محمدحسن آصفري در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: با وجود به درک واصل شدن عبدالمالک ريگي، هنوز عناصري با عناوين گروهکهاي انصار يا جندالشيطان مشغول فعاليت در مرزهاي شرقي هستند به طوري که طبق توضيحات ارائه شده به نمايندگان، در سالهاي 90 و 91 بيش از 250 نفر از اين عناصر که قصد ورود به کشور و انجام عمليات را داشتند دستگير شده و يا از بين رفتهاند.
وي با بيان اينکه اين اقدامات نشان دهنده تدابير درست دستگاههاي امنيتي کشور است، اظهار کرد: با اين وجود به دليل داشتن بيش از هشت هزار کيلومتر مرز ايران با کشورهاي همسايه، باز هم اين گروههکها با حمايت برخي از کشورهاي همسايه وارد کشور ميشوند. از اين رو از وزارت خارجه خواسته شده تا تذکرات لازم را به کشورهاي حامي اين گروهکها بدهند.
اين عضو هيات رييسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: مقرر گرديد که وزارت امور خارجه سفراي کشورهاي همسايهاي همچون قطر که به جايگاه و حامياني براي گروهکهاي تروريستي همچون انصار تبديل شدهاند را احضار کنند و به آنها تذکرات لازم را بدهد.
آصفري ادامه داد: در کنار مبارزه با اين گروهکهاي تروريستي، از مسئولان مربوطه درخواست شد که در جهت پوشش وسيعتر مرزها و مسلح کردن نيروها در مرزها براي ورود اين گروهکها و عاملان آنها اقدامات لازم را انجام دهند تا با افزايش ضريب امنيتي ديگر شاهد بروز چنين اتفاقاتي نباشيم.
وي در توضيح عاملان حادثه تروريستي چابهار گفت: گروهي موسوم به انصار که گروهي ديني و افراطي و از وهابيون هستند دست به اين اقدام تروريستي زدند. اين افراد اعتقادي به جريان شيعه و اسلام ناب ندارند و تنها به دنبال ايجاد توطئه و اختلاف بين شيعه و سني ميباشند، البته اصل اين حرکت از سوي صهيونيسم و با استفاده از افراد افراطي که عنوان مسلمان را يدک ميکشند انجام شده است.
اين عضو هيات رييسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به چگونگي رخ دادن حادثه تروريستي گفت: فردي که قصد انفجار در نماز جمعه را داشت توسط دو نفر از بسيجيان شناسايي شد و به همين دليل تلاش کرد تا از صحنه فرار کند. در اين هنگام بسيجيان به آن فرد تيراندازي کردند که همين موضوع باعث کشته شدن او و به شهادت رسيدن دو نفر از عزيزان بسيجي شد. مطمئنا اگر بسيج به موقع وارد عمل نميشد معلوم نبود که اين فرد انفجار را در کجا انجام ميداد. به واسطه تلاش بسيج و نيروي انتظامي از ايجاد يک فاجعه انساني جلوگيري به عمل آمد.
آصفري افزود: اقدام تروريستي قرار بود در محل نماز جمعه با حضور نزديک به هشتصد نفر از نمازگزاران انجام شود که اگر اين اتفاق ميافتاد مطمئنا بالغ بر دهها و يا صدها هزار کشته به جا ميگذاشت.
وي با بيان اينکه طبق توضيحات مسئولان وزارت اطلاعات، نيروي انتظامي و کشور، اقداماتي براي شناسايي تروريستهاي حادثه چابهار انجام شده است، ابراز اميدواري کرد که هر چه سريعتر اين اقدامات به نتيجه خوبي دست پيدا کند.
اين عضو هيات رييسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در عين حال گفت که اين افراد هنوز در ايران حضور دارند و تلاشهايي براي دستگيري آنها در حال انجام است.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، همچنين سخنگوي کميسيون امنيت ملي با اشاره به جلسه امروز کميسيون متبوعش گفت: در اين جلسه بر ضرورت اشراف کافي بر بهرهبرداري از خاک همسايگان در توطئههاي ناامنسازي و ضرورت برخورد قاطع و دراسرع وقت قوه قضاييه با عوامل توطئه، ترور و ناامنسازي تاکيد شد.
وي همچنين افزود: محسنيثاني رييس کميته امنيت و شوشتري رييس کميته حقوق بشر به نمايندگي از کميسيون در مراسم تشييع جنازه شهيدان چابهار و جلسه شوراي تامين استان شرکت کردند و گزارشي را به اعضاي کميسيون ارائه کردند.