مناظره تلویزیونی ۵شنبه شب، برنامه ای متفاوت/ تحمل طرفین گفت وگو و بیطرفی مجری/ذکر نام زندانیان حوادث سال۸۸در برنامه
بروزرسانی
خبرآنلاين/، معصومه ابتکار و عبدالحسين روح الاميني که در برنامه امروز، ديروز فردا مقابل يکديگر نشسته بودند درباره نقش جنبش دانشجويي از ديروز تا فردا، تأثير جريانهاي سياسي بر جنبش دانشجويي و تأثير جنبش دانشجويي بر جريانهاي سياسي سخن گفتند.
معصومه ابتکار در ابتداي برنامه ديروز، امروز فردا ياد شهداي جنبش دانشجويي را گرامي داشت و سپس به فرزند روح الاميني که در حوادث سال88 کهريزک جان خود را ازدست داد اشاره کرد و وي را شهيد محسن روح الاميني ناميد. ابتکار همچنين گفت: ياد دو محسن ديگر جنبش دانشجويي را گرامي مي دارم . وي با ذکر اين جمله نام محسن امين زاده و محسن ميردامادي را بر زبان آورد و گفت: انشالله اين عزيزان به زودي آزاد شوند تا بتوانند در چنين برنامه هايي شرکت کنند و از آن دوران ، شرايط فعلي و آينده صحبت کنند.
وي افزود: شانزده آذر مشعلي نوراني و درخشان براي جنيش دانشجويي ايران و حرکات ازادي خواه و ضد استعمار و استکابر بود که تا انقلاب اسلامي استمرار پيدا کرد. آن سه شهيد نسبت به شرايط دوران خود بي تفاوت نبودند و در مقابل استبداد و دخالت بيگانه فعالانه برخورد و اعتراض کردند. بيداري جنبش دانشجويي يک مولفه جدي براي پويايي جامعه است، يک نوع بيداري در جنبش دانشجويي وجود دارد که اين موضوع باعث ايجاد نقد و در پي آن اصلاح شرايط جامعه مي شود.
ابتکار در بخشي از اظهاراتش با بيان اينکه «چطور تلويزيون تظاهرات هاي کشورهاي غربي را نشانه ضعف آنها مي داند اما در اينجا کسي نمي تواند اعتراض کند» افزود: مردم حق اعتراض و انتقاد دارند.وي ضمن تاکيد بر اينکه اعتراض و انتقاد کردن قاعده دارد اظهارداشت: نيازمند اعتدال هستيم. مردم بايد بتوانند حرف خودشان را بزنند.
وي با اشاره به فضاي دانشگاهها و سکوت دانشجويان گفت: جوان اگر نتواند حرفش را بزند و نتواند اعتراض کنيد اين به معناي اين نيست که مشکلي حل شده است بلکه جاي ديگري مطرح مي شود.
وي در پايان سخنانش از تلاش هاي اين روزهاي آقايان ابوترابي فرد، مطهري، آوايي و آقاي نقويان تشکر کرد و گفت: اينها باعث اميد است و بايد بيشتر مطرح شود. اميد مايه حرکت است. نبايد اجازه دهيم ياس و نا اميدي در کشور رواج يابد.
ابتکار با بيان اينکه« چتدسال اخير دوره تک صدايي و بود و اصلاح طلبان حذف شده بودند» افزود: اگر نتوانيم تنوع و تکثر صداها را تحمل کنيم و اجازه حضور در عرصه اجتماع و سياست دهيم تحول ايجاد نخواهد شد. بايد بتوانيم اختلاف سليقه را به فرصت تبديل کنيم.
روح الاميني در ابتداي سخنانش گفت: ايکاش نمايندگان جنبش دانشجويي فعلي هم در کنار ما بود ند.
وي که سعي مي کرد از فردي نام نبرد با لبخند گفت 16 سال پيش از رييس جمهور خواستيم بيايد در دانشگاه پاسخگوي دانشجويان باشد که ايشان سنگيني نشان دادند و نيامدند.
روالاميني که فرزندش در قضاياي پس از انتخابات سال 88 در کهريزک کشته شد اظهار داشت: بعد از ابتلايي که براي ما پيش آمد و اتفاقي که براي فرزندم پيش آمده رسانه هاي خارجي خيلي ازمن خواستند با آنها مصاحبه کنم که حتي يکبار با آنها مصاحبه نکردم و پرونده فرزندم را از طرق قانوني در داخل پيگيري کردم.
روح الاميني در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينکه بايد برگرديم منصفانه به وضعي که هستيم به آينده نگاه کنيم گفت: بايد از منظر علاج جويانه ارائه راه حل داشته باشيم. خمودگي در دانشجو بداست، الان بايد نگاه کنيم که در خوابگاه ها چي مصرف مي کنند، نسلي که درجهاد سازندگي فعال بود، نسلي که لانه جاسوسي را تسخير کرد، آن نسل بسيار با مردم در ارتباط بودند. تأثيري که در جهادسازندگي تابستان 58 براي خدمت به مردم داشت ارتباط با مردم بود. وي تاکيد کردمقام معظم رهبري در ديدار دانشجويان مرداماه توصيه هايي داشتند که بايد عمل شود.
گفتني است برنامه اين هفته ديروز،امروز،فردا فضايي کاملا متفاوت داشت و مجري برنامه بيطرفانه نشست را اداره کرد و از قطع کردن بي مورد سخنان شرکت کنندگان خودداري ورزيد.اين رفتار مجري تا پايان برنامه ادامه يافت.
از سوي ديگر روح الاميني و ابتکار حتي در مواردي که با عقايد يکديگر مخالف بودند،رفتار و واکنش متيني داشتند و همين امر موجب شد فضاي گفت وگو روندي منطقي داشته باشد.