نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

خرازی: در گذشته در ارتباط با همسایگان اشتباهات زیادی کردیم؛ صدور انقلاب چیزی نبود که بخواهد با روش‌های نادرست انجام شود

منبع
فارس
بروزرسانی

فارس/ دبیر شورای راهبردی روابط خارجی امروز گفت: اولویت اول ما باید همسایگان باشد و باید اذعان کنیم در این قسمت اشتباهات زیادی کردیم.

سیدکمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و وزیر اسبق امور خارجه امروز (یکشنبه) ۱۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۴ در اولین کنگره ملی سیاست خارجی و تاریخ روابط خارجی در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه طی سخنانی گفت: اولویت اول ما باید همسایگان باشد و باید اذعان کنیم در این قسمت اشتباهات زیادی کردیم.
وی افزود: در بحث ارتباط با همسایگانمان و صدور انقلاب اسلامی چیزی نبود که بخواهد با روش‌های نادرستی انجام شود، صدور انقلاب یعنی برجستگی انقلاب و آرمان‌های انقلاب باید در دل دیگران جا پیدا می‌کرد و آنها را مدافع انقلاب می‌کرد.
خرازی پرسید: الان چرا مردم عراق از انقلاب اسلامی اینقدر دفاع می‌کنند؟ ما که لشکرکشی نکردیم و اتفاقا با آنها جنگیدیم. چون ارزش آرمان‌های انقلاب را به خوبی درک می‌کنند.
وزیر اسبق امور خارجه بیان کرد:‌ اشتباهاتی را صورت دادیم که برخی همسایگانمان ترسیدند. یکی از اولویت‌های ما باید همسایگان باشند، غیر از اینکه در راستای حفظ استقلال کشور در برابر قدرتمندان چگونه باید عمل کنیم.

وی افزود: در صحنه روابط خارجی حفظ استقلال و مقاوت در برابر زورگویی‌ها و توسعه روابط با همسایگان می‌تواند از اولویت‌های ما باشد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین گفت: مقاومت ملی وظیفه هر فرد ایرانی است که در برابر بیگانگان باید مقاومت کنند و در جنگ هشت ساله حضور مردم باعث شد پیروز شویم و در جنگ ۱۲ روزه انسجام ملی و حضور فیزیکی دشمنان را کنار زد.
خرازی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه چرا ما دنبال دشمنی افراطی بوده و هستیم؟ اظهار داشت: ما که از اول دشمنی نداشتیم، می‌خواستیم با همه سازگار باشیم. وقتی طرف مقابل دشمنی می‌کند شما وارد صحنه پاسخ می‌شوید. 
وی گفت: اگر صدام روی اشتباه محاسباتی که کرده بود وارد خاک ایران نمی‌شد، ما هم دلیل نبود که حمله کنیم و بخواهیم وارد جنگ شویم. در برابر تجاوزات صدام ما ایستادگی کردیم و این حرفی که دوست عزیزمان گفتند که اسناد زیادی هست که می‌شد از جنگ جلوگیری کرد، حرف درستی نیست. برعکس اسناد زیادی هست که صدام روی یک مصالح ژئوپلتیک برای خودش در نظر داشت وضعیت ایران را پس از انقلاب مناسب دید که جنگ کند و بخش‌هایی از خاک ایران را ضمیمه خاک خود کند. شرایط ژئوپلتیک عراق ایجاب می‌کرد این کار را کند و موقعیت را مناسب دید این تجاوز را انجام دهد ولی محاسبه‌اش غلط است و فکر می‌کرد ارتش ما به هم ریخته است ولی برعکس مردم وارد صحنه شدند و توانستند مقاومت کنند.
خرازی گفت: آمریکا از روز اول علیه ما دشمنی کرد. 
وی افزود: در برابر دشمنان باید شدید بود. همسایگان ما کسانی هستند که باید با آنها در باب رحمت برخورد کرد و با دشمنان که می‌خواهند تجاوز کنند باید شدید برخورد کرد و باید به تناسب شدتی که نشان می‌دهد برخورد کنیم. جنگ 12 روزه بمباران کردند و ما هم چنین کردیم و ایستادیم.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر