فارس/ علي لاريجاني چهارشنبه شب در گفتوگوي زنده تلويزيوني با عنوان «قم در مسير توسعه» با اشاره به مشکلات تأمين منابع سد کوچري اظهار کرد: اين سد از کمبود منابع برخوردار است و اکنون در حال پيگيري اوراق مشارکت هستيم و بر اساس توافق با بانک مقرر شده 60 تا 70 ميليارد تومان تسهيلات تهيه شود تا احداث اين سد به پايان برسد.
وي با بيان اينکه استان قم داراي يک ميليون نفر جمعيت است گفت: بايد نگران اشتغال اين جمعيت باشيم بنابراين بايد در اين شهر ضمن معرفي ظرفيتهاي سرمايهگذاري زمينه جذب سرمايهگذاران و ايجاد اشتغال فراهم شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: بروکراسي اداري براي امر سرمايهگذاري، طولاني است بنابراين بايد در زمينه تسهيل اين روند اقداماتي صورت گيرد تا سرمايهگذاران به راحتي وارد اين حوزه شوند البته شرايط کنوني در اين حوزه نسبت به گذشته بهتر شده است.
وي با اشاره به امکانات اطراف حرم حضرت معصومه(س) گفت: اين بخش شامل گسترش صحنهاي اطراف حرم، حوزه علميه و اسکان زائران است که در اين حوزه نياز به برنامهريزي و اقدامات اجرايي هستيم.
لاريجاني به سخني از مقام معظم رهبري درباره عقبماندگي شهر قم و توجه به آن در بعد بينالمللي اشاره کرد و افزود: وجود حرم کريمه اهل بيت(س)، مراجع تقليد و حوزه علميه از ويژگيهاي منحصر به فرد اين مکان است.
* امسال به خشکسالي مالي برخورد کرديم
وي خاطرنشان کرد: امسال به خشکسالي مالي برخورد کرديم ولي مسئولان بايد با فراست تلاش کرده و امکانات کشور را به سمت مناسب هدايت کنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تأکيد بر استفاده از نخبگان کشور براي پيگيري نيازهاي جامعه گفت: مرکز پژوهشهاي اسلامي مجلس به همين منظور سال گذشته تشکيل شد تا در زمينه طرحها و لوايح مجلس فعاليت کند.
وي به فعاليتهاي فرهنگي قم اشاره کرد و افزود: بودجههايي براي کارهاي عمراني حوزههاي علميه در نظر گرفته شده که براي احداث مدارس و کتابخانهها صرف ميشود.
لاريجاني با اشاره به چشمانداز 1404 براي شهر قم گفت: بر اساس اين سند استان قم بايد به عنوان پايتخت ديني ايفاي نقش کند و از ارتباطات بينالمللي وسيعي با حضور مراجع برخوردار شود.
وي خاطرنشان کرد: اگر وضع اقتصادي بهبود پيدا کند بسياري از گرفتگيهاي شهرسازي قم حل ميشود ولي بايد توجه داشت ايجاد قطب صنعتي در قم مزاحمت و منافاتي با مرکز علمي و ديني اين شهر ندارد و ظرفيت خوبي در زمينه اقتصاد قم محسوب ميشود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: در مجلس تلاش شده ثقل کار روي مسئله معيشت مردم باشد بنابراين با حل شدن اين مشکل، توانمندي اقتصادي مردم افزايش پيدا ميکند و به دنبال آن بسياري از مشکلات بينالمللي حل ميشود.
*سوريه گرفتار ماجراجويي منطقهاي و بينالمللي شده است
وي با بيان اينکه اکنون سوريه مسئله مهم منطقه است عنوان داشت: سوريه گرفتار ماجراجويي منطقهاي و بينالمللي شده و اکنون اين کشور از نظر دموکراتيزه شدن نياز به اصلاحات دارد ولي نسبت به مصر متفاوت است.
لاريجاني خاطرنشان کرد: طرحهاي مختلفي به کشورهاي مختلف درباره اين قضيه ارائه شده که در اين خصوص تفکر ما اين است که براي دقيقتر کردن ساختار بايد فضا را آماده کنيم و با سلاح و کشتار نميتوان دموکراسي را قوي کرد.
وي يادآور شد: برخي کشورهايي که بويي از دموکراسي ندارند اکنون علمدار دموکراسي سوريه شدهاند بنابراين معلوم است مسئلهاي ديگر پشت اين قضيه وجود دارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي عنوان داشت: با برخي کشورها در اين زمينه اختلاف نظر داريم ولي در اين دو سال درستي تفکر جمهوري اسلامي مبني بر تدوين قانون اساسي، برگزاري انتخابات مجلس و رياست جمهوري ثابت شده است.
وي با اشاره به تفکرات موجود در قضيه فلسطين گفت: عدهاي مانند غربيها پشت سر اسرائيل هستند و برخي ديگر تنها حرف ميزنند و براي فلسطين کاري نميکنند بسياري از کشورهاي اسلامي در اين بخش قرار ميگيرند و برخي کشورها مانند ايران به اين کشور کمک ميکنند.
* محور منطقه رجال سياسي در کاخهاي شيشهاي نيستند
لاريجاني خاطرنشان کرد: اکنون محور منطقه رجال سياسي در کاخهاي شيشهاي نيستند بلکه محور اصلي ايران، حزبالله لبنان و مقاومت فلسطين است.
وي با اشاره به سفر اخير خود ادامه داد: در اين حوزهها با کشورهاي فلسطين، سوريه، لبنان، ترکيه بحث و گفتوگو کرديم و در عراق در زمينه زائران، فعاليتهاي اقتصادي بين ايران و عراق و برخي مسائل ديگر رايزني شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به رفتار متناقضنمايانه آمريکا با ايران گفت: اين امر يک استراتژي آمريکايي است که تحريم را همراه گفتوگو مطرح ميکنند و اين رويه بر مبناي فشار و گفتوگو است.
وي يادآور شد: آمريکاييها متوجه شدند اين روشها، روشهايي نيست که آنها را به نتيجه برساند بنابراين اگر بر اساس سخن رهبري به سمت توليد داخل کشور برويم کشور صيانت ميشود.
*جمهوري اسلامي به دنبال ماجراجويي در منطقه نيست
لاريجاني عنوان داشت: آمريکاييها تصور ميکردند نقشآفريني ايران با اين کارها در منطقه کمتر ميشود ولي نقش ايران در منطقه بيشتر شد و مردم منطقه فکر و روحيه مقاومت و استقامت ايران را پسنديدهاند.
وي با بيان اينکه کسي مخالف مطرح کردن پيشنهاد آمريکاييها نيست گفت: آنها اگر پيشنهاد و رويکرد عاقلانهاي دارند ميتوانند آن را در 1+5 مطرح کنند جمهوري اسلامي به دنبال ماجراجويي در منطقه نيست و هميشه به امنيت منطقه توجه کرده است.