نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

نیکزاد: دولت‌های جمهوری اسلامی به تعهدات خود پایبندند

منبع
ايرنا
بروزرسانی

ایرنا/ نایب رئیس اول مجلس در همایش بین‌المللی«ایران کریدور ۲۰۲۶»؛ فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تامین مالی راه‌گذرهای ریلی و جاده‌ای گفت: به سفرا عرض می‌کنم یقین بدانید دولت‌های جمهوری اسلامی ایران، دولت چهاردهم و دولت بعدی، به تعهداتشان پایبندند. بنابراین ما سرمایه‌گذاری انبوه را انجام داده‌ایم. 

مهمترین بخش اظهارات علی نیکزاد به شرح زیر است:
* اقتصاد ایران، اقتصاد بزرگی است؛ اما واقعیت این است که ظرفیت بخش خصوصی حتی از ظرفیت اقتصاد دولتی نیز گسترده‌تر است.
* امروز بالغ بر ۱۲ میلیون میلیارد تومان منابع در اختیار بخش خصوصی قرار دارد و همچنین حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار و یورو سرمایه ارزی در دست فعالان این بخش است. بنابراین ما هیچ راهی جز بهره‌گیری از توان بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری، توسعه، عمران و آبادانی کشور نداریم.
* بسیاری از این بزرگواران با دانش، تجربه و سرمایه خود ثابت کرده‌اند که می‌توانند در توسعه زیرساخت‌های کشور نقش‌آفرین باشند. توسعه هر منطقه‌ای وابسته به زیرساخت‌های حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای، هوایی، دریایی و ترکیبی است و بدون این زیرساخت‌ها، رشد اقتصادی ممکن نیست.

* واقعیت این است که هیچ دولتی به تنهایی قادر به تأمین همه این نیازها نیست؛ چراکه بودجه عمومی کشور تکافوی این حجم از سرمایه‌گذاری را نمی‌دهد. امروز حدود هزار و 650 طرح ملی در دست اجرا داریم که حتی با فرض ثبات شرایط و بودجه‌های چندصد همتی، تکمیل آن‌ها دهه‌ها زمان خواهد برد. علاوه بر آن، بیش از ۲۴ هزار طرح استانی نیز وجود دارد که اتمام آن‌ها 10 سال به طول می‌انجامد.
* نکته‌ای که مایلم به سفرا و عزیزان عرض کنم این است که نظام مهندسی، پیمانکاران، مشاوران و انبوه‌سازان ایرانی توان اجرای پروژه‌های بزرگ زیرساختی را هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور دارند.
* از آقای رئیس‌جمهور درخواست دارم که عملکرد اقتصادی و حمایت از فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی، به عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی سفرا و سفارتخانه‌ها قرار گیرد؛ چراکه کشورهایی موفق‌اند که دستگاه دیپلماسی آن‌ها پشتیبان جدی بخش خصوصی و توسعه همکاری‌های اقتصادی باشد.
* من خبر دارم که هم دولت اعتقاد دارد و هم مجلس شورای اسلامی قوانین لازم را مصوب کرده و در اختیار عزیزانمان قرار داده است. در داخل کشور، می‌توانیم به روش‌هایی مانند توافق دولت و بخش خصوصی (PPP)، یا به روش BOT، یا BO، یا BLT کار را پیش ببریم.
* مجلس حتی با وجود مخالفت تعدادی از دوستان، در راه اصلی نیز اجازه مشارکت را  که شاید اجرایی باشد و شاید نباشد  مصوب کرده است. اما در فرودگاه‌ها می‌توانیم از عوارض و خدمات هوانوردی، فروشگاه‌ها، پارکینگ و املاک تجاری، آورده قرار دهیم. در بحث بنادر، موضوع اسکله و موج‌شکن و اپراتوری و تخلیه و بارگیری مطرح است. در جاده‌ها، عوارض‌ها و تأسیسات و مستحدثات و زمینه‌های کنار جاده، و در ریل هم می‌توانیم توافق ببندیم و مسیر را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.
* اولاً این است که به سفرا عرض می‌کنم یقین بدانید دولت‌های جمهوری اسلامی ایران، دولت چهاردهم و دولت بعدی، به تعهداتشان پایبندند. بنابراین ما سرمایه‌گذاری انبوه را انجام داده‌ایم. 
* ما می‌خواهیم ریل را از جنوب به شمال وصل کنیم که منتهاالیه آن مانده است؛ هم به نفع شماست و هم به نفع ما، چنان‌که سفیر روسیه موضوع را اعلام کردند.
* نکته بعدی این است که رئیس‌جمهور، اگر بتوانیم منابعی را که داریم، دارایی‌مان را عوض کنیم، یعنی می‌توانیم معدن طلا، معدن مس و چاه‌های نفت‌مان را در اختیار بخش خصوصی که به معنای واقعی انجام‌دهنده این کار است  قرار دهیم  زیرساخت‌هایمان را بسازیم.
* بازگشت سرمایه بخش خصوصی طولانی می‌شود؛ بعضی مواقع اجازه افزایش عوارض در پیچ‌وخم‌ها گیر می‌کند. 
* یادم هست وقتی در وزارت راه و شهرسازی حضور پیدا کردم، اولین جلسه را برای پروژه آزادراه تهران–شمال با کسانی که سابقه درخشانی در قضیه آزادراه‌ها داشتند برگزار کردیم. اما عدم اجازه افزایش عوارض  که در آن زمان می‌خواستیم ۵۰ هزار تومان عوارض وضع کنیم  مانع شد. البته اکنون هم مجلس و هم دولت بر این باورند که بازگشت سرمایه شما نباید طولانی شود.
* ثبات قوانین و نرخ ارز، یکی از مشکلات دیگر است؛ همچنین واقعی بودن عوارض تا پروژه‌ها زیان نکنند.
* شما به ایران، به توسعه، به اشتغال ایرانیان، به کارگران، به مهندسان و به چرخش اقتصاد اعتقاد دارید. کسانی که سرمایه دارند، توان دارند، پیمانکاری دارند و مشاور دارند، اگر نخواهند در کار اقتصادی حضور پیدا کنند، کارهای دیگری در ایران بسیار سودآور است. 
* اما من خبر دارم که شما اجازه نمی‌دهید کارگاهتان تعطیل شود و مهندسانتان بیکار شوند؛ اجازه نمی‌دهید  کارگرانی که از قبلِ شما نان می‌خورند، بیکار بمانند. بنابراین خواهش من این است.مجلس در خدمت شماست. 
* قطعاً آقای رئیس‌جمهور، دولت چهاردهم و خانم وزیر بر این اعتقاد دارند. بیایید آن منابعی را که در اختیار بخش خصوصی است و آن توانمندی‌هایی را که سفرای حاضر دارند و می‌خواهند در تکمیل کریدورها، آزادراه‌ها و سایر بنادر حضور پیدا کنند، به کار بگیریم. قطعاً منابع دوستان سرمایه‌گذار خارجی تأمین می‌شود و ما با یک هماهنگی بین دولت و مجلس و با تفویض اختیاری که آقای رئیس‌جمهور به وزارت راه و شهرسازی انجام داده‌اند، این کار بزرگ را انجام دهیم.
* چون واقعیت این است که ما با ۸۱۲ همت، که کل بودجه عمرانی سال ۱۴۰۵ خواهد بود، به آن نتیجه نمی‌رسیم.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر