آنا/ سخنگوي شوراي نگهبان گفت که در روند بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخابات خبرگان، استعفاي حقوقدانان شوراي نگهبان مطرح نشده است.
نجاتالله ابراهيميان در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري آنا، در واکنش به اخبار منتشرشده مبني بر اينکه برخي از حقوقدانان در نحوه بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخاباتي مجلس خبرگان با آيتالله احمد جنتي، دبير شوراي نگهبان، مشکل پيدا کردند و موضوع استعفا را مطرح کردند، اظهار کرد: نه موضوع استعفا مطرح نبوده و استعفا به دليل خبرگان مطرح نشده است.
وي همچنين در پاسخ به اين سؤال که «آيا تعيين تکليف موضوع اعمال نظارت استصوابي همه اعضاي شوراي نگهبان بر بررسي صلاحيتهاي نامزدهاي انتخابات خبرگان که از سوي او مطرح شده بود، منتظر جلسه با آقاي جنتي است؟»، گفت: اين موضوع موکول شد به بعد از انتخابات و تا بعد از انتخابات درباره اين موضوع سخن نخواهيم گفت.
هفته گذشته اخباري منتشر شد مبني بر اينکه، سه عضو حقوقدان شوراي نگهبان در اعتراض به چگونگي بررسي صلاحيت کانديداهاي مجلس خبرگان رهبري، از سمت خود استعفا داده اند.
26 دي ماه هم خبري منتشر شد مبني بر اينکه نجات الله ابراهيميان سخنگوي شوراي نگهبان و عضو حقوقدان اين شورا استعفا داده است. اين استعفا درست در روزي بود که قرار بود نتايج اوليه تأييدصلاحيتها در پايان وقت اداري اعلام شود و نجاتالله ابراهيميان، سخنگوي شوراي نگهبان، در برنامه «متن و حاشيه» صداوسيما حضور پيدا کند و آماري از ميزان و علت ردصلاحيتها ارائه کند.
به دنبال اين استعفا، روابط عمومي شوراي نگهبان نوشت که آيتالله جنتي با اين استعفا موافقت نکرده است. بااينحال، نجاتالله ابراهيميان گفت: «امروز استعفاي خود را تقديم آيتالله جنتي کردم و ديگر بنده سخنگوي شوراي نگهبان نيستم. درباره پذيرفتهشدن يا نشدن چيزي نشنيدهام». درباره علت استعفايش هم گفت«وقت مناسبي نيست که دليل استعفاي خود را بيان کنم. اين مسائل جزء مسائل حاشيهاي است؛ اکنون زمان انتخابات است و روز پرداختن به مسائل اينچنيني نيست».
ابراهيميان پيش از آن نيز در تيرماه 94 استعفا داده بود.
ابراهيميان بعد از آنکه استعفاي دومش از سوي آيت الله جنتي دبير شوراي نگهبان پذيرفته نشد، تا مدتي از جايگاه سخنگوي شوراي نگهبان مصاحبه نمي کرد و در مصاحبه ها از عنوان عضو حقوقدان شوراي نگهبان درباره او استفاده مي شد.
او همچنين اخيرا در مصاحبه اي با ايرنا، در پاسخ به پرسشي که از علت سکوت وي درباره انتخابات سؤال کرده بود، گفته بود: بنابر يک تلقي علمي که به نظر اينجانب موافق با صريح اصل 99 قانون اساسي، تفسير آن و قانون و آيين نامه اجرايي انتخابات مجلس خبرگان مي باشد، همانگونه که در انتخابات مجلس شوراي اسلامي و تصميمات هيات اجرايي نظارت استصوابي دارند، در انتخابات خبرگان نيز بايد بر تصميمات شش فقيه که جايگاهشان هيات اجرايي انتخابات مجلس خبرگان است، نظارت استصوابي داشته باشد.
وي افزود: علتي که تاکنون درباره انتخابات مجلس خبرگان اظهار نظر نکردم اين است که هنوز اين نظارت استصوابي توسط دبير محترم شورا فراهم نشده است و اگر انشاءالله در آينده ايشان زمينه طرح موضوع و بررسي شيوه احراز صلاحيتها را در جمع 12 نفره مشخص کردند، من هم اطلاعات به ميزاني که بدانم در اختيار رسانهها قرار خواهم داد.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان در پاسخ به اين سؤال که «از 6 فقيه تنها سه نفر ميتوانند نسبت به بررسي پروندههاي داوطلبان خبرگان رهبري در استان تهران اقدام کنند، آيا اين مسئله اختلالي در رأي اکثريت ايجاد نخواهد کرد؟»، گفت: به عنوان عضو اين شورا هيچ اطلاعي از کم و کيف مسئله بررسي صلاحيتهاي خبرگان رهبري ندارم.