تحلیل شفاف: چرا موافقان طرح سوال با دعوت رئیس جمهور مخالفت کردند؟
بروزرسانی
همين چند روز پيش بود که دولتي هايي که سوال از رئيس جمهور را به مصلحت نمي دانستند، به ناگاه بهارستان نشين ها را به نشستي صميمانه دعوت کردند.
نشستي که در آستانه اجرايي شدن طرح سوال ، چندان جالب توجه به نظر نمي رسيد و بسياري با توجه به سابقه تلاش دولتي هخا و طرفدارانشان براي لغو طرح سوال، آن را در همين راستا مي دانستند.
اين مساله باعث شد تا گروهي از بهارستان نشين ها درباره اين دعوت موضع گيري کنند و نسبت به آن واکنش نشان دهند.
بنا بر اعتقاد اين نمايندگان اگر قرار باشد طبق سنت هميشگي بين دولت و مجلس نشستي برگزار شود اينبار نوبت هيات رئيسه مجلس بوده که دولت را دعوت کند.
ماجرا اما از اين قرار است که طبق سنت هرساله به صورت متوسط هر شش ماه يک بار ديداري بين اعضاي هيات دولت و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي صورت ميگيرد.
در شش ماه گذشته و با آغاز دور جديد مجلس شوراي اسلامي رئيسجمهور ديداري را با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي برگزار کرد؛ از آن رو دعوت بعدي که به عنوان جلسات مشترک دولت و مجلس از ان ياد ميشود بايد از سوي هيات رئيسه مجلس صورت بگيرد نه از سوي دولت و همين امر در آستانه سوال از رئيس جمهور اعتراضات برخي نمايندگان را به همراه داشت.
در متن اولين دعوت نامه منتشر شده عنوان شده بود اين دعوت به درخواست تعدادي از نمايندگان صورت ميگيرد از اين رو بهروز نعمتي نماينده مردم اسدآباد به عنوان اولين معترض به دعوت انجام شده در تذکر آييننامهاي با استناد به بند 11 ماده 24 آييننامه داخلي مجلس ضمن اينکه اقدام دولت براي دعوت از نمايندگان را مغاير با شأن مجلس توصيف کرد، خواستار اعلام اسامي نمايندگاني شد که درخواست ديدار با رئيسجمهور را مطرح کردهاند.
وي در ادامه اعتراضات خود عنوان کرد: برخي افراد خاص در مجلس شرايطي را بهوجود ميآورند که موجب اختلاف است، ما مخالف جلسات مشترک بين مجلس و دولت نيستيم اما اينگونه جلسات معمولا با هيات رئيسه هماهنگ ميشد؛ اکنون که طرح سوالات مطرح است و برخي نمايندگان که خود را نمايندهتر از ديگران ميدانند، نبايد شرايط اختلاف را فراهم کنند.
در هر حال در ميان موج اعتراضات بهارستان نهم که بيشترين آنها از سوي فراکسيون رهروان ولايت که موافق طرح سوال بودند صورت گرفت، نشست دولتي ها با مجلسي ها برگزار شد.
نشستي که بر اساس اخبار رسيده 100 نماينده در آن شرکت کردند.
قاسم جعفري عضو شوراي مرکزي فراکسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي درباره اين جلسه گفت: احمدي نژاد در اين جلسه در پاسخ به سئوالات نمايندگان در خصوص جلسه سئوال از رئيس جمهور به صراحت اعلام کرد، ما و همکاران ما فدائيان نظام و انقلاب هستيم، سئوال از رئيس جمهور حق نمايندگان است، من در جلسه سئوال از رئيس جمهور صحبت هايي براي روشنگري مردم خواهم زد اما اين روشنگري ها در چارچوب منافع نظام و انقلاب خواهد بود و حرفي که به ضرر انقلاب، نظام و مصالح مردم باشد نخواهم زد تا به ترتيب ، به نظر برسد که باز هم بايد منتظر حاشيه هاي کلامي رئيس جمهور در روز جلسه طرح سوال بود چرا که در مجلس هشتم، محمود احمدي نژاد عملا به هيچ سوالي پاسخ نداد و تنها به حاشيه ها پرداخت.
از سوي ديگر، يک عضو ديگر شوراي مرکزي فراکسيون اصولگرايان با بيان اينکه رئيس جمهور سهم دلالان و تحريم ها را در مشکلات اقتصادي اخير تشريح کرد، گفت: رئيس جمهور قول داد مشکلات اقتصادي کشور پيش از انتخابات حل شود.
با اين تفاسير، به نظر مي رسد، هر چند نشست مجلس-دولت بيشتر با مخالفان طرح سوال برگزار شد اما دولتي ها قصد داشتند با اين نشست فضا را براي طرح سوال تلطيف کنند و در صورت امکان نيز فضا براي لغو ان پيش ببرند که با عدم حضور اکثريت موافقان طرح سوال در اين نشست، عملا اين برنامه با شکست مواجه شد هر چند که بايد منتظر تاثيرات اين نشست در روزهاي آينده بر مجلس بود.