سفیر ایران در آذربایجان عنوان کرد: خدمت داعش در قفقاز به اهداف غرب
فارس
بروزرسانی
فارس/ سفير ايران در باکو گفت: بزرگترين خطر براي منطقه و جهان تروريسم است، لذا بايد همه کشورهاي منطقه متحد شده و با جلوههاي نوين تروريسم به نام «داعش» و «القاعده» مبارزه کنند.
محسن پاک آيين سفير ايران در جمهوري آذربايجان گفت: گروه تروريستي داعش با تبليغات تلاش ميکند توانش را چند برابر نشان دهد و رسانههاي کشورهاي غربي که خود مؤسس داعش هستند، براي بزرگنمايي قدرت آنها تلاش ميکنند. پاک آيين افزود: با وجود ارسال کمکهاي زياد به داعش، اين گروه تروريستي در عراق آن چنان موفق نبوده و ميتوان گفت که در اين کشور ضعيف شده است.
به گفته وي، داعش در سوريه نيز به اهداف خود نرسيده و تروريستهايي که در يمن تحت عنوان «القاعده» فعاليت ميکنند، شکست خوردهاند. سفير ايران در باکو در مصاحبه با خبرگزاري آپا افزود: يکي از اهداف گروه داعش و ساير گروههاي تروريستي، منطقه قفقاز است، آنها قصد دارند از طريق ايجاد آشوب در اين منطقه از جمله در مناطق مسلمان نشين روسيه به اين کشور فشار وارد کرده و موضع آن را در مورد عراق و سوريه تغيير داده و به خواسته خود برسند.
پاک آيين با يادآوري اينکه امروز داعش در منطقه قفقاز به اهداف غرب خدمت ميکند، گفت: اهداف ديگر داعش در منطقه قفقاز کشور شيعه جمهوري آذربايجان بوده ولي آنها نميتوانند در اين کشور موفقيتي را بدست آورند. وي تصريح کرد: داعش در اين منطقه از قدرت چنداني برخوردار نبوده و دولت جمهوري آذربايجان نيز براي مقابله با داعش جدي است و جلوي گسترش روحيه افراط گرايي ديني را ميگيرد.
سفير جمهوري اسلامي ايران در باکو افزود: کشورهاي غربي نيز به خاطر حمايت از داعش، اعتبار خود را از دست ميدهند و اکنون ميان اين کشورها در خصوص حمايت از داعشيها اختلاف نظر وجود دارد که اين نيز فرصت خوبي را براي مبارزه با داعش در منطقه بوجود آورده است.
پاک آيين در پاسخ به پرسشي درباره مذاکرات هستهاي ايران و کشورهاي 1+5 گفت: جمهوري اسلامي ايران همواره براي گفتوگو و مذاکره آماده بوده است. وي با تاکيد بر اينکه برنامه هستهاي ايران کاملاً شفاف و صلحآميز بوده است، گفت: تلاشهاي لابي بزرگ صهيونيستي همواره براي ايجاد مانعي در اين مذاکرات مطرح بوده است. سفير کشورمان در باکو ادامه داد: آنها شايعاتي را مبني بر صلح آميز نبودن برنامه هستهاي ايران منتشر ميکنند.
پاک آيين گفت: مساله خيلي مهم در اين خصوص آن است که شايعات مربوط به برنامه هستهاي ايران از سوي رژيمي ساخته و پرداخته و به کشورهاي ديگر جهان منتقل ميشود که خود آن رژيم داراي سلاح هستهاي است.
سفير کشورمان با يادآوري اينکه رژيم صهيونيستي 200 کلاهک هستهاي در اختيار دارد، افزود: اين رژيم حتي عضو «NPT» نيز نيست و تاکنون حتي يکبار از تأسيسات هستهاي آن بازديد نشده است. پاک آيين افزود: رژيم صهيونيستي در منطقه به هيچ قانون و حقوق بينالمللي اعتنا نميکند و هر وقت که دلش بخواهد به غزه حمله ميکند و کشتار بوجود ميآورد و يک رژيم خطرناک براي منطقه و جهان به شمار ميرود.