جام نيوز/ پايگاه آمريکايي "المانيتور" با انتشار گزارشي تحت عنوان "درگذشت هاشمي رفسنجاني، آخرين ميخ بر تابوت روابط ايران و عربستان است؟" به گمانه زني در اين رابطه پرداخته است.
اين پايگاه آمريکايي، ملک عبدالله پادشاه سابق عربستان و همچنين مرحوم هاشمي رفسنجاني را ستون هايي دانسته که پل ارتباطي ميان ايران و عربستان را بر پا مي کردند و عنوان کرده است: «دو مرد در دو طرف خليج فارس، يکي با عمامه و ديگري با لباس عربي، يک رئيس جمهور و يک پادشاه؛ آن ها قادر بودند پلي براي ارتباط ميان دو کشور بسازند.
با درگذشت آيت الله علي اکبر هاشمي رفسنجاني، دو سال پس از درگذشت پادشاه عربستان، ستون هاي اين پل ارتباطي که مي توانست بر فراز خليج فارس بنا شود، ديگر وجود ندارد.
در واقع آخرين باري که بارقه اي از اميد براي بازسازي روابط دو کشور درخشيد، زماني بود که سفير عربستان در تهران در آوريل سال 2014 بر پيشاني رفسنجاني بوسه زد و به نظر مي رسيد که اين مي تواند بوسه زندگي بخش به روابط عربستان و ايران باشد؛ هر چند مسائل اينگونه پيش نرفت.»
المانيتور در ادامه از تلاش هاي مرحوم رفسنجاني براي بهبود روابط ايران با کشورهاي همسايه سخن به ميان آورده و در پايان به نقل از عبدالله الشماري، از ديپلمات هاي سابق سعودي، مي نويسد: «درگذشت هاشمي نشان مي دهد که اختلافات ميان عربستان و ايران در آينده نزديک همچنان ادامه خواهد داشت و شانس ميانجيگري جدي رو به افول است.»
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد