ناشران ایرانی در اعتراض به حضور سلمان رشدی غرفه خود را در نمایشگاه کتاب فرانکفورت تعطیل کردند
فارس
بروزرسانی
فارس/ چند ناشر حاضر در نمايشگاه کتاب فرانکفورت با انتشار بيانيهاي اعلام کردند علي رغم حضور در اين نمايشگاه، در اعتراض به حضور سلمان رشدي غرفههاي خود را تعطيل کردهاند.
چند ناشر حاضر در نمايشگاه کتاب فرانکفورت با انتشار بيانيهاي اعلام کردند علي رغم حضور در اين نمايشگاه، در اعتراض به حضور سلمان رشدي غرفههاي خود را تعطيل کردهاند.
در اين بيانيه آمده است:
سلام و احترام
عزيزان مهربان ، ما با موضوع اعتراض همراه هستيم با اينکه از نظر مالي بسيار متضرر شده ايم. علاوه براين از آنجا که وزارت محترم ارشاد به عنوان پرچمدار نظام جمهوري اسلامي ايران از حضور خودداري کرده است ما نيز غرفههايمان را باز نخواهيم کرد ولي براي مقابله با دشمنان و آگاه کردن نادانان هميشه در صحنه حضور داريم و همواره به عنوان سربازي کوچک در عرصه هاي فرهنگي پشتيبان نظام اسلامي مان خواهيم بود.اين نامه را امير صالحي طالقاني ، سيد حسين عابديني ، داود ميم باشي، شرکت سهامي کتاب کهن و انتشارات خانه هنرمندان امضا کرده اند.
انتشارات شمع مه در راستاي اعتراض به حضور سلمان رشدي در نمايشگاه کتاب فرانکفورت و همچنين تعامل با دولت و نظام جمهوري اسلامي تمامي برنامه هاي خود اعم از رونمايي و نشست هاي ادبي با توجه به دعوت يک انجمن ادبي از شهر مونيخ لغو کرده و برنامه هاي آينده خود را در جهت شناخت چهره واقعي پيامبر اسلام در فضاي بين المللي بازار نشر و کتاب اعلام خواهد کرد.افشين شحنه تبار. احمد دهقان. سعيد رمضاني. کارولين کراسکري. آنشلا ورنر. زهرا رضازاده.
همچنين در بيانيه ديگر که با عنوان جمعي از ناشران (البته بدون امضا) به دو زبان فارسي و انگليسي منتشر شده است نسبت به حضور سلمان رشدي اعتراض شده است:
«در نخستين ماده اعلاميه جهاني حقوق بشر، در کنار حقوق انسانها به حرمت آنان نيز تأکيد شده است.
آزادي بيان يکي از حقوق و ارزشهاي برجسته انساني و مورد احترام دين مبين اسلام و ما مسلمانان است، اما آيا به بهانه حقوق ميتوان حرمت انسانها را رعايت نکرد؟ آيا ميتوان کسي را نماد آزادي بيان قرارداد که به بيش از ميليارد مسلمان و ارزشهاي آنان توهين و نخستين ماده اعلاميه جهاني حقوق بشر را نقض کرده است؟
ما جمعي از ناشران شرکت کننده در نمايشگاه فرانکفورت مراتب اعتراض خود را به دعوت نويسندهاي که به پيامبر بزرگ اسلام توهين و تهمت روا داشته و حرمت و احساسات بيش از يک ميليارد مسلمان را جريحهدار کرده است، اعلام ميکنيم و روز نخست نمايشگاه را به نشانه اعتراض در نمايشگاه حضور نمييابيم.در روزهايي که جهان را خطر افراطگرايي و خشونت فراگرفته است و بسياري از مردم جهان از جمله اروپا نيز تحت تأثير اين حوادث هستند، عقلانيت ايجاب ميکرد، رويکردي همدلانه و محترمانه نسبت به مسلمانان در پيش گرفته ميشد.انتظار ميرفت مسئولان نمايشگاه بين المللي فرانکفورت که از معتبرترين رويدادهاي فرهنگي جهان است، در مواجهه با ارزشهاي بشري گزينشي و در برابر مسلمانان تبعيض گرايانه برخورد نميکرد و فضاي فرهنگي را به سياست زدگي آغشته نميکرد.»
معاونت فرهنگي وزارت ارشاد نيز در مطلبي بازتابهاي عدم حضور ايران در نمايشگاه کتاب فرانکفورت را منتشر کرد.در اين مطلب آمده است: به دنبال حضور نويسنده کتاب موهن آيات شيطاني در نشست خبري نمايشگاه کتاب فرانکفورت، بسته بودن غرفه جمهوري اسلامي ايران و ديگر ناشران ايراني موجب جلب توجه بازديدکنندگان، خبرنگاران و عکاسان رسانههاي حاضر در نمايشگاه فرانکفورت شده است. همچنين اقدام اعتراضي ايران در اين نمايشگاه بازتاب گستردهاي در رسانهها پيدا کرده و شکل جديدي از اعتراض مدني را به نمايش گذاشته است.غرفه جمهوري اسلامي ايران در نمايشگاه کتاب فرانکفورت در اولين اقدام ترجمه انگليسي رمان محمد (ص) را در معرض ديد بازديدکنندگان قرار داده است و به صورت رايگان به علاقهمندان اهدا ميکند.
همچنين بروشورهايي به زبان انگليسي با موضوع اعجاز قرآن کريم به بازديدکنندگان از غرفه ايران اهدا ميشود. نصب بنرهاي اعتراضي از ديگر اقدامات در غرفه جمهوري اسلامي ايران است که به موضوع دفاع از حرمت پيامبر اعظم (ص) و دلايل اعتراضي ايران نسبت به حضور نويسنده هتاک ميپردازد.گفتني است، مسير اعتراضي ايجاد در غرفه ايران در روزهاي آينده شکل فعالتري به خود خواهد گرفت.