گزیدهای از اخبار مطبوعات ایران/ ظهور مسئله ساز فرانسه در مذاکرات هستهای
آخرين خبر
بروزرسانی
آخرين خبر/ گزيده اي از مهمترين رويدادها و اخبار مطبوعات روز سه شنبه به شرح زير مي باشد:
جوان – اين روزنامه در مطلبي با عنوان «ظهور مسئله ساز فرانسه در مذاکرات هستهاي »نوشت:عباس عراقچي سرپرست تيم مذاکره کننده ايراني که براي دور يازدهم مذاکرات هستهاي به ژنو رفته، دور جديد مذاکرات را با ملاقات دوجانبه با طرف امريکايي کليد زد و قرار است با هيئت فرانسوي مذاکره کند، مذاکراتي که احتمالا ياد آور ايفاي نقش منفي وزيرخارجه فرانسه در روزهاي آخر توافق هستهاي يا در ژنو خواهد بود.
آرمان –اين روزنامه با انعکاس عنوان« چرا هاشمي گفت براي رياست خبرگان مي آيد؟» آورد: آيت الله اکبر هاشمي رفسنجاني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار اعضاي شوراي مرکزي بازشناسي نهضت جنگل مي گويد: براي رياست خبرگان مي آيم؛ ضرورتي را مي بيند... آقاي هاشمي حرف آخر خود را خيلي صريح مي زند. از اينکه چشم اميد دشمنان ملّت به حضور تندروهاست. آقاي هاشمي اين را براي نااميدي مردم نمي گويد. براي عبرت تندروها مي گويد. براي آنها که خواب بازگشت مي ببينند. تا بدانند راهي براي بازگشت به گذشته نيست.
اعتماد- اين روزنامه در مطلبي با عنوان «توطئه نفتي يا وسوسه نفتي؟» نوشته است: طي مدت کوتاهي، قيمت نفت از بشکه يي بالاتر از ١٠٠ دلار به نزديک ٦٠ دلار رسيده است و برخي از کشورها همچون نيجريه، ايران، ونزوئلا، الجزاير، عراق و ليبي را نسبت به درآمدهاي ارزي و حتي ريالي دچار نگراني کرده است.نويسنده معتقد است :واقعيت اين است چه کاهش قيمت نفت توطئه باشد و چه آنکه از منطق بازار تبعيت کرده باشد، در اصل قضيه فرقي نمي کند. اگرچه به نظر مي رسد، کاهش موجود ترکيبي از اين دو عامل است. از يک سو افزايش توليد نفت جهان و به ويژه امريکا و نيز کاهش رشد اقتصادي چين زمينه ساز کاهش قيمت ها شده و از سوي ديگر عربستان هم به دلايل سياسي و اقتصادي خواهان کاهش قيمت است، تا هم به ايران و عراق فشار آورده شود و هم اينکه توليد نفت هاي شني در ايالت متحده به صرفه نشود و سهم عربستان و اوپک در بازار نفت همچنان حفظ شود.
وطن امروز – اين روزنامه درمطلبي با عنوان «جاسوسي ژنتيکي» نوشت : اخيرا در فضاي شبکههاي ارتباطي مجازي کليپ ضبط شده مشهوري دست به دست ميشود که در آن مجموعهاي از بازيگران از مردم تقاضا ميکنند با کمک چند گوشپاککن (سواپ) ارسالي از مکاني نامعلوم، نمونهاي از سلولهاي دهاني خود را با هدف «نجات بيماران سرطاني» به بانک ژن جهاني هديه کنند. نويسنده تاکيد کرده است:اما اصل ماجرا چيست؟ سالهاست مجموعهاي از کشورهاي پيشرفته، در قالب «ژن بانک» به جمعآوري نمونههاي زيستي و ژنتيکي ملتها و کشورهاي مختلف مشغول هستند اما در کشورهاي توسعهيافته به واسطه قوانين «حقوقي و اخلاقي»، صيانت از اطلاعات زيستي و ژنتيکي از اهميتي فوقالعاده و استراتژيک برخوردار است چرا که با دزدي اطلاعات بومي و ملي ديگران ميتوان مهندسي نسلها را در دست گرفت.
جوان – اين روزنامه در مطلبي باعنوان « درباره فساد اقتصادي آدرس غلط ندهيد » نوشت :گسترش طبقه تکنوکرات اشرافيتگرا معلول سياستهاي نادرست اقتصادي بود که اوايل دهه 70 به منظور رشد و توسعه اقتصادي در کشور اجرا شد. به نظر ميرسيد که افکار عمومي جامعه به خصوص پس از رونمايي از فسادهاي کلان در سيستم بانکي و مالي کشور نسبت به سر منشأ چنين فسادهايي بيش از گذشته فعال شده است و به خصوص پس از برخي اتفاقات در فضاي عمومي جامعه حالا سؤال جدي مردم اينجاست که چشمه اصلي چنين فسادهايي در کجاست؟بازتاب اين مطالبه را ميتوان در مرقومه مقام معظم رهبري به سمينار مبارزه با مفاسد اقتصادي ديد که به صورت جدي اين سؤال را مطرح ميکنند که چرا کار جدي درباره مبارزه با مفاسد اقتصادي صورت نميگيرد و در کجا بايد اين روند را که اعتماد عمومي را نسبت به حاکميت و ملت خدشهدار کرده است، را متوقف کرد.
جوان - در حالي که مقامات ارشد دولت يازدهم از ارائه لايحه بودجه 1394 بدون کسري سخن گفتهاند، بررسي مرکز پژوهشهاي مجلس نشان ميدهد حداقل 32 هزار ميليارد تومان از درآمدهاي اين لايحه، محقق نخواهد شد. به گزارش مرکز پژوهشهاي مجلس، مقايسه ارقام پيشبيني شده در لايحه به ويژه در سمت منابع با توجه به پيشبيني عملکرد سال جاري بيانگر آن است که آنچه در عمل اتفاق خواهد افتاد با تصوير ارائه شده در لايحه متفاوت خواهد بود. مرکز پژوهشهاي مجلس پيشبيني کرده که با فرض قيمت 70 دلاري نفت و افزايش قيمت رسمي دلار به 2 هزار و 850 تومان، کسري بودجه دولت در سال آينده 32 هزار ميليارد تومان خواهد بود. بدين ترتيب مشخص است به هر ميزان که قيمت نفت از 70 دلار پايينتر باشد، کسري بودجه دولت بيشتر خواهد بود.
شرق –حجت الاسلام موسويلاري وزير کشور دولت اصلاحات با بيان اينکه «اصلاحطلبان با سران قوا صحبت کنند»درباره انتخابات مجلس و فعاليتهاي اصلاحطلبان گفت: «دو، سه مساله وجود دارد؛ يکي سازوکار درونتشکيلاتي است که همان انسجامبخشي و نگاهواحدداشتن در جريان اصلاحات است و ديگري نوع تعامل با جريانات مقابل. اصلاحطلبان بايد با بخشهاي حاکميت که درگير مقوله انتخابات هستند ارتباط بيشتري برقرار کنند.
شرق - سردار عبداللهي فرمانده قرارگاه «خاتمالانبيا(ص) گفت :وارد پروژههاي زير 100 تا 150ميلياردتومان نميشويم
اعتماد- محمد رضا عارف درگفتوگوي با اين روزنامه گفت :اصلاحطلبي درجايگاه اپوزيسيون قرار نميگيرد وي تاکيددارد :منسجم عمل کنيم ،مجلس آينده تغيير خواهد کرد
مردم سالاري – عليرضا جزيني قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درخصوص تخفيف مجازات قاچاقچيان گفت: اين موضوع مصوبه مجمع تشخيص مصلحت نظام است و هر اصلاحي بايد از سوي همين مرجع صورت بگيرد نه مجلس. ستاد مبارزه با موادمخدر مخالف حذف اعدام است.
کيهان – اين روزنامه در يادداشتي با عنوان «کمخاصيت اما تکاندهنده»نوشت : طي دو ماه گذشته (آبان و آذر ماه)، دو حادثه بسيار مهم در آمريکا رسانهاي شد که هر يک به تنهايي براي بر باد دادن حيثيت يک دولت کافي است. يکي قتلهاي سريالي سياهپوستان و تبرئههاي سريالي قاتلان و ديگري انتشار گزارش به شدت سانسور شده سيا درباره شکنجه آنچه آمريکاييها «مظنونين به فعاليتهاي تروريستي» مينامند. نوشت :. مدت زيادي است محبوبيت اوباما بنا به دلايل متعدد مثل، افزايش شکاف طبقاتي در دوران وي(گزارش جديد موسسه پيو)، قتلهاي سريالي سياهان، سرکوب وحشيانه معترضان و ... در سراشيبي سقوط قرار گرفته.اقدام مجلس سنا با اکثريت دموکرات در انتشار گزارش تکاندهنده اما بيخاصيت 499 صفحهاي سيا (از يک گزارش 6700 صفحهاي) آن هم به ترتيبي که گفته شد، ميتواند به اوباماي در حال غرق شدن تنفس مصنوعي بدهد. به عبارتي، سنا با انتشار چنين گزارشي، اولا به جامعه نا اميد و بياعتماد آمريکا القاء ميکند که دموکراتها چنين و چناناند، ثانيا براي مصارف خارجي نيز ميتوانند پز وجود آزادي بيان و استقلال قوا و... دهند.
آفتاب يزد- اين روزنامه در مطلبي باعنوان «راز گلايه هاي ناطق نوري» نوشت:علي اکبر ناطق نوري در سومين همايش نقش پژوهش در فرايند قانون گذاري در سخناني از اينکه جناح هاي سياسي کشور قاعده بازي را رعايت نمي کنند و همچنين ابزار دموکراسي مهيا نيست گلايه کرد به نوشته اين روزنامه گلايه هاي ناطق نوري در جمع نمايندگان اصو لگرا مجلس مي تواند داراي معنا و مفهوم باشد اين روزنامه د رگفت و گو با کارشناسان سياسي به رمز گشايشي آن پرداخته است.