نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

افشاگری بزرگ هاآرتص درباره نقش اسرائیل در پشت‌صحنه کارزار‌های حمایت از رضا پهلوی در جنگ 12 روزه

منبع
ايسنا
بروزرسانی
افشاگری بزرگ هاآرتص درباره نقش اسرائیل در پشت‌صحنه کارزار‌های حمایت از رضا پهلوی در جنگ 12 روزه

ایسنا/ رسانه صهیونیستی با استناد به نتایج تحقیقات یک موسسه کانادایی و ارزیابی محققان اسرائیلی افشا کرد که یک کارزار نفوذ گسترده به زبان فارسی که تحت حمایت رژیم صهیونیستی قرار داشت، در مدت جنگ تحمیلی با استفاده از محتوای هوش مصنوعی، دیپ فیک و دیگر ابزارها اقدام به انتشار اطلاعات نادرست، حمایت از احیای سلطنت پهلوی‌ها در ایران و ترغیب به آشوبگری در خلال دفاع ایران در برابر تجاوزگری رژیم صهیونیستی می‌کرد.

موسسه تحقیقاتی «سیتیزن‌لب» پی برده است که یک شبکه مجازی در مدت جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران به انتشار ویدیوهای دیپ فیک(جعلی) می‌پرداخت که طبق تحقیقات رسانه‌های صهیونیستی هاآرتص و مارکر بخشی از کارزارهای مجازی به زبان فارسی بوده است که به طور غیرمستقیم از سوی رژیم صهیونیستی تامین مالی می‌شد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با اشاره به پیشینه سفر «رضا پهلوی» فرزند «محمدرضا پهلوی» شاه مخلوع ایران به اراضی اشغالی در اوایل ۲۰۲۳ که در آن با «گیلا گاملیل» وزیر اطلاعات وقت و وزیر نوآوری، علون و فناوری فعلی رژیم صهیونیستی نیز دیدار کرده بود، نوشت: «رضا پهلوی در کنفرانس خبری مشترکی با گاملیل در پاسخ به این سوال که سفر او به اسرائیل چه واکنش‌هایی به دنبال داشته است که دشمن اصلی ایران محسوب می‌شود، گفت که واکنش‌ها عمدتا مثبت بوده‌اند. او همچنین خبرنگاران را به حساب‌های کاربری‌اش در شبکه‌های مجازی ارجاع داد.
او گفت: به حرف من اکتفا نکنید، شبکه‌های مجازی را در توییتر، اینستاگرام و هر جای دیگری جست‌وجو کنید. اگر خودتان بگردید، نیازی نیست که این سوال را از من بپرسید. پاسخش همان جا برایتان مشهود است.
پاسخی که پهلوی داد، به‌ویژه با توجه به یافته‌های هاآرتص و مارکر قابل توجه است. مشخص شده است که یک کارزار نفوذ گسترده در فضای مجازی به زبان فارسی در کار بوده است که خارج از اراضی اشغالی به فعالیت می‌پرداخت و یک نهاد خصوصی با حمایت دولتی نیز تامین مالی آن را بر عهده داشت.
این کارزار به ارتقای وجهه عمومی رضا پهلوی و افزایش درخواست‌ها برای احیای پادشاهی پهلوی در ایران می‌پردازد که با استفاده از "آواتارها" و هویت‌های ساختگی آنلاینی فعالیت می‌کند که خود را در شبکه‌های مجازی شهروندان ایرانی معرفی می‌کنند. آن‌ها ابتدا توسط محققان شبکه‌های اجتماعی در اسرائیل و کشورهای خارجی شناسایی شدند.»

استخدام فارسی‌زبانان و استفاده از هوش مصنوعی برای یک کارزار نفوذ صهیونیستی
در ادامه این گزارش مطرح شد: «به گفته منابع مطلعی که با مارکر و هاآرتص گفت‌وگو کرده‌اند، از زمان در گرفتن جنگ غزه و سفر پهلوی به اسرائیل، پویشی آنلاین به عنوان بخشی از یک کارزار گسترده‌تر اسرائیلی برای اثرگذاری بر گفتمان شبکه‌های اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرد که شامل کارزارهایی به زبان انگلیسی و آلمانی است».
به گفته پنج منبع مطلع که مستقیما در جریان این پروژه قرار داشته‌اند، افراد فارسی‌زبان برای این عملیات استخدام شده بودند. سه نفر از منابع یاد شده ارتباط میان این پروژه و این کارزار بخصوص را تایید کرده و گفتند شاهد انتشار پیام‌هایی در حمایت از پهلوی از سوی این شبکه بوده‌اند.
به گفته این منابع، این کارزار شامل حساب‌های کاربری جعلی در شبکه‌های اجتماعای ایکس و اینستاگرام بود که از ابزارهای هوش مصنوعی برای انتشار روایت‌های اصلی، نوشتن پیام‌ها و تولید محتوا استفاده می‌کردند. به گفته دو تن از منابع مطلع، همچنین تلاش شده بود تعداد پست‌های مربوط به گاملیل که متحد پهلوی در اسرائیل است، بالا برود.»
هاآرتص در  بخش دیگری از این مطلب نوشت: «منابع تاکید کردند که هدف این کارزار تنها معطوف به خارج بود اما منشا آن داخل اسرائیل بود. طبق تحقیقات مارکز و هاآرتص، این عملیات شامل سفارش خدمات از تامین‌کنندگان خارجی و بازیگران خصوصی می‌شد که آزادند خدمات خود را به مشتریانی فراتر از دولت اسرائیل بفروشند.
اما این‌ها تنها حساب‌های کاربری فعال در یک کارزار سازمان‌یافته نبودند. مارکر و هاآرتص پس از ارتباط با محققان موسسه سیتیزن لب دانشگاه تورنتو که درباره تهدیدهای دیجیتال، از جمله جاسوسی و اطلاعات نادرست تحقیق می‌کنند، درباره کارزارهای مجازی اسرائیل به زبان فارسی تحقیقات خود را آغاز کردند.
سیتیزن لب علاوه بر شبکه‌ای که خبرنگاران اسرائیلی به آن پی بردند، یک کارزار نفوذ آنلاین فارسی زبان دیگر را کشف کرده‌اند که به حمایت از اسرائیل می‌پردازد. نتایج این تحقیقات امروز هم‌زمان با یافته‌های تحقیقات مارکر و هاآرتص منتشر شد.
این کارزار شامل ده‌ها حساب کاربری جعلی است که محتوای تولید هوش مصنوعی را منتشر می‌کند و طبق ارزیابی محققان سیتیزن لب احتمالا از سوی اسرائیل یا پیمان‌کاری به نیابت از آن اداره می‌شود. نتیجه تحقیقات آن‌ها مبتنی بر یافته‌هایی است که این موسسه هم‌گام‌سازی محتوای این کارزار آنلاین و اقدامات ارتش اسرائیل در طی جنگ ۱۲ روزه با ایران است. این تحقیقات نشان می‌دهد که گردانندگان از حمله اسرائیل به زندان اوین اطلاع قبلی داشته‌اند و حتی به نظر می‌رسد که محتوای مرتبط با آن را نیز پیشتر آماده کرده بودند.»

منشا اسرائیلی حمایت حساب‌های کاربری جعلی از احیای سلطنت در ایران
رسانه صهیونیستی نوشت: «در حالی که پهلوی اعلام می‌کند به دنبال هیچ سمتی نیست، طی سال‌های اخیر یک کارزار در شبکه‌های اجتماعی خواستار احیای سلطنت در ایران به پادشاهی او بوده است. به گفته برخی منابع مطلع، بخشی از این تلاش‌ها مبتنی بر شبکه‌ای از حساب‌های کاربردی جعلی با منشا اسرائیلی نشات می‌گیرند.
یک محقق شبکه‌ای مجازی که این شبکه را بررسی کرده است که هاآرتص پیشتر آن را افشا کرده بود، صدها کاربر با هویت جعلی در شبکه اجتماعی ایکس را شناسایی کرده است که از پهلوی حمایت می‌کنند، پیام‌های او را به اشتراک می‌گذارند و از هشتگ‌هایی مانند "شاهنشاه‌رضاپهلوی" استفاده می‌کنند.»
این رسانه در ادامه نوشت: «بسیاری از این حساب‌های کاربری در سال ۲۰۲۲  در اوج اعتراضات به حجاب اجباری در ایران ایجاد شدند. گروهی متشکل از بیش از ۱۰۰ حساب کاربری هم‌سو نیز که بخشی از این کارزار هستند، در ماه ژوئن در طی جنگ ۱۲ روزه با ایران ایجاد شدند. ظاهرا این تنها کارزاری نیست که از اسرائیل روی این مسئله کار می‌کند.»

انتشار تصاویر ساختگی از حمله به زندان اوین
این روزنامه گزارش داد: «موسسه سیتیزن لب نتایج تحقیقات خود را با مارکر و هاآرتص به اشتراک گذاشت که طی هفته‌های گذشته به طور جداگانه راستی‌آزمایی شدند. این تحقیقات شبکه‌ای متشکل از ۵۰ حساب کاربری را افشا کرد که محققان بر اساس چندین نشانه اطمینان دارند که واقعی نیستند.
این حساب‌های کاربری با مواردی که محققان اسرائیلی شناسایی کرده بودند متفاوتند. سیتیزن لب با روش‌ها و ابزارهای متعددی قادر به شناسایی کاربرانی بودند که هویت جعلی داشتند. برخی از آن‌ها پی بردند که تصویر نمایه بسیاری از کاربران ساخته هوش مصنوعی بوده است.
تمامی این حساب‌های کاربری شناسایی‌شده توسط سیتیزن لب بخشی از شبکه‌ای بوده‌اند که در سال ۲۰۲۳ ایجاد شد که تا پیشتر غیرفعال بودند اما در طی سال جاری یکی پس از دیگری یا باهم فعال شدند-نشانه دیگری دال بر این که همگی بخشی از یک کارزار هماهنگ ساختگی بودند. فعالیت این حساب‌های کاربری با آغاز جنگ با ایران تشدید شد.
این شبکه شامل کاربرهایی در شبکه اجتماعی ایکس بود که تظاهر به واقعی بودن می‌کردند اما مشخص شد که با صفحه TelAviv_Tehran@ ارتباط داشته‌اند. حساب‌های کاربری مرتبط با این کارزار محتوای این پیج را منتشر می‌کردند که شامل ویدیوهای اختصاصی این صفحه و ساخته‌شده با هوش مصنوعی بود.»
هاآرتص در ادامه نوشت:«بهت‌آورترین مورد از ارتباط شبکه حساب‌های کاربری با اسرائیل کارزاری است که با رخدادی واقعی هم‌زمان بود-حمله اسرائیل به زندان اوین. این کارزار مبحث اصلی تحقیقات سیتیزن لب تحت عنوان "فرار از زندان" است.
حمله اسرائیل حدود ۱۱:۴۵ صبح ۲۳ ژوئن رخ داد و حدود یک ساعت ادامه داشت. ساعت ۱۱:۵۲ دقیقه و پیش از انتشار اولین گزارش‌ها از این حمله در رسانه‌های ایران، حساب‌های کاربری این شبکه فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده و «انفجار در محوطه زندان» را گزارش دادند. پست‌های ایکس به گونه‌ای طراحی شده بودند که القا شود این حساب‌های کاربری متعلق به ایرانیانی است که ساکن محدوده این حمله هستند.
دقایقی بعد از ظهر، در حالی که بمباران زندان هنوز ادامه داشت و رسانه‌های ایرانی گزارش‌دهی درباره این رخداد را آغاز کرده بودند، حساب کاربری دیگری مرتبط با این شبکه ویدیویی را منتشر کرد که به‌ظاهر نشان می‌داد انفجار در زندان است و اشاره می‌کرد که این علت صدایی بوده است که پیشتر شنیده شد. حساب‌های کاربری مختلفی که به عنوان بخشی از این شبکه شناسایی شده‌اند یکی پس از دیگری این ویدیو را به اشتراک گذاشتند.
این ویدیو طبق افشاگری روزنامه نیویورک‌تایمز تصاویر واقعی صحنه بمباران نبود. اما این نتایج زمانی به دست آمد که رسانه‌های سراسر جهان آن را به اشتراک گذاشته بودند. صفحه TelAviv_Tehran@ این ویدیو را منتشر کرد که محققان می‌گویند با هوش مصنوعی ساخته شده بود.
این مطلب می‌افزاید: «محققان سیتیزن لب این کارزار را به اسرائیل یا بازیگر دیگری که برای آن کار می‌کند نسبت داده‌اند. آن‌ها بازه زمانی رخدادها را مبنای ارزیابی خود در این باره قرار داده‌اند؛ ظاهرا حساب‌های کاربری این شبکه اولین منابعی بوده‌اند که درباره این حمله گزارش داده‌اند و توانستند طی حمله یا بلافاصله پس از آن تصاویر ساختگی را تولید و منتشر کنند.
سیتیزن لب در نتایج تحقیقات خود با اشاره به هم‌گام بودن فعالیت این حساب‌های کاربری با اقدامات ارتش اسرائیل علیه ایران در ماه ژوئن نوشته است که "ما معتقدیم با وجود امکان‌پذیر بودن از نظر فنی، بعید به نظر می‌رسد طرف سومی بدون اطلاع از برنامه‌های ارتش اسرائیل قادر به آماده‌سازی این محتوا و انتشار آن در چنین فرصت کوتاهی بوده باشد.»

دعوت به آشوب در گیرودار جنگ
روزنامه هاآرتص نوشت: « این حساب‎های کاربری که ویدیوهای حمله به زندان را به اشتراک گذاشته بودند و شماری دیگر از آن‌ها پس از حمله به اوین شروع کردند به تشویق ایرانی‌ها به این که به زندان بروند و «اعضای خانواده‌شان را آزاد کنند». سیتیزن لب نتیجه‌گیری کرد که این کارزار هدف ایجاد آشوبی را دنبال می‌کرد که می‌توانست به ایجاد بی‌ثباتی در حکومت کمک کند. برخی پست‌های دیگر با همین ماهیت نیز در شبکه‌های دیگری یافت شد که اسرائیلی‌ها شناسایی کردند.
حتی پیش از حمله به زندان نیز پیام‌ها و ویدیوهایی با همین روحیه در ایکس منتشر می‌شد. یکی از این کاربران نوشته بود که «تهران بی‌دفاع است» و دیگری پیشنهاد کرده بود که مردم شهر باید به بانک‌ها هجوم ببرند و پول‌هایشان را خارج کنند. طبق گزارش‌ها، در روزهای آغازین جنگ یک گروه هکری اسرائیلی به یک بانک وابسته به سپاه پاسداران حمله کرد.»
در ادامه این مطلب مطرح شد: «محققان دریافتند یک کارزار حامی اسرائیل یک گزارش خبری جعلی و ویدیویی جعلی از یک خواننده ایرانی منتشر کرده بود که در حال اجرای آهنگی اعتراضی است. به طور مثال، این شبکه اسکرین‌شاتی از یک گزارش شبکه بی‌بی‌سی فارسی را درباره فرار مقامات ارشد ایرانی از کشور منتشر کرد که بی‌بی‌سی فارسی بعدا تایید کرد چنین گزارشی را منتشر نکرده است.
تحلیل بسیاری از حساب‌های کاربری شناسایی‌شده توسط سیتیزن‌لب آشکار می‌سازد که این شبکه همچنین با بسیاری از کانال‌های تلگرامی مرتبط است که ترغیب به برپایی اعتراضات در ایران می‌کردند.
نزدیک به ۱۰ گروه تلگرامی مختلف که ترغیب به اعتراضات می‌کردند و وابسته به حساب‌های کاربری این کارزار در ایکس بودند نیز شناسایی شدند که شامل گروه‌هایی درباره مسائلی از جمله بحران آب، مدیریت ناموفق زیرساخت‌ها و فساد بود.»


🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر