فرماندهی لحظهبهلحظه رهبر انقلاب در جنگ ۱۲ روزه

فارس/ اظهارات سردار وحیدی درباره نحوه هدایت جنگ دوازدهروزه اخیر، ابعاد روشنتری از نقش راهبردی، عملیاتی و لحظهبهلحظه رهبر معظم انقلاب در فرماندهی این نبرد را آشکار کرد.
پس از جنگ دوازدهروزه اخیر با رژیم صهیونیستی با اظهارات فرماندهان و مقامات ارشد کشور، نقش محوری و بیواسطه رهبر معظم انقلاب در هدایت صحنه نبرد، تا حدی آشکار شد و در روزها و هفتههای گذشته برخی از فرماندهان نظامی بهطور اجمالی به ابعاد این نقش اشاره کردند، اما سردار وحیدی، مشاور فرمانده کل سپاه، در گفتوگوی اخیر خود تصویری دقیقتر و کاملتر از حضور فعال، اجرایی و فرماندهانه رهبر معظم انقلاب در تمامی لحظات این نبرد ارائه داد؛ حضوری که نه صرفاً در سطح راهبری کلان، بلکه در ریزترین سطوح عملیاتی و تصمیمسازیهای لحظهبهلحظه جریان داشته است.
سردار وحیدی، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب، در این گفتوگوی تلویزیونی، با تأکید بر اینکه «تمامی لحظات و اتفاقات جنگ با نظر و فرمان فرماندهی رهبری انجام شده»، تصریح کرد که « مقام معظم رهبری در جنگ فرماندهی واقعی داشته و در صحنه عمل حضور اجرایی داشتهاند.» این جملات، به نوعی معنای دقیق فرماندهی کل قوا را در جمهوری اسلامی ایران بازتعریف میکند، نهفقط در سطح نمادین یا سیاسی، بلکه در میدان تصمیم، اجرا و عملیات. یکی از مطالبی که وحیدی در این گفتوگو به آن اشاره کرد این بود که فرماندهان سپاه «بارها خدمت رهبر معظم انقلاب رفته و دستور دریافت کردهاند». بدینترتیب، می توان گفت که تصمیمات کلیدی در حوزه عملیات، هماهنگی جبهه جنگ، و پاسخ به تجاوزات دشمن، مستقیماً زیر نظر رهبر انقلاب اتخاذ شده است.
حضور دائمی در میدان فرماندهییک نکته قابل توجه دیگر در سخنان مشاور فرمانده کل سپاه، درباره چرایی غیبت رسانهای رهبر انقلاب در روزهای جنگ است. وحیدی با بیان اینکه «نبودن رهبر انقلاب در ملأعام به دلیل شرایط تهدیدها بوده»، تأکید کرد این غیبت به معنای عدم حضور در صحنه تصمیمگیری نبوده، بلکه نشانگر یک ملاحظه حفاظتی در شرایط حساس جنگی است. وی همچنین خاطرنشان کرد: «در صحنه جنگی، همه نباید از همه مراحل آن خبر داشته باشند».واقعیت این است که در دکترین فرماندهی مدرن، چنین تدابیری برای جلوگیری از افشای راهبردها و مصونماندن فرماندهی کل در برابر عملیاتهای اطلاعاتی دشمن، یک اصل پذیرفتهشده است. حضور غیررسانهای اما فعال رهبر انقلاب، مؤید همین اصل در سطحی بالاتر و پیچیدهتر است.
مرکز ثقل یک فرماندهی واحد در جبههای متکثرآنگونه که از مجموعه تحلیلهای میدانی و اظهارات سردار وحیدی برمیآید، این است که رهبر معظم انقلاب نه تنها هدایتگر نبرد نظامی میان ایران و رژیم صهیونیستی بودند، بلکه فرماندهی مرکزی یک شبکه هماهنگ در جبهه نبرد را نیز بر عهده داشتند. این سطح از فرماندهی، مستلزم اشراف اطلاعاتی بیوقفه در جنگ ترکیبی، هماهنگی با بازیگران مختلف، و درک دقیق از قواعد نبرد ترکیبی است.مدیریت مؤثر چنین جنگی، نیازمند یک فرمانده واحد با ظرفیت ترکیب هوش راهبردی، عقلانیت سیاسی، اعتماد بدنه نظامی و پایداری ایمانی است؛ ویژگیهایی که در جایگاه رهبری جمهوری اسلامی بهصورت منحصربهفرد تجسم یافته است.« رهبر انقلاب فرمانده واقعی در صحنه بودند. قرار نیست همه خبر داشته باشند، یک صحنه جنگی است قرار نیست همه بدانند این مراحل چه شده و چه جور اعمال شده.» این بخش دیگری از سخنان وحیدی بود، میتوان گفت به نوعی پاسخی به آنهایی که از روی ناآگاهی یا به عمد شایعاتی را مطرح کنند.وحیدی ️توصیه می کند که « کسانی که اطلاع ندارند، سعی کنند موضعگیری نکنند و بگذارند آنهایی که اطلاع دارند پاسخ بدهند.»
ولایت در میدانسخنان سردار وحیدی یک بار دیگر مؤلفه محوری قدرت دفاعی جمهوری اسلامی را یادآوری کرد. از حوادث مختلف گذشته گرفته تا امروز در مواجهه با رژیم صهیونیستی، تجربه نشان داده که «فرماندهی بیواسطه و فعال رهبر انقلاب در صحنه نبرد»، نه تنها عامل حفظ توازن در میدان است، بلکه رمز پیروزی در برابر ائتلافهای پیچیده دشمنان منطقهای و فرامنطقهای محسوب میشود.