لاریجانی:گردنکشی مقابل رهبری عزت نیست/ امام همه امکانات را در اختیار بنی صدر گذاشت
بروزرسانی
به گزارش خبرنگار پارلماني مهر، در بخشي از نشست علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در دانشگاه علم و صنعت ، دانشجويي با اشاره به آنچه فاصله زياد اسلام زمان پيامبر و اسلام پياده شده در جمهوري اسلامي خواند، مثال هايي از دوران صدراسلام و چگونگي جذب کساني چون ابوذر و خالد ابن وليد به اسلام و از سوي ديگر طرد افرادي چون سروش و مسئله حجاب مطرح کرد.
بنا براين گزارش هنگامي که اين دانشجو صحبت هاي خود را بيان مي کرد مورد اعتراض چند تن از دانشجويان قرار گرفت اما لاريجاني از دانشجويان خواست سکوت را رعايت کنند و اجازه بيان مطلب را به اين دانشجو بدهند.
لاريجاني در پي سئوال دانشجو اظهار داشت: مشخص است که اين دانشجو روي اين موضوع فکر کرده است. نبايد کسي را تحقير کرد. اين مسائلي است که در ذهن اين دانشجويان قليان کرده. اگر نقايصي هم در کار باشد بايد پذيرفت.
وي ادامه داد: پايه سئوال اين دانشجو اين است که بين اسلام در صدر تاريخ آن و اسلام در زمان جمهوري اسلامي فاصله بسيار است. اولين مسئله اين است که به سادگي نبايد اسلام صدر اسلام را با اسلام امروز مقايسه کنيم. در آن زمان حضرت محمد(ص) حضور داشت و ياورش حضرت علي (ع) و مالک و بسياري از صحابه ديگر بودند. اما مگر کسي ادعا کرده است که ما اين شرايط را داريم. چنين نيست.
رئيس مجلس افزود: نبايد اين ذهن شما را آزار دهد. هيچ کس از مسئولان چنين ادعايي نکرده و ما مثل آنها نيستيم و کسي هم نمي تواند چنين ادعايي بکند. رهبري نظام هم اين ادعا را ندارد. آنها ولايت مطلقه داشتند که هيچ کدام از ما نداريم.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود ادامه داد: در تفکر اسلامي عنصر مجاهدت وجود دارد که اگر اين عنصر از تفکر اسلامي گرفته شود امر ناقصي خواهد بود. حضرت علي (ع) مي فرمايد اگر کسي جهاد را در زندگي اش کنار بگذارد لباس ذلت و خواري بر تن مي کند و بصيرت از او گرفته مي شود. بصيرت لغلغه زبان نيست. اتفاقا در جمهوري اسلامي عنصر جهاد به صورت کانوني مورد توجه قرار گرفت و در ادبيات امام (ره) و رهبري مجاهدان جايگاه ويژه اي دارند.
وي در پاسخ به اين بخش از سخنان دانشجوي سئوال کننده که درباره موفقيت هاي اسلام در سطح سوريه، مصر و ايران اشاره و آن را با زمان فعلي مقايسه کرد، گفت: شرايط آن زمان متفاوت بود. مگر ملت ايران امروز سرافراز نيستند؟
به گزارش مهر، بدنبال اين پرسش لاريجاني برخي از دانشجويان گفتند نه.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين "نه" دانشجويان گفت: اشکالات داخلي ذهن شما را گرفته است، اشتباه نکنيد اطلاعات من از صحنه بين المللي کم نيست، اگر شما از عنصر متفکري مانند حسين هيکل سئوال کنيد متوجه مي شويد که درباره جمهوري اسلامي چه مي گويند. آنها مي گويند جمهوري اسلامي پشتيبان کشورهايي است که مي خواهند در آنها دموکراسي ايجاد شود.
وي خاطرنشان کرد: آيا جنگ 33 روزه عزت نبود. اسرائيل از گروه کوچک مجاهد حزب الله آن چنان سيلي خورد که ديگر نمي تواند بماند.
