اکرمی: توکلی به دنبال استیضاح احمدینژاد است / احمدی ژاد هیچ کس را از تیغ توهینش نیانداخت
بروزرسانی
قانون-سوال از رئيسجمهور در کميسيون برنامه و بودجه مجلس نهم بررسي شده و نماينده سوال کنندگان از پاسخهاي معاونين احمدي نژاد قانع نشد.
به گزارش خبرآنلاين، همين روند در مجلس هشتم در چند کميسيون طي شد. عدم اقناع نمايندگان و حفظ امضاهاي اين طرح رئيسجمهور را به مجلس فراخواند. در حالي که نمايندگان مجلس نهم هنوز براي ادامه روند پيگيري اين سوال تصميم خود را اعلام نکرده اما امضاهايشان نصاب لازم را حفظ کرده است، با سيدرضا اکرمي نماينده تهران در مجلس هشتم و از طراحان سوال از رئيسجمهور به گفتوگو پرداختيم که مشروح آن در ادامه ميآيد:
شما يکي از طراحان سوال از رئيسجمهور در مجلس هشتم بوديد. اين موضوع بار ديگر در مجلس نهم مطرح شده است. نظرتان درباره روند طرح سوال از رئيسجمهور در مجلس قبل چيست؟
خوشبختانه در قانون اساسي ما ظرفيتهاي بسياري وجود دارد که بايد از آنها بهره گرفت. يکي از آنها ابزارهاي نظارتي مجلس اعم از سوال و استيضاح و تحقيق و تفحص و ... است تا نمايندگان بتوانند نظارت شايستهاي بر امور داشته باشند. «سوال از رئيسجمهور» يکي از اين ابزارهاست که مجلس هشتم، نخستين گام براي اجرايي کردن اين ابزار را برداشت. 70 نفر از نمايندگان بر پيگيري اين سوال اصرار کردند و رئيسجمهور را براي پاسخگويي به مجلس فراخواندند. آقاي احمدينژاد هم به مجلس آمد و پاسخي داد که در شان خودش بود نه سوال نمايندگان! اما همين که نمايندگان مجلس هشتم از اين فرصت استفاده کردند، قابل تقدير است. همه مستمعين مجلس هم سوالات نمايندگان را شنيدند و هم پاسخ رئيسجمهور را. عموما هم اعتراف کردند که پاسخهاي داده شده به منزله توهين و تحقير سوال کنندگان بود. همه اين ها در تاريخ ماندگار ميشود. هم حاضران و هم آيندگان درباره ما و رئيسجمهور و سوال و جوابي که مطرح شد، قضاوت خواهند کرد.
اگرچه من براي انتخابات مجلس نهم، وارد عرصه نشدم اما طرح سوال درباره مسائل اقتصادي اخير در کشور بويژه در موضوع تورم، نوسانات ارز و گراني را که وضع بد و جانکاهي براي مردم ايجاد کرده است را حق نمايندگان مجلس نهم ميدانم.
اين طور ميشود که از يکسو بگويند که ذخاير ارزي کشور بالاست و تحريمها هيچ تاثيري ندارد اما از سوي ديگر روزانه ار ارزش پول ملي کشور کاسته شده و حتي در قياس با ارز کشورهاي همسايه همچون عراق، هر روز دچار تنزل شود؟ چرا تا کنون کسي پاسخ صحيح و قانع کنندهاي به اين سوال نداده است تا نمايندگان مجبور شوند اين سوال را در مجلس مطرح کنند؟ همانطور که گفتم سوال از رئيسجمهور، حق نمايندگان است و پاسخگويي هم حق رئيسجمهور. خوشبختانه اين موضوع در مجلس نهم در دست پيگيري است و کميسيون برنامه و بودجه هم متولي بررسي آن است.
اشاره کرديد که پاسخ رئيسجمهور به سوال نمايندگان مجلس هشتم «در شان خودشان بود». فکر ميکنيد ايشان اين بار چگونه به سوال نمايندگان پاسخ دهند؟
من غيب گو نيستم، پيشگويي هم نميکنم که سرنوشت سوال از رئيسجمهور به کجا ميانجامد. ولي امام (ره) که هم معمار انقلاب بودند و هم معيار انقلاب، به همه ياد دادند که بايد مامور به وظيفه و تکليف باشند نه مامور به نتيجه و دستاورد. ما با امر به معروف و نهي از منکر، توضيح ميخواهيم و تحليل ميکنيم. معلم و مدرس، وظيفه درس دادن دارند و اين دانشجو است که يا درس را جدي ميگيرد، قبول ميشود و به تحصيلش ادامه ميدهد و يا بياعتنايي ميکند و مشروط و اخراج ميشود!
اگر رئيسجمهور پاسخ قانع کنندهاي به سوالات نمايندگان ندهد، از شان خودش ميکاهد. پرهيز از اين موضوع، موجب نميشود که نماينگان سوال نکنند تا مبادا پاسخ قانع کنندهاي به آنها ارائه نشود! به قول آن شعر معروف که ميگويد: «گر داني نشنوند، بگوي- هرچه داني تو از نصيحت و پند». آن نوع برخورد آقاي احمدي نژاد با سوال نمايندگان، شان و جايگاه او را پايين آورد. همانطور که مصاحبهاش بعد از اجلاس نم، چنين کرد. آخرين مورد هم مصاحبه مطبوعاتي مفصل رئيسجمهور بود که الحمدلله هيچ کس را از تيغ توهين و تحقير خود نيانداخت! از سازمان تبليغات و شهرداري گرفته تا وزير ارشاد و مطبوعات، قوه قضاييه و قوه مقننه! پاسخش به سوال نمايندگان در مجلس که ديگر بدتر از آن حرفها بخواهد بود!
به همين دليلي است که برخي نمايندگان از جمله آقاي توکلي معتقدند که در چنين شرايطي نبايد تريبون به رئيسجمهور داد تا همان مباحث تکرار شود.
در اين باره اختلاف نظرهايي ميان نمايندگان هست. بر اساس آييننامه داخلي مجلس هر طرح و لايحهاي، موافق و مخالف دارد. بايد طبق آييننامه عمل شود. حرفهاي ديگران هم وحي منزل نيست که مخالفت يا موافقتي داشته باشند. آقاي توکلي بحث ديگري دارند و دنبال استيضاح رئيسجمهور هستند که شرايط ديگري را ميطلبد.
منظورتان همان ارجاع تخلفات رئيسجمهور به قوه قضائيه بر اساس آيين نامه داخلي مجلس است؟
آن ديگر بحث ديگري است. موفق باشيد!
ببخشيد شما در مورد مطالب مطرح شده از سوي رئيسجمهور، مصاحبه مطبوعاتي ايشان را آخرين مورد ذکر کرديد. نظرتان درباره نامه اخير ايشان به رئيس قوه قضاييه چيست؟
اين نامه امروز منتشر شده که به قول يکي از روزنامه نگاران، «رئيس مرکز آمار او ميگويد که آمار بيکاري و تورم محرمانه است ولي نامه خيلي محرمانه رئيسقوه قضاييه، محرمانه نيست»! ايشان براي رفع بيکاري ميگويد، چه کار بکنم؟ کارهاي اساسي که انجام نميگيرد. بالاخره بايد چنين حاشيههايي پيش بيايد تا آنها را تحت الشعاع قرار بدهد.
/قانون