سلامت کودکان در خطر قرار بگیرد.
* مبنای دستور دادستان ها برای ممنوعیت همین موضوع یعنی حقوق شهروندان و مردم بوده است.
* اگر کاری می‌کنیم نباید باعث نقض حریم دیگران شود.
* امروز شکایت هایی داشتیم از افرادی که در واحدهای آپارتمانی حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند.
* برای اینکه از روش های سلیقه ای جلوگیری شود باید این موضوع را ساماندهی کنیم.
برای فروشندگان داروی سقط جنین مجازات سنگین در نظر گرفته شده / 100 مورد دستگیری

* داروهای سقط جنین فقط باید در مراکز بهداشتی وجود داشته باشد.
* با فروش و تبلیغات اینترنتی داروهای سقط جنین به شدت برخورد می‌شود.
* مجازات سنگین برای فروشندگان داروهای سقط جنین در نظ گرفته شده است.
* در سال گذشته بیش از 100 مورد فروش غیرقانونی داروی سقط جنین دستگیر شدند.
قوه قضائیه و دستگاه‌های امنیتی دائم سکوهای اینترنتی را رصد می‌کنند

* سکوهای کسب و کارهای اینترنتی باید جلوی معاملات غیرواقعی و قیمت سازی ها را بگیرند.
تلاش می‌شود از توقیف غیرضروری خودرو جلوگیری شود
* 63 هزار دستگاه انواع وسیله نقیله از پارکینگ های استان تهران در سال 1403 خارج شده است.
* در سال گذشته نیز 100 هزار دستگاه خارج شد.
* مرحله دوم تعیین تکلیف وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگ ها در حال انجام است.
* توقف‌گاه ها باید استاندارد و مسقف شوند تا اگر وسایل نقلیه مردم توقیف شد دچار فرسایش نشوند.
مدعیان حقوق بشر حامیان کودک کشی هستند
* حامیان اصلی رژیم کودک کش صهیوینستی کشورهایی هستند که ادعای حقوق بشر دارند.
* ملت های ما خودشان باید به پا خیزند برای گرفتن حق ملت های مظلوم و به دولت های خودشان فشار بیاورند.

مشروح اظهارات سخنگوی قوه قضائیه به نقل از ایسنا را در ادامه بخوانید:
اصغر جهانگیر در نشست خبری امروز ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر خم گفت: عید غدیر و ولایت، تمرینی برای ماست و تمرینی برای ولایت پذیری است و همه مشکلات جهان اسلام ناشی از انحرافاتی است که در فقدان ولایت پذیری اتفاق افتاده است.

وی افزود: همانطور که رهبری در دیدار با استانداران فرمودند مبارزه با فساد از وظایف اصلی مدیران ارشد است و شرط لازم دور بودن مسئولان و خانواده هایشان از فساد است و تاکید فرمودند که فساد همچون اژدهای هفت سر است که از بین نمی‌رود و باید مبارزه با آن ادامه داشته باشد. این بیانات رهبری در حالی است که رییس قوه قضاییه تاکید کردند با فساد برخورد بدون تبعیض داریم‌ و  مبارزه با فساد دنبال می‌شود.

جهانگیر گفت:  خبر ربوده شدن و فوت یکی از خانم‌های جامعه (الهه حسین نژاد) شایعات زیادی را در جامعه ایجاد کرد و نشان داد که برخی جریان‌های ضدانقلاب و معاند  تلاش کردند آن را به ناامنی در جامعه مرتبط کنند؛ در حالی که همه ارکان نظام پای امنیت مردم ایستادند و اجازه نمی دهیم اگر حادثه ای در جامعه رخ  داد  دشمنان بخواهند سوء استفاده کنند البته رسانه‌های ما هوشیار بودند و از اقدام رسانه‌ها در این رابطه تقدیر می‌کنم.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت تعیین تکلیف وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگ‌ها، اظهار کرد: با توجه به تاکیدات رییس قوه قضاییه در این زمینه، دادستانی کل کشور با دستوری که صادر کردند دادستان‌های کشور به این موضوع ورود جدی داشتند و در سفرهای استانی رییس قوه قضاییه یکی ازموضوعات مهم، بازدید از خودروهای توفیقی است،  برای اینکه حقوق مردم استیفا شود. در این خصوص با پیگیری‌ها تاکنون ۶۳ هزار دستگاه انواع وسایل نقلیه فقط در تهران در سال ۱۴۰۳خارج شده است.‌

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال ایسنا، درباره تعداد متهمان پرونده انفجار در بندر شهید رجایی و آخرین وضعیت آن، گفت: همانطور که قبلا گفتم این پرونده بزرگ و پیچیده و وسیع بوده است بخاطر خساراتی که ناشی از انفجار بود و  قوه قضاییه دستورات لازم را  در دستور کار قرار داد و از دادستانی استان هم در خصوص پیگیری هایش تقدیر می‌کنم.