بعد از اين سخنان لاريجاني دانشجويان يکپارچه گفته هاي رئيس مجلس را با دست زدن هاي ممتد مورد تاييد قرار دادند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه گفت: حزب الله مريد امام و رهبري ايران و اهل مجاهدت است. شهيد رضوان مثل شهيد متوسليان و از يک قماش بودند ، تربيت وي مکتب امام بوده است اما غربي ها مسئله مجاهدت را از زندگي شان جدا کرده اند. برخي کشورهاي عربي هم مجاهدت را از زندگي خود جدا کرده اند، نوکر آمريکا هستند و با يک تشر از آمريکا تبعيت مي کنند.
وي با اشاره به مسئله هسته اي ايران نيز گفت: در مسئله هسته اي زماني که تهديدات بالا گرفت، از کانالهاي مختلف القا مي کردند ظرف فلان زمان ايران را مي زنيم و استدلال ما اين بود که عمليات رواني مي کنند. يکي از مسئولان کشورهاي عربي زنگ زد و اصرار داشت چيزي که آمريکايي ها مي گويند بپذيريد، که من گفتم شما چه نفعي از اين مسئله مي بريد. مي دانستم که آنها نقش دلالي دارند. پولدارهم هستند اما اين عزت نيست.
لاريجاني گفت: کشورهاي منطقه خودشان مي گويند از انقلاب شما پند گفته ايم. شما به ما روحيه داديد . اين عزت جمهوري اسلامي است و مربوط به ملت ايران است. البته هزينه هايي هم دارد. از جمله اينکه ماجراجويي مي کنند .
وي با بيان اينکه ممکن است مشکلات دروني هم داشته باشيم، ادامه داد: اتفاقا چون جمهوري اسلامي عنصر جهاد را پذيرفته است ملت سرافراز هستند، ما قبل از انقلاب نمي توانستيم با مصري ها حرف بزنيم چون مي گفتند رژيم شما در حالي که ما با اسرائيل مي جنگيم به او نفت مي فروشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: اين دانشجو درباره مسئله حجاب و ساير مسائل مطالبي را گفتند که البته درست است . معتقدم شهيد مطهري يک کتاب حجاب نوشت و ديگر پس از آن يک کتاب مناسب در اين حوزه تاليف نشده است. مردم ما فطرت پاک دارند، کسي نمي خواهد خلاف کند اما تحمل ها هم بايد متفاوت باشد. شرايط را بايد به سمت تربيت درست ببريم.
وي گفت: اينکه گفتند "در زمان صدر اسلام شخصيت هايي چون ابوذر وجود داشت و پس از انقلاب هم شهيد مطهري را داشتيم اما امروز چه کسي را داريم؟" بايد بگويم که اين طور نيست که رويش نداشته ايم، واقعا رويش هايي وجود داشته است. برخي افراد فاضل در حوزه و دانشگاه تربيت شده اند که انسانهاي برجسته اي هستند.
رئيس مجلس ادامه داد: مرحوم شهيد شهرياري عنصر پاک باخته متدين وصاحب فضلي بود که کار بزرگي در بعد اتمي انجام داد. نبايد اين رويش ها را نفي کنيم. درست است که شخصيتي را از ما گرفته اند و به ما ضربه زده اند اما من موافق اين نيستيم که رويش شخصيتي نداشته ايم. مي دانم برخي جوانان در حوزه ، انصافا انسانهاي با فضلي هستند که ما در گذشته مثل اينها کم داشته ايم . آنها سرمايه ملي هستند.
وي آيت الله جوادي آملي و آيت الله حسن زاده آملي رااز سرمايه هاي نظام خواند و ادامه داد: در سنين پائين تر هم افرادي هستتند. برخي مجلات حوزه علمي نيز بسيار تکنيکي و عميق است.
