مهرداد بذر پاش:درسالروز تصویب قانون اساسی به قانون اساسی بیحرمتی کردیم /قانون انتخابات چیز خوبی نبود که تصویب شد.»
بروزرسانی
خبر انلاين /آقاي بذرپاش! لطفاً نظر خودتان را راجع به جنجالهايي که در هفته گذشته بر سر طرح اصلاح قانون انتخابات بين مجلس و دولت به وجود آمد و سخناني که آقاي احمدينژاد درباره اين طرح مطرح کردند، بفرماييد؟
بنده نميتوانم در خصوص سخنان دوستان نظري بدهم، فقط ميتوانم بگويم قانون انتخابات چيز خوبي نبود که تصويب شد.
شما از مخالفان اين طرح هستيد؟
بله ،بنده معتقدم در سالروز تصويب قانون اساسي ما به قانون اساسي بيحرمتي کرديم و با اين کار 7 الي 8 اصل قانون اساسي زير سوال رفته است و حتي شوراي نگهبان هم مخالفت خود را با اين قانون اعلام کرده است. ما مثل مجلس ششم نيستيم زيرا در مجلس ششم بحث بر سر اين بود که ما يک طرح را تصويب ميکنيم تا شوراي نگهبان آن را رد کند، اما ما در مجلس فعلي چنين فضايي نداريم. وقت مجلس بايد به مسائل اقتصادي کشور و مشکلات حوزههاي تورمي و معيشتي اختصاص پيدا کند، در حالي که اوقات مجلس به گونهاي تلف ميشود که ممکن است در نهايت نتيجه قابل قبولي براي مردم نداشته باشد. قانون انتخابات خيلي سريع و با عجله آمد و در حال حاضر هم مرتباً بندهاي آن در صحن مجلس رد ميشود.
بيشترين اشکال اين طرح را در کدام يک از موارد آن ميدانيد؟
ماده 35 اين طرح که به طور کلي بايد حذف شود؛ البته با حذفياتي که انجام شد فلسفه اين طرح زير سوال رفته است، همانطور که اشاره کردم اين طرح خيلي با عجله مطرح شد در حالي که چند کميسيون تخصصي هم هنوز نظرشان را در خصوص اين طرح ارائه نداده بودند و فقط با نظر و تاييد کميسيون شوراها اين طرح به صحن آورده شد. برخي گفته بودند ما از قانون فرانسه گرتهبرداري کرديم در اين صورت قطعا قانون فرانسه سارکوزي و اولاندا ميشود؛ بنابراين يک گرتهبرداري ناقص است. بههرحال اين اتفاق خوبي نبود که در مجلس رخ داد و همه بندهاي آن مغايرتهاي اساسي با قانون اساسي دارد که زير سوال بردن اختيارات شوراي نگهبان از جمله اين مغايرتهاست.
برخي اعتقاد دارند اين طرح با اختيارات دولت نيز منافات دارد، آيا شما هم معتقديد اين ايراد به قانون انتخابات وارد است؟
بخشهايي از اين قانون که با قانون اساسي مغايرت دارد، موجب ميشود تداخل قوا اتفاق بيفتد که با تداخل در کار قوا دچار مشکلات اساسي خواهيم شد.
در واقع ما بايد تلاش کنيم زمان انتخابات شائبهها را به حداقل برسانيم، در حالي که اين طرح شرايطي را براي کانديداها مطرح کرده که اين شروط شائبهزا خواهد بود زيرا رئيس جمهور بايد با راي مستقيم مردم انتخاب شود، در حالي که براساس ماده 35 اين طرح جديد اول فرد کانديدا بايد از سوي يک عده افراد خاص تاييد شود، سپس مردم آن فرد را به عنوان رئيسجمهور انتخاب کنند.