وی گفت: این پرنده دو هزار صفحه تحقیقات داشته است و  در ۱۰ جلد تهیه شده و از ۷۰ متهم و مطلع تحقیقات و بازجویی به عمل آمده است.  قرار ارجاع به کارشناسان صادر شده و کارشناسان با حضور در بندر و اسکله نسبت به بازدید از محل و سایر موارد اقدام کردند و در انتطار حصول نظریات کارشناسی هستیم.

وی گفت: این پرونده، ۵۸ جانباخته دارد. دیه تمامی متوفیان تامین شد. دیه ۴۱ نفر به حساب اولیای دم واریز شده و مابقی در حال اقدام است و خسارت ۸۷۰ دستگاه جبران شد.  همچنین پرداخت خسارت خودروهای فاقد بیمه در حال انجام است و خسارت ۵۵۱ دستگاه بدون بیمه  واریز شده و خسارت بقیه پس از اعلام شماره حساب پرداخت می‌شود.  دیه مصدومین حادثه  تامین شده و دیه افراد دارای گواهی قطعی پزشکی قانونی  برای ۷۵ نفر واریز شده و دیه مابقی بلافاصله واریز می شود.

وی ادامه داد: در مورد سایر خسارات این حادثه از جمله خسارات تجار تاکنون ۳ هزار کانتینر ارزیابی خسارت شد و  فرایندهای لازم در حال انجام است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دستگاه قضا در قتل الهه حسین نژاد با توجه به حساسیت ایجاد شده در جامعه و ایجاد برخی نگرانی‌ها در مردم از بابت امنیت روانی، گفت: دستگاه قضایی طبق وظیفه ای که دارد بررسی ابعاد این قتل را در دستور کار قرار داده و اطلاع رسانی متناسب با جامعه به نحوی که افکار عمومی جریحه دار نشود، باید انجام شود و   دادستان ها باید مراقبت کنند. باید دقت کنیم به شایعاتی که در حوادث پیش می اید دامن نزنیم و رسانه های بیگانه تلاش دارند ناامنی را در جامعه ما  تحمیل کنند و کسانی که خدایی نکرده ناخواسته وارد ایجاد ناامنی در جامعه  شوند کارشان مجرمانه است و با انها برخورد می شود.‌

وی افزود: این پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و این پرونده روند تحقیقاتش باید طی شود و در خیلی از پرونده ها جمع اوری دلایل اولیه ممکن است در ادامه تبدیل به موضوعات دیگر شود و باید دقت کنیم از اظهارات عجولانه خودداری کنیم تا به روند پروندا لطمه ای وارد نشود و دستگاه قضایی به وطایفش عمل می کند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: نکته‌ای که در این روزها دیدم این است که این جنایت چگونه صورت گرفته و با چه هدفی صورت گرفته است؟ در صورتیکه محکومیت به قصاص پیدا کند ؟ آیا انجام می شود یا خیر و مباحث  تقاضل دیه و ... باید اجازه دهیم پرونده به سرانجام برسد و در صورتی که منتهی به صدور  قصاص شود ، بعد از تکمیل تحقیقات رخ می دهد.

