به گزارش جهان موسي الرضا ثروتي در گفتگو با مهر، با اشاره به جمع آوري 30 امضا براي طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش اظهارداشت: هدف ما از استيضاح حل مشکلات حوزه آموزش و پرورش است و در صورتي که مشکلات حل شود يا قول مساعدي براي حل آنها داده شود احتمال اينکه اين طرح پيگيري نشود وجود دارد.
وي ادامه داد: مشکلاتي از قبيل چگونگي اجراي نظام جديد آموزشي، کمبود معلم، وضعيت استخدام معلمان شرکتي و پيش دبستاني ها و همچنين استخدام غير قانوني معلمان قرآني از جمله مسائلي است که در طرح استيضاحي که با 10 محور تهيه شده ، آمده است.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس درخصوص مشکلات نظام جديد آموزشي گفت: در اجراي طرح جديد آموزشي، اسناد پايين دستي آماده نشده بود و اين طرح اجرايي شد. طرح مذکور بايد به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي رسيد که نرسيده است. همچنين کتاب نمونه تدريس هم مصوب نشده است.
وي افزود: جمعي از استيضاح کنندگان با وزير آموزش و پرورش جلساتي برگزار کردند و مذاکراتي داشتند که قرار شد در مهلت يک هفته اي که به آقاي حاجي بابايي داده مي شود، وي پاسخ گوي مشکلات باشد. درصورتي که قول مساعدي براي حل مشکلات از سوي وزير داده شود که مورد اطمينان ما باشد و تعهداتي را قبول کند ممکن است پيگيري طرح مذکور منتفي شود اما اين موضوع به اقدامات وزير آموزش و پرورش بستگي دارد.
نماينده بجنورد تصريح کرد: اين مهلت هفته آينده تمام مي شود و ما منتظر پاسخ وزير به مشکلات موجود هستيم.
ثروتي گفت: من هفته گذشته سوالي از وزير آموزش و پرورش داشتم مبني بر اينکه چرا معلمان قرآني بدون اعلام عمومي استخدام شده اند. اين استخدام ها فاميلي و خويشاوندي است و به نوعي پارتي بازي شده است. وزير توضيحاتي داد که قانع نشدم و قرار شد کميته آموزش کميسيون موضوع را رسيدگي کند.
وي ادامه داد: اين نوع استخدام ها خلاف قانون بوده است و وقتي سوال شد گفتند ما نيروهاي قرارداد معين را استخدام کرديم درحالي که طبق قانون برنامه پنجم و قانون مديريت خدمات کشوري چنين نوع استخدام هايي ممنوع شده است و حق نداشتند به اين شيوه معلمان را استخدام کنند.
فرهاد بشيري عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اينکه از موضوع تلاش جمعي از نمايندگان براي استيضاح حاجي بابايي خبر دارد گفت: تا آنجا که مطلع هستم اعضاي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به دنبال اين طرح نيستند.
وي گفت: نمايندگان معترض به نظام جديد آموزشي و نحوه استخدام غير قانوني معلمان از جمله امضا کننده اين طرح هستند. البته درصورتي که براي حل اين مشکلات گامي از سوي وزارت آموزش و وزير آن برداشته شود احتمال انصراف استيضاح کنندگان زياد است.
بشيري گفت: پيش بيني من اين است که نه کميسيون آموزش و تحقيقات و نه صحن مجلس آمادگي انجام اين استيضاح را ندارند و فضا براي اين استيضاح در مجلس فراهم نيست.