لاريجاني در پاسخ به سئوال ديگر اين دانشجو که در ميان سخنان خود گفت "33 سال از جمهوري اسلامي گذشته اما تاکنون يک مسئول جلوي رهبري نايستاده است" گفت: البته اين مورد را داشته ايم اما کار غلطي است.
پس از اين سخنان لاريجاني افراد حاضر در سالن يکصدا با دست زدن گفته هاي وي را تاييد کردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: بيني و بين الله آنچه مي گويم به اندازه سهم خودم باشد و راست مي گويم. احساس مي کنم در حد سهم خودم بايد به شما مطالبي بگويم. آشنايي من با سيستم رهبري از زمان امام تاکنون زياد بوده است. گاهي در فتنه 88 به آيت الله جوادي آملي توهين کردند که من گفتم کار غلطي است. اگر اختلاف نظر داريد بايد احترام ساحت آنها را حفظ کنيد.
وي در بخش ديگري از سخنانش به وضعيت بني صدر در دوران جنگ اشاره کرد و گفت: در آن زمان امام همه امکانات را در اختيار بني صدر گذاشت و حتي فرماندهي کل قوا را به او دادند. آيت الله خامنه اي ، آيت الله هاشمي رفسنجاني و آيت الله موسوي اردبيلي خودشان نزد امام رفتند و از ايشان خواستند که فرماندهي کل قوا را به بني صدر بدهند.
لاريجاني افزود: در همان زمان آقاي بني صدر به جايي اينکه بجنگد در روزنامه سرمقاله مي نوشت و به سران حزب جمهوري فحش مي داد که اينها انحصارگر هستند در حالي که آنها گفتند فرماندهي کل قوا را به بني صدر داده شود. زماني هم که بچه هاي سپاه در خرمشهر سلاح مي خواستند به آنها نمي داد، مسخره مي کرد. خرمشهر در حال سقوط کردن بود و مي گفت به شيوه اشکانيان بايد عقب نشيني کنيم و دشمن که جلو آمد حمله کنيم. با اين روش باعث شد قسمتي از خاک خود را از دست داديم اما امام خودش را وقف نظام کرد. رهبر معظم نيز در سخت ترين شرايط کشور را عبور داد.
نماينده مردم قم ادامه داد: در مسائل هسته اي نيز زماني القا مي کردند که شرايط سخت است اما رهبر انقلاب مخالف آن بود و با اين وجود به نظر جمع احترام مي گذاشت اما پس از مدتي فهميديم که اين راه درست نبوده است.
رئيس مجلس افزود: من نديدم در مجلس هشتم و نهم نيز ايشان دستوري به مجلس بدهند . نظرشان را مي گويند اما هيچگاه نگفتند شما به وظيفه اي که داريد عمل نکنيد. در استيضاح ها نيز دستوري ندادند. ممکن است اگر نظرشان را بپرسند بگويند مخالفند يا نظري ندارند.
لاريجاني گفت: اين که کسي بخواهد مقابل رهبري گردنکشي کند عزت نيست. مگر رهبري چه مي خواهند؟ خود ايشان هم يکبار گفتند تا جايي که صدمه اي به مسير انقلاب وارد نشود دخالت نمي کنم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: ولايت فقيه با مختصاتي که در قانون آمده عامل استواري و پايداري براي کشور ماست.
به گزارش مهر در اين لحظه جمعيت حاضر در سالن لاريجاني را تشويق کردند.
لاريجاني پس از پاسخ به سئوال اين دانشجو و واکنش تند تعدادي از دانشجويان نسبت به اين دانشجو گفت: من خوشحال شدم که ايشان با صراحت حرفشان را زدند. خواهش مي کنم بگذاريد حرفشان را بزنند. به هر حال استدلالي وجود دارد. ما هم زماني دانشجوي بوديم. آدم بايد سئوال کند. اگر کسي درباره خداشناسي هم اشکالاتي دارد بايد مطرح کند و بايد زمينه پرسش آن را فراهم کنيم.