زیباکلام: نخبگان باید بتوانند مسائل کشور را نقد کنند
ايرنا
بروزرسانی
ايرنا/ استاد دانشگاه تهران گفت : بايد فضايي فراهم شود که نخبگان بتوانند همه مسائل کشور را نقد کرده و نظر خود را صريح بگويند تا مشکلات زودتر رفع شود.
صادق زيبا کلام دوشنبه شب در جمع دانشجويان دانشگاه يزد که به دعوت تشکل توسعه و اعتدال اين دانشگاه برگزار شد، افزود: نخبگان بايد بتوانند سياست هاي روزمره کشور را نقد کنند، زيرا بسياري از اين سياست ها اثر مستقيمي بر زندگي آحاد مردم داشته و دارد.
وي ادامه داد: قبلا در بسياري از موارد همچون انرژي هسته اي اصلا نمي شد مطلبي بيان کرد و خوشبختانه با فضايي که اکنون بوجود آمده دانشگاهيان و نخبگان مي توانند نظرات و پيشنهادات خود را بصورت مستقيم بيان کنند.
اين استاد دانشگاه افزود : در دولت گذشته فعاليت هايي در زمينه انرژي هسته اي صورت گرفت که همه حمايت کردند، زيرا در زمينه منافع ملي همه داراي منافعي مشترک هستيم و اکنون نيز با توجه به سياست هاي دولت تدبير و اميد بايد همه دست به دست هم داده و حمايت کنيم.
وي اضافه کرد: عده اي در انتقادات غير منصفانه خود به مشابه اين مثل عمل نکنند که شاخه اي را مي برند که خودشان نيز بر آن نشسته اند.
زيبا کلام گفت: بسياري از موارد قبلا داراي حريم ممنوعه اي شده بود و اصلا اجازه صحبت در مورد آن داده نمي شد و خوشبختانه اکنون اين خطوط خودساخته فرو ريخته و نخبگان مي توانند آن اقدامات را نقد کنند.
وي ادامه داد: هم اکنون بيشتر کشورهاي دنيا به سمت انرژي هاي تجديد پذير و پاک حرکت کردند و در کشور ما نيز بايد به همين سمت حرکت شود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به توافقات انجام شده در زمينه انرژي هسته اي، گفت: مشکلات بسيار بزرگتري در کشور وجود دارد و هنوز جا براي بسياري از کارها هست تا اينکه عده اي مثلا دنبال اين باشند که بند فلان قرارداد لوزان چيست و يا چرا فکشيت منتشر نشده و بايد به مسائل مهم تر پرداخته شود.
وي افزود: لازم نيست براي تحقيق به ۶۰ متر زير زمين برويد روي زمين هم مي شود تحقيق کرد.
به گفته اين استاد دانشگاه، بيانيه سوييس قطعه اي از پازل بزرگ برنامه هسته اي ايران است پازل بايد کامل باشد و به هم پيوند بخورد.
زيبا کلام خاطرنشان کرد: در دو سال اول برنامه صلح آميز هسته اي اصلاح طلبان سر کار بودند و کج دار و مريض مسير را آهسته پيش مي بردند و مدارا مي کردند، بعد از سال ۸۴ که همه قوه هاي حکومت در دست اصولگرايان قرار گرفت با ظهور احمدي نژاد سياست قبلي و کساني که اين سياست را داشتند کنار گذاشته شدند .
اين استاد دانشگاه اضافه کرد: پرونده هسته اي در دولت قبل از شوراي حکام به شوراي امنيت رفت و غربي ها هم در مقابل پرونده ما را به شوراي امنيت بردند و تحريم ها آغاز شد تا در سال ۹۲ دولت جديد سياست را عوض کرد و به دوران تعامل و مسالحه بازگشتيم.
وي با بيان اينکه تمام امکانات در اختيار گروه خاص است و تحمل چند دقيقه صحبت را ندارند، خاطرنشان کرد: دلواپسان با پول و ماليات ما چندين رسانه دارند که حرف مي زنند و تحمل ۳۴ دقيقه سخنراني کسي مثل من را ندارند و ما ۲۴ ساعت داريم آنها را تحمل مي کنيم.