گزارش رویترز از تحریمهای غرب علیه ایران /تحریم ها مردم عادی ایران را هدف قرار داده است
بروزرسانی
به گزارش ايسنا، رويترز با اشاره به افزايش 30 درصدي صادرات آمريکا به ايران به رغم تشديد تحريمهاي مالي و افزايش ارزش صادرات آمريکا به 199.5 ميليون دلار در هشت ماهه سال ميلادي جاري در مقايسه با 150.8 ميليون دلار در سال گذشته، در اين گزارش خاطرنشان کرده که افزايش مذکور کاهش صادرات کالاهاي بشردوستانه مانند دارو را پنهان کرده است.
علت عمده اين افزايش، فروش گندم و غلات ديگر به ارزش 89.2 ميليون دلار به ايران در سال ميلادي جاري تا ماه اوت عنوان شده که بدون در نظر گرفتن فروش گندم، صادرات آمريکا به ايران تا ماه اوت، کاهش چشمگيري را نشان مي داد.
اما بر اساس اين گزارش، فروش کالاهاي پزشکي و دارويي از 26.7 ميليون دلار در سال گذشته به 14.9 ميليون دلار کاهش يافته است. صادرات خميرکاغذ و ضايعات کاغذ که شامل مواد خام براي توليد پوشک است، نيز از 40.9 ميليون دلار به 17.4 ميليون دلار افت کرده است.
رويترز در اين گزارش تصريح کرده اگرچه ايران هنوز ميتواند چنين کالاهايي را از آمريکا وارد کند اما تحريمهاي مالي آمريکا که انجام مبادلات مالي را با موسسات مالي ايراني ممنوع ساخته، فعاليت شرکتهاي آمريکايي را دشوارتر ساخته است.
در نتيجه گروههاي مختلف از سازمانهاي غيردولتي، فعالان حقوق بشر و اعضاي ليبرال کنگره گرفته تا شوراي صادرات لبنيات آمريکا خواستار تضمين اين شدهاند که تحريمهاي مالي مانع مبادلات بشردوستانه نشوند.
کيت گولد از کميته دوستان در مجلس به رويترز اظهار کرده که تحريمها عليه ايران عملا يک بن بست بانکي را براي مبادلات بشردوستانه به وجود آورده است.
وي در ادامه ميافزايد: مجوز وزارت دارايي آمريکا براي داروهاي ضدسرطان، براي بيماران ايراني که به دليل تحريمهاي آمريکا عليه موسسات مالي به اين داروها نميتوانند دسترسي داشته باشند، هيچ ارزشي ندارد.
شاونا موريس، نايب رييس فدراسيون ملي توليدکنندگان شير و شوراي صادرات لبنيات آمريکا، با اشاره به حمايت اين گروه از معافيتهاي تحريمي به دلايل بشردوستانه، خواستار معافيت تحريمهاي مالي براي مبادلات کالاهاي بشردوستانه شده است.
يک ديپلمات غربي که خواست نامش فاش نشود، به رويترز اظهار کرد که غرب مايل نيست همانند وضعيتي که در عراق به دليل کمبود دارو به وجود آمد، بهانه تبليغاتي عليه کشورهاي غربي به راه بيفتد!