احمدینژاد در پاسخ به ایسنا: تجارت خارجی سهم بالایی در اقتصاد ایران ندارد
بروزرسانی
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه اين نشست خبري، محمود احمدينژاد در پاسخ به اين پرسش که "با توجه به نوسانات شديد ارز در روزهاي اخير و با وجود استقبال بخش صنعت و بازرگاني از راهاندازي اتاق مبادلات ارزي، حتي اين موضوع نيز موجب کنترل گراني ارز در بازار نشده است؛ به نظر شما منشا و علت اين گراني ارز چيست و دولت چه برنامهاي براي سامان دادن به اين وضعيت دارد؟" گفت: نوسانات متعلق به امروز نيست و مدتي است بازار ما دچار نوسان است که در اين روزها شديدتر شده است.
وي با طرح اين پرسش که "مساله ارز از کجاست؟" گفت: چرا پارسال اين موقع اين حرفها مطرح نبود؟ روشن است دو عامل دست به دست هم دادهاند تا به ملت ايران فشار آورند که عامل اول، بيروني و دوم عوامل دروني است.
احمدينژاد به تحريمها عليه ايران توسط دشمنان اشاره کرد و توضيح داد: خريد نفت از ايران مورد تحريم قرار گرفته است و با توجه به اينکه بخش قابل توجه درآمد ايران از ناحيه فروش نفت است، مسالهاي خواهد بود و دوم که بدتر از آن است، اين است که مبادلات مورد تحريم قرار گرفته است يعني حتي اگر نفت فروخته شود جابجايي درآمد آن قابل هزينه کردن و جابجايي نباشد.
رييسجمهور با اشاره به اينکه همه توان دشمن براي اعمال اين تصميم بسيج شده است، تصريح کرد: يک جنگ پنهان، گسترده و سنگين در سطح جهان به صورت پراکنده اتفاق افتاده است و همکاران ما در بانک مرکزي و نهادهاي مربوطه تلاش ميکنند تا راهحلها را پيدا کنند و آنها نيز از طرف ديگر تلاش کرده و اين يک نبرد است.
وي با بيان اينکه موفق شدهاند يک مقدار از فروش نفت ما را کاهش دهند، اظهار کرد: انشاءالله جبران خواهيم کرد و بايد توجه داشته باشيم که اين يک نبرد است و دشمن در اين عرصه تصور ميکند با اين فشارها ميتواند ملت ايران را در هم بشکند و البته ممکن است تصميمات جديدي نيز بگيرند.
احمدينژاد با بيان اينکه "پس از مساعدت شدن شرايط، راجع به ابعاد اين نبرد اقتصادي به ملت عزيز ايران توضيحاتي خواهم داد و در رابطه با عدد و رقمها و چگونگي آنها و اينکه از چه شرايطي عبور کردهايم موارد لازم را خواهم گفت"، تصريح کرد: از داخل نيز با برخي اقدامات مواجه هستيم از جمله اقدامات عملي در بازار ارز و جنگ رواني، تبليغاتي که به همراه دشمن عليه دولت سازماندهي شده است.
رييسجمهور با اشاره به اينکه تجارت خارجي در اقتصاد ايران سهم بالايي ندارد، خاطرنشان کرد: اين موضوع ميتواند دستمايه جنگ رواني گسترده باشد که آثار رواني آن در بازار بالاست.
وي با بيان اينکه "در اقتصاد 1200 ميليارد توماني ايران، 100 ميليارد دلار مبادلات ارزي رقم بالايي نيست"، اظهار کرد: هميشه به نوعي عدهاي بازار داخل را به قيمتهاي بيروني و به واردات گره ميزنند که اين مربوط امروز نيست و بيش از پنجاه است که اينطور است. آيا واقعا امسال ارزي که بانک مرکزي به بازار تزريق کرده است، تکافوي نيازهاي کشور را نکرده است؟. اينطور نيست.
رييسجمهور در ادامه، به آمار واردات و مقايسه آن در شش ماهه اول سال گذشته و امسال اشاره کرد و توضيح داد: ميزان واردات کشور در شش ماهه اول سال گذشته 17 ميليون و 840 هزار تن و در شش ماهه نخست امسال 19 ميليون و 121 هزار، پس به لحاظ وزني بيشتر شده است اما به لحاظ وزني کمي کاهش دارد. پارسال 22.5 ميليارد دلار کالا وارد شده و الان 26.5 ميليارد که حدود 10 تا 12 درصد است يعني 10 درصد کالا کم شده است که انشاءالله در نيمه دوم جبران خواهد شد.
احمدينژاد با بيان اينکه "بانک مرکزي ارز کالاهاي وارد شده را با توجه به شرايط موجود تامين کرده است"، گفت: پرسش اين است که آيا نوسانات به خاطر مشکلات اقتصادي است؟ در حالي که پاسخ "خير" است.
وي در ادامه گفت: مگر در يک روز صبح تا بعدازظهر چه اتفاق مهم اقتصادي ميافتد؟ کدام شرايط اقتصادي عوض ميشود؟ بانک مرکزي کل نيازهاي کشور را به 10 اولويت تقسيم کرده که اولويت هاي 1 و 2 مواد غذايي است بقيه را هم تنظيم کرده است.
احمدينژاد اضافه کرد: مرکز مبادلات هم تاکيد کرده که هرکس براي صادرات و واردات ارز ميخواهد ميتواند به اين مرکز برود؛ ميماند مقداري ارز براي مسافرتها که آنرا هم بانک مرکزي تامين کرده است. چطور است دو نفر سر يک چهارراه 200 دلار مبادله ميکنند و بقيه آن را سردست ميگيرند به بازار حمله ميکند و جنگ رواني ايجاد ميشود. من شنيدهام که شبکههاي خارجي برنامههاي را خود را قطع کردند و فقط روي اين مساله مانور ميدهند.
رييسجمهور چنين اقداماتي را جنگ رواني دانست و افزود: مشخص است که همه اينها يک جنگ رواني است معنايش اين نيست که مشکلات نداريم اما بخش عمدهي از اين مشکلات را بانک مرکزي وزارت صنعت و وزارت اقتصاد بر دوش گرفته است اما همه اينها حلقههاي يک برنامه است. عدهاي ميخواهند تمام برنامههاي دولت را زير سوال ببرند و بگويند دولت باعث اين اتفاقات است.
وي ادامه داد: چطور يکجا يک موفقيتي پيدا ميشوند همه در آن شريکند حتي وقتي در يک مسابقه ورزشي برنده ميشويم همه هستيم؟ اگر بناست يک مشکلي پيدا شود همه روبرو دشمن بايستند رويشان را به سمت دولت کنند اين بحث ديگري است ما فدايي ملت ايرانيم اين هم روي آن.
احمدينژاد با بيان اينکه "اينجا جاي تسويهحسابهاي سياسي نيست"، اظهار کرد: کساني هستند که خودشان ميدانند چقدر نفع دارند و در جلسات شرکت ميکنند ولي در بيرون هم دولت را متهم ميکنند. چطور ديماه و بهمنماه سال گذشته مشکلي وجود نداشت و دولت به خوبي اداره ميکرد؟
وي گفت: من فکر ميکنم ملت ايران به فشارها غلبه پيدا خواهد کرد اگر چه دشمن همه فشارهايش را وارد ميکند.
رييسجمهور با بيان اينکه "فشارها فقط به سمت دولتها نيست بلکه بر روي ملتهاست"، اظهار کرد: همه اينها جنگ رواني است و البته تصميماتي گرفته شده است. البته مردم ما آرام هستند. دشمن يک سنگي را انداخته است ما بايد سنگ را برداريم به سمت خودشان پرتاب کنيم. همه قوا و دستگاهها هم بايد پشتيباني کنند.
احمدينژاد خاطرنشان کرد: مرکز مبادلات ارزي در جلسات مشترک سه قوه به راهکارهاي رسيده است که نظمي به بازار ارز بدهد و اينطور هرچه بانک مرکزي ارز ميدهد معلوم نباشد به کجا ميرود به اندازه نيازهاي کشور ارز است و به ترتيب اولويت پرداخت ميشود. يک مقدار از اينها جنگ و فشار رواني و البته فشار دشمن است دشمن بيشتر از اينکه در ميدان عمل در جنگ رواني موفق بوده است. فرض کنيم مبادلات خارجي ما قطع شد؛ سهمش در اقتصاد ايران چقدر است؟ ما آنچه مربوط به هزينههاي دولت است مدنظر قرار دادهايم و حد بودجه اعمال شده است. بايد در نقاط ضعف و قوت حمايت کنيم.