وی ادامه داد: ماده  ۴۲۸ قانون مجازات را داریم و طبق این ماده  در مواردی  که جنایت نظم و امنیت جامعه را برهم بزند یا احساسات عمومی را  جریحه دار کند و مصلحت در اجرای قصاص باشد و خواهان قصاص پرداخت تفاضل دیه برای  قصاص را نداشته باشند با  تایید رییس قوه قضاییه مقدار مذکور از بیت المال پرداخت می شود. باید اجازه دهیم بعد از اینکه  پرونده منتهی به قصاص شد ابن موارد را مدنظر قرار دهیم و  شرایط لازم برای اجرای قصاص فراهم می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اعطای مرخصی به  اشرار و اوباش و مدیریت سازمان زندان‌ها در این باره، گفت: ممکن است در افکار عمومی مساله مطرح باشد چرا به اشرار و سارقین مرخصی داده می شود؟ قانونگذار در خصوص جرایم خشن محدودیت‌هایی را قائل شده که برابر قانون کسانی که شرور هستند نمی‌توانند از تخفیفات و ارفاقات استفاده کنند اما افرادی که  به دلایلی بازداشت می شوند و اگر بازداشت موقت نشوند، آنها در صورتی که قرارشان را تامین کنند و اگر قرار کفالت باشد کفیل معرفی کنند، می‌توانند تا روز محاکمه از ازادی برخوردار باشند. یک دسته کسانی هستند که آزاد می شوند و تحت قرارند و محکومین نیستند.

وی گفت: در مورد مرخصی نیز کسانی که به موجب قانون اجازه مرخصی دارند از مرخصی برخوردار می شوند و در چارچوب قانون به مرخصی می روند و کسانی که مرخصی می روند و  ممکن است مجازاتشان تمام شده باشد و  ممکن ایت در بیرون مرتکب جرایم شوند که برابر قانون از مجازات  مشددد بهره مند می شوند.  در مورد کسانی که مرخصی رفتند و غیبت از مرخصی کردند و در زمان مرخصی مرتکب جرم جدید شده اند،  سامانه‌ای مرکز آمار قوه قضاییه راه اندازی شده و کنترل تردد می‌کند و این سامانه توسعه یافته است و موفق شده تعداد قابل توجهی از متهمین فراری در جاهای پختلف شناسایی کند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: سازمان زندان‌ها وظیفه‌ای که بر مرخصی زندانیان نظارت کند ندارد و بلکه بعد از اینکه زندانی غیبت کرد  مراتب را به مرجع قضایی اعلام می‌کند و مرجع قضایی به ضابطین  اطلاع می دهد این افراد را شناسایی کند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص بازداشت نزدیکان کاظم صدیقی گفت: با گزارش واصله، افرادی در خصوص پرونده بیش از ۱۰ روزگذشته بازداشت شدند. ۶ نفر بازداشت شدند که دو نفر از آنها یکی از فرزندان ذکور حاج آقا صدیقی و همسر فرزندش  که عروس خانواده است می باشد.

وی گفت: باید صبر کنیم پرونده رسیدگی شود. تحقیقات مقدماتی در حال انجام است و نمی توانیم  ابعاد آن را فعلا بگوییم.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: اتهامات مالی است و خود حاج آقا صدیقی صراحتا گفته تابع قانون است و هیچ گونه پیگیری در خصوص منسوبین نداشتند و گفتند حاضرند برای روشن شدن قضیه به جریان دادرسی کمک کنند.

وی گفت: با پیگیری‌های دستگاه قضایی ابعاد پرونده را روشن می‌کنیم. دستگاه قضایی هیچ‌خط قرمزی برای مبارزه با مفاسد ندارد و همانطور که در قضیه فرزندان معاول اول قوه قضاییه  خود دستگاه قضایی پیش قدم شد در این موضوع هم  خود دستگاه قضایی پیش قدم شده و در دستور کار قرار داده و پرونده در حال رسیدگی اولیه است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا فرزندان حاج آقا صدیقی، روحانی هستند؟ گفت: خیر، غیرروحانی هستند.

جهانگیر در پاسخ به سوالی در رابطه با دستگیری فروشندگان داروهای سقط جنین در بازار آزاد گفت: در کشور ما داروهای سقط جنین فقط از طریق مراکز درمانی بیمارستانی که دارای مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند توزیع می‌شود. این داروها هم به بیمار داده نمی‌شود بلکه به پزشک داده می‌شود تا به بیماران تزریق کند و جزو داروهایی هستند که اجازه تحویل به بیمار را ندارد.

وی افزود: اگر امروزه در شبکه‌های اجتماعی بعضا دیده می‌شود که داروهای سقط جنین تبلیغ می‌شود، پلیس این موارد را رصد می‌کند و دستگاه قضایی نیز طبق دستوری که دادستانی کل کشور به تمام دادستانی‌های سراسر کشور داده و معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور هم این مسئله را رصد می‌کند تا با افرادی که این داروها را تبلیغ می‌کنند اقدامات لازم را به عمل آورد. در مواردی هم اگر این داروها در مطب‌های مامایی کشف شود آن مطب پلمب می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مجازات‌های سنگینی از نوع درجه ۳ برای فروشندگان و توزیع‌کنندگان این داروها در نظر گرفته شده است. حسب گزارش دریافتی در یک سال گذشته بیش از ۱۰۰ گزارش به دادستانی کل کشور در رابطه با داروهای سقط جنین واصل شده که نسبت به آنها اقدام قانونی انجام شده و پرونده قضایی تشکیل شده و افرادی در این خصوص شناسایی، دستگیر و تحویل مراجع قضایی داده شدند.

وی درباره این سوال که باتوجه به نقش پلتفرم‌هایی از جمله دیوار در افزایش اجاره‌بها و قیمت‌های غیرواقعی در حوزه مسکن، قوه قضاییه چه برنامه‌هایی برای نظارت بر این پلتفرم‌ها دارد، گفت: طبق آنچه ادعا می‌شود، این سکوها اتفاقا به دلیل قیمت‌های پایین و غیرواقعی که بعضا دارند، مردم شکایت می‌کنند که از این طریق مورد سوءاستفاده و کلاهبرداری قرار گرفته‌اند.  بدین معنا که آنچه هم‌اکنون در فضای مجازی می‌بینید سکوهای ثبت آگهی صرفا بستری را برای مردم فراهم می‌کنند که آگهی خود را با قیمت موردنظر در فضای مجازی منتشر کنند و معاملات در خارج از سکو انجام می‌شود لذا سکوهای نشر آگهی هیچ نقش و منفعتی در بالا و یا پایین آوردن قیمت‌ها در کالاهایی که عرضه می‌کنند، ندارند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: اما از آن جهت که ممکن است برخی دلالانی که در حوزه مسکن فعالیت می‌کنند برای بالابردن اجاره‌بها و یا قیمت املاک اقدام به ثبت آگهی کنند که ما از آنها به عنوان آگهی‌های واهی یاد می‌کنیم که کار خلاف و جرم است، دادستانی کل کشور، سکوهای نشر آگهی را مکلف کرده با احراز هویت کاربران و داده‌پردازی و بهره‌گیری از هوش مصنوعی، جلوی نشر آگهی‌های غیر واقعی را بگیرد.

وی گفت: دستگاه‌های ذی‌ربط هم که در این خصوص اطلاعاتی دارند در خصوص اجاره‌بها و یا املاک، این شرایط برای آنها فراهم شده که اطلاعات خود را بارگذاری کنند، که در این صورت از خیلی از قیمت‌های کاذبی که ممکن است توسط برخی افراد در این فضا منتشر شود جلوگیری می‌کنند. دستگاه قضایی نیز دائم این سکوها را رصد می‌کند و با آگهی‌های غیرواقعی برخورد قانونی خواهد کرد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در باره اینکه آیا نتیجه تحقیقات پزشکی قانونی در خصوص الهه حسین نژاد اعلام شده است؟ گفت: در خصوص اقداماتی که  پزشکی  قانونی کرده نتیجه این بوده و آنچه که تاالان گفته این است که  فوت در اثر اصابت جسم برنده روی قفسه سینه مقتوله است و علت فوت بر این مساله تاکید می‌کند؛ اما در خصوص سایر موارد ادعاهایی که در خصوص پیکر شده، تحقیقات ادامه دارد و به محض اینکه  نتیجه جدیدی از پزشکی قانونی اعلام  شود اطلاع رسانی می شود. هنوز اطلاعات تکمیلی اعلام نشده است.

جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده گروگان گیری خانواده رشتی (یک وکیل) در سال گذشته به مدت ۲۹ ماه، گفت: در خصوص این پرونده اقدامات تکمیلی در حال انجام است و گروگان گیری مربوط به خانواده علم خواه بود که تحقیقات انجام و قرار کارشناسی صادر شد.

وی گفت:  نظریات کارشناسی واصل شده است. موصوع   پیام‌هایی که رد و بدل شده بود بررسی شده و  یک نفر از گروگان ها فوت شده بود که فوت او بررسی شده که آیا فوت او  ناشی از داروهایی بوده که به او خورانده شده( جمیله موسوی) مادر خانم آقای علم خواه بود که تحقیقات انجام شده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: از متهمان تحقیق شده است و  سایر کارشناسان نظراتشان را  دادند و پرونده در شرف تصمیم‌گیری است.

جهانگیر در رابطه با آخرین وضعیت پرونده باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی موبایل گفت: این پرونده در دادگستری استان بوشهر تشکیل شده است. در این پرونده ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه که اعم از ۱۸ هزار گوشی مدل آیفون و مابقی سایر برندها بودند و توسط متهمان از سال ۱۴۰۰ ریجستری شده‌اند، توسط ضابطین برای آن‌ها در شعبه بازپرسی دادگستری استان بوشهر، تشکیل پرونده شده است.

وی افزود: متهمان با استفاده از ۲۱ هزار گذرنامه بدون مراجعه صاحبان آنها اقدام به ریجستری تلفن‌های همراه می‌کردند که از این طریق مبالغی بیش از ۲ تا ۳ همت به دست آورده بودند؛ که در حال حاضر ۳ نفر از متهمان شناسایی شدند که یک نفر از آنها صاحب مغازه بوده و ۲ نفر دیگر از کارمندان گمرک بوده‌اند. هر ۳ نفر به اتهام، قاچاق گوشی به‌صورت باندی و سازمان یافته و پولشویی به‌صورت رمزارز و رشوه و ارتشا بازداشت شدند و پرونده در حال تحقیقات است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: به مردم توصیه می‌کنیم برای ریجستری گوشی خود به مراکز مجاز مراجعه کنند و از در اختیار قرار دادن گذرنامه خود به افراد ناشناس خودداری کنند که گرفتار مشکلات قانونی نشوند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات قوه قضاییه در خصوص آزادی مهدیه اسفندیاری گفت: قوه قضاییه ایران از همه اتباع خود در سراسر کشور حمایت می‌کند.  در خصوص بازداشت غیرقانونی هدیه اسفندیاری در فرانسه در دستور کار است و سه نوبت کنسولی ما با این خانم ملاقات کرده است  و آن را  بررسی می کند. اتهامی که به ایشان  وارد  شده اتهام‌ تمجید از تروریست است،  در حالی که مطلبی که در کانال تلگرامی منتشر کرده مربوط به دفاع از مردم غزه بوده و از نظر دولت فرانسه دفاع از ملت های مظلوم جرم‌است، در حالی که بازداشت ایشان نقض ازادی حقوق بشر است.

وی گفت: امیدواریم با پیگیری های وزارت خارجه و ستاد حقوق بسر ایران شاهد آزادی بی قید و شرط این هموطن مان باشیم.

جهانگیر درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده ترور قاضی باقری در استان فارس گفت: این موضوع بلافاصله در دستورکار دادسرای ویژه امور جنایی و جرایم امنیتی شیراز قرار گرفت و بازرس ویژه‌ای برای این پرونده انتخاب شد و با بررسی‌های صورت گرفته، نسبت به شناسایی متهمین با همکاری ضابطان و پلیس آگاهی اقدامات خوبی در دستورکار قرار گرفت.

وی افزود: حفاظت اطلاعات قوه قضاییه با همکاری سایر نهادهای اطلاعاتی و دادگستری استان فارس با یک تلاش شبانه‌روزی و قابل تقدیر متهمین اصلی با هویت محمدحسن دهقانی فرزند عباس و نیما عادل‌زاده فرزند عباس را شناسایی و در تاریخ ۱۷ خرداد در شهرک رکن‌آباد شیراز دستگیر کردند. متهمان در حین دستگیری با مقاومتی که کردند، در نتیجه اقدام پلیس مصدوم شدند که به بیمارستان منتقل شدند و هم اکنون در بیمارستان به‌سر می‌برند و هر دو متهم ایرانی و اهل استان فارس هستند.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: یکی از متهمین دارای سابقه کیفری است و بخاطر اینکه در بیمارستان بستری هستند، تحقیقات از آنها شروع نشده و به محض اینکه تحقیقات شروع شد نتایج جدید به مردم اعلام می‌شود.

جهانگیر در رابطه با رسیدگی به پرونده‌های ابر بدهکاران بانکی گفت: در این رابطه گزارشی از دادستانی تهران دریافت شد. طبق این گزارش در رابطه با ابر بدهکاران بانکی در سال‌های اخیر پرونده‌هایی در استان تهران تشکیل شده است از جمله آنها گروه رستمی، گروه دبش، گروه ایروانی، گروه ملی‌الموحدین، گروه عمارت‌ساز، گروه تعاونی وحدت بود که به این پرونده‌ها رسیدگی و حکم قطعی صادر شده است. بخشی از اموالی که در حق بانک‌های شاکی بوده، وصول شده و مابقی اموال در مرحله اجرا است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه تعیین صلاحیت پرونده‌ها و برخی اطاله دادرسی‌ها در دیوان‌عالی کشور، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی جامعه که در سال‌های اخیر تشدید شده است روابط حقوقی بین مردم دچار مشکل و تزلزل شده است و امروز می‌بینیم که منازعات‌های مالی افزایش پیدا کرده و روابط بین مالک و مستاجر، خریدار و فروشنده و فعالان بازار دستخوش تحولات ناشی از بازار شده است.

وی افزود: این وضعیت، ورودی پرونده به دستگاه قضایی را افزایش داده است و ما با حجم زیادی از پرونده نسبت به سال‌های قبل مواجه هستیم، اما باید توجه داشت، در عین حال که در سال‌های اخیر پرونده‌های فراوانی به دلیل مشکلات اقتصادی به دستگاه قضایی وارد شده، اما با تعهد و سخت‌کوشی همکاران قضایی ما در شعبات مختلف در دادسراها، دادگاه بدوی، تجدیدنظر و دیوان‌عالی میانگین نرخ رسیدگی به پرونده‌ها کاهش پیدا کرده است و این امر مرهون تلاش شبانه‌روزی همکاران ما در دستگاه قضایی است. یک نمونه از این تلاش‌ها و فداکاری‌ها به فعالیت‌های شهید احسان باقری برمی‌گردد که ناجوانمردانه به شهادت رسید. این شهید بزرگوار برخی پرونده‌ها را به منزل می‌برد و روزی که مورد سوء قصد قرار گرفت در خودروی این شهید تعدادی پرونده وجود داشت که برای رسیدگی به منزل برده بود. این تلاش‌های همکاران ما باعث شد که علی‌رغم افزایش تعداد پرونده‌ها شاهد کاهش اطاله دادرسی باشیم، اما نمی‌گوییم که هیچ اطاله‌ای در هیچ‌جا وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در رابطه با عدم صلاحیت‌ها در دیوان‌عالی نیز همکاران ما کاری کردند که کیفیت کار فدای آمارگرایی نشود. آمار موضوع مهمی است که باید به آن پرداخته شود و حائز ضرر و فواید مختلفی است و نظام برنامه‌ریزی امروز بر اساس آمار است، اما آمارگرایی می‌تواند در جای خود با مشکلاتی همراه باشد، لذا دستگاه قضایی در سند تحول قضایی با پیش‌بینی راهکارهای جدید تلاش کرده که ضمن توجه به بحث آمار، کیفیت رسیدگی به پرونده‌ها کاهش پیدا نکند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص مسئولیت قانونی پلتفرم‌های حمل و نقل مثل اسنپ و تپسی و با توجه به اینکه مطرح شد الهه حسین نژاد از اسنپ استفاده کرده بود، گفت: از نظر قانونی اگر این  پلتفرم‌ها وظیفه فانونی شان را انجام ندهند قانونگذار و دستگاه قضایی پیگیری لازم را می‌کند. اطلاعاتی که دارم این خانم از سیستم اسنپ‌ استفاده نکرده بود و به صورت سنتی و در خارج از روال اسنپ بوده و در کنار خیابان سوار ماشین شده است؛ لذا امکان اینکه این پلتفرم‌ها بتوانند موضوع را پیگیری کنند نبوده است.

وی در پاسخ به سوالی در باره انتشار عکس جسد الهه حسین نژاد و فیلم بازجویی‌های متهم الهه حسین نژاد و آیا نظارتی بر این امر می شود؟ گفت:  ما باید همه به قانون اکتفا کنیم و پایبند باشیم و باید مراقبت کنیم‌ که اطلاع رسانی باعث خدشه به امنیت مردم نشود. این موضوع را  تایید نمی‌کنیم و  اینکه چرا فیلم آن منتشر شده حتما پیگیری لازم را می‌کنیم.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر