معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه: خشونت نه دموکراسی آری»، شعار نشست معارضان سوری در تهران /200 شخصیت سوری در ایران
بروزرسانی
به گزارش خبرآنلاين، معاون عربي و آفريقايي وزارت امور خارجه مي گويد از همه طرفهاي مختلف منازعه در سوريه براي شرکت در اين نشست دعوت به عمل آمده است.
حسين اميرعبداللهيان روز چهارشنبه با برگزاري نشستي با حضور سفراي مقيم در تهران به تشريح اهداف نشست گفت و گوي ملي سوريه پرداخت و گفت جمهوري اسلامي ايران تمامي تلاشهاي مجدانه خود را براي برقراري آرامش در سوريه به منظور شکلگيري گفتوگوي فراگير ملي و ايجاد سازوکار مناسب براي عبور از بحران کنوني سوريه در راستاي منافع آحاد ملت جمهوري عربي سوريه به کار ميگيرد.
معاون وزير امورخارجه درباره دستورکار نشست روز چهارشنبه اظهارداشت: سفراي کشورهاي خارجي را در جريان اهداف جمهوري اسلامي ايران و برنامههاي نشست گفتگوي ملي قرار دادهايم، لذا واکنش سفراي خارجي نسبت به گفتگوهاي ملي در سوريه نشان ميدهد که آنها نيز از ابتکار سياسي جمهوري اسلامي ايران حمايت خواهند کرد.
به گزارش مهر، 200 شخصيت ديني،رهبران حزبي، شخصيت هاي سياسي ، روساي عشاير و نمايندگان و سران گروه هاي معارض سوري در اجلاس تهران گرد هم خواهند آمد.
بر اساس اين گزارش، شخصيت هاي سياسي از احزاب مختلف شامل حزب دموکراتيک اجتماعي، حزب دموکراتيک سوريه، حزب دموکراتيک لائيک،انجمن جوانان مستقل،حزب ملي اکراد،جبهه نجات ملي،انجمن پيروزي وحدت ملي، و ده ها حزب و گروه ديگر از جمله حاضران در نشست گفتگوي ملي سوريه در تهران هستند. همچنين تعدادي از نمايندگان مجلس سوريه نيز در اين نشست شرکت مي کنند. شخصيت هاي برجسته سياسي از کشورهاي سودان، الجزاير،ترکيه ، مصر ، لبنان و عراق نيز قرار است در اجلاس تهران شرکت داشته باشند.
اميرعبداللهيان امروز نيز به باشگاه خبرنگاران گفت: هدف از برگزاري اين نشست روز يکشنبه آن است که اولا نسبت به توقف خشونتها در سوريه اقدام فوري انجام شود و ثانيا شروع گفتگوهاي ملي بتواند مناسبتترين راهکار سياسي براي حل مشکلات مردم سوريه باشد تا از هرگونه اقدام نظامي و امنيتي و مداخله خارجي جلوگيري شده و گام مناسب و اوليهاي براي گفتگوهاي صلح باشد.
قرار است در اين نشست طرحي 6 مادهاي مورد بررسي قرار گيرد. اميرعبداللهيان در ابن باره اظهار داشت: در نشست مشورتي سوريه که در ماه رمضان امسال با حضور 30 کشور و نماينده دبير کل سازمان ملل متحد در تهران برگزار شد توافق به عمل آمد که در دو زمينه توقف خشونت و برگزاري گفتگوي ملي بين آحاد مردم سوريه و حکومت اين کشور تلاش ها و گامهاي عملي را اتخاذ کنيم لذا در اين اجلاس نيز با ابتکار سياسي جمهوري اسلامي ايران اين گفتگوهاي ملي در همان چارچوب برگزار خواهد شد.
امير عبدالهيان در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه تفاوت اين نشست با نشست هاي قبلي اظهار داشت: از مهمترين ويژگي اين نشست حضور آحاد نمايندگان مردم سوريه از قوميت هاي مختلف، اقوام گوناگون و احزاب سياسي متعدد است که تلفيقي از شخصيتهاي مستقل حزبي و نمايندگان قوميتها و مذاهب مختلف در آن شرکت خواهند داشت.
وي با اشاره به تفاوت اصلي اين نشست با نشستهاي منطقهاي گفت: افرادي که در نشست تهران شرکت خواهند کرد نمايندگاني هستند که داراي نفوذ و پايگاه داخلي در سوريه بوده و وزير آشتي ملي سوريه نيز در اين نشست شرکت خواهد کرد.
قدرت تصميم گيري مدعوين نشست تهران
امير عبداللهيان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه معارضين دعوت شده به نشست تهران تا چه اندازه قدرت تصميم گيري دارند عنوان کرد: مدعوين اجلاس از تمامي نمايندگان آحاد مردم، احزاب سياسي منتقد و مخالف و همچنين شخصيتهاي برجسته سوري هستند اما نکته مهم اين است که جمهوري اسلامي ايران همواره تاکيد داشته که راهکار اساسي و اصلي در سوريه توجه به مباني دموکراتيک و انتخاباتي است، چرا که اين ملت سوريه هستند که بايد در خصوص آينده کشورشان تصميم بگيرند و در اين اجلاس نيز بر اين امر و انتخابات آزاد در زمان مناسب تاکيد خواهد شد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه اين نشست چقدر ميتواند اميد بخش به حل مناقشه در سوريه باشد اظهار داشت: با توجه به اينکه نمايندهاي از حکومت سوريه در اين اجلاس حضور خواهد داشت و به طور مستقيم سخنان طرفهاي مختلف را پيگيري ميکند، لذا اين نشست ميتواند منحصر به فرد و موثر واقع شده چرا که افرادي نيز که در اين اجلاس حضور دارند به ادامه گفتگو و نه تشديد خشونت در سوريه معتقد بوده و اين امر ميتواند به بازگشت شرايطي طبيعي و برقراري ثبات و آرامش در اين کشور کمک کند.
/خبر انلاين