احمدینژاد: گرانیهای به تبع ارز و ناشی از تورم و گرانی بین المللی و وارداتی است
بروزرسانی
حاضر شديم سوخت 3.5 درصد بدهيم و سوخت 20 درصد به ما بدهند، اما قبول نکردند. مجبور شديم خودمان توليد کنيم که هزينهاش بالاست. تا کنون کسي نگفته که آن را به ما ميدهد، اگر بدهند، ما ديگر نيازي به اين توليد پرهزينه نداريم.
رئيسجمهور در واکنش به اينکه اين خبرنگار بدون آنکه در نوبت باشد، سوالش را پرسيد، گفت: او شنيد ما گفتيم آزادي است، آزادي است؛ بعد فکر کرد که ديگر خيلي آزادي است و بدون نوبت آمد سوالش را پرسيد!!
وي در پاسخ به سوالي که به قيمت نفت در قانون بودجه و چگونگي تامين نيازهاي مالي کشور اشاره داشت، گفت: براي بودجه تصميم گرفتهايم، با همين درآمد فعلي کارمان را ادامه دهيم. هزينهها را هم کاهش داده و اولويت بندي کردهايم. اميدواريم به زودي فضاي بازار ارز را هم کنترل کنيم.
احمدينژاد در ادامه پاسخ به اين سوال که به قيمت هر بشکه نفت اشاره ميکرد، افزود: قيمت نفت بحث پيچيدهاي است. اگر قيمت نفت 200 دلار شود براي اينکه ببينيم کي سود ميکند و کي ضرر مي کند، بايد تحليل کنيم. درآمد ارزي، مصرف ارزي دارد. به حسب ظاهر دوست داريم قيمت بالا برود ولي لزوما افزايش قيمت نفت در بازارهاي جهاني به نفع اقتصاد ما نيست. چون اين افزايش قيمت ضربدر چند ميشود و در قيمت کالاهاي وارداتي تاثير ميگذارد. يک نظام عرضه وتقاضاي واقعي و آزاد اگر باشد، به نفع ما خواهد بود.
احمدينژاد در پاسخ به سوال ديگري که به بيثباتي فضا براي فعالان اقتصادي اشاره داشت و از لزوم کاهش گراني سوال ميپرسيد و برنامهها دولت را جويا ميشد، اظهار داشت: کارهايي که لازم بود، در قانون بودجه ديده شد. اينکه يک بودجه 157هزار ميليارد توماني روي 97 هزار ميليارد تومان بيايد، کار مشکلي است اما هزينههاي آموزش و دفاع و درمان و .. را داريم ميپردازيم. مقداري فشار روي بخش توليد است که در کارگروهي مشغول کنترل آن هستيم.
به گفته وي، فضاي عمومياي که ايجاد شده و برخي براي مسافرت دو سه هزار ميلياردلار مي خواهند؛ ادامه داد: در جلسه روساي سه قوه و در جلسات کارشناسي تدابيري انديشيده و عوامل اين مساله را شناسايي کردهاند که که چه کساني دستشان در کار است. انشالله به زودي اين مساله حل ميشود. البته گرانيهاي ما به تبع ارز و ناشي از تورم و گراني بين المللي و وارداتي است. کما اينکه خيلي از کالاهاي ما ارز بري ندارند ولي به تبع آن قيمتشان تغيير ميکند. کالاهاي اساسي مردم، با ارز پايه تا آخر داده ميشود و هر مقدار درآمد ارزي بالا برود، ارز پايه به کالاهاي بيشتري تخصيص مييابد.
احمدينژاد در پاسخ به سوال خبرنگار پانا که به سند تحول بنيانين آموزش و پرورش اشاره داشت، از اهميت اين سند و حمايت دولت از اجراي آن سخن گفت.
خبرنگار ديگري از سفر رئيسجمهور به نيويورک و موضوع رابطه با آمريکا ياد کرد که برخي گفتهاند اين موضوع در اختيار رئيسجمهور نيست و در وزه اختيارات مقام معظم رهبري است. اين خبرنگار نظر احمدينژاد را درباره اين اظهارنظرها پرسيد.
رئيسجمهور گفت: من چه نظري بايد بدم؟ من نظرم را گفتم. اين نظر را هم امام و رهبري قبول دارند. ديگران هم ميتوانند نظرشان را بگويند.
مذاکرات ايران و آرژانتين هم سال ديگري بود که احمدينژاد از ملاقات وزراي خارجه دوطرف ياد کرد و ابراز اميدواري کرد که با بررسي دقيق و بي طرفانه، مسائل ميان دو کشور مرتفع شود.
خبرنگاري از دل شکستهاش سخن گفت براي رئيسجمهور که با تمام وجود کار ميکند اما با اين همه هجمه روبرو است. او سپس از درد روزنامهنگاران سخن گفت و اينکه 7-8 رسانه ورزشي وجود دارد اما چهار هفته است که نتوانستهاند با يکي از معاونين رئيسجمهور ديدار کنند. او از گراني کاغذ تا 3460 تومان گفت که 320 برابر نرخ آن گران شده است. وي از احمدينژاد خواست تا فکري براي لابيبازيها و دلاليهاي بازار کاغذ بکند و زير دستهايش در وزارت ارشاد پاسخگوي روزنامهنگارن باشد.
احمدينژاد با بيان اينکه هر بخشي مشکلي پيدا کند، مشکل دولت است؛ از تامين ارز براي واردات کاغذ سخن گفت و افزود: کاغذ خريدهايم و رفتهاند بياورند! صبر کنيد.
روابط ايران و مصر و مواضع افراطي محمد مرسي در قبال ايران هم سوال ديگري بود که رئيس دولت در پاسخ به آن گفت: فکر مي کنم در ارزيابي دولتي که در مصر بر سر کار است، نبايد عجله کرد. بايد صبر کنيم تا به ثباتي در تصميم گيري برسند، روابط دو ملت ايران و مصر گسترده و تاريخي است و انشالله ادامه پيدا خواهد کرد.