مهر/ رئيس جمهور پس از بازگشت از پاکستان با بيان اينکه اعضاي اکو براي تقويت روابط مشترک، مصمم هستند، گفت: توافقات خوبي براي تقويت روابط با پاکستان و ترکيه داشتيم.
حجتالاسلام حسن روحاني چهارشنبه شب و پس از بازگشت از پاکستان و شرکت در اجلاس سران اکو، ضمن تسليت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان بانوي بزرگ عالم اسلام، گفت: هنگامي که از تعامل سازنده سخن ميگوييم، معناي آن اين است که در گام نخست بايد اين تعامل را با همسايگان و کشورهاي عضو سازمان اکو داشته باشيم که البته قدمهايي هم در اين راستا برداشته شده است.
رييس جمهور با اشاره به اينکه اجلاس سران سازمان همکاري اقتصادي با تأکيد بر تقويت پيوندها و اتصالات در زمينههاي مختلف بين کشورهاي عضو اين سازمان برگزار شد، افزود: در اجلاس سيزدهم بر همکاريهاي جادهاي، ريلي، کشتيراني، شبکه گاز و نفت و رفع موانع تجاري بين کشورهاي عضو تأکيد شد که اين منجر به تدوين بيانيهاي خوب شد و همه سران کشورهاي شرکتکننده در اين اجلاس بر استفاده مناسب از اين ظرفيتها تأکيد کردند.
روحاني اظهارداشت: در بيانيه اجلاس آمده که با توجه به وجود آبراه بزرگ در منطقه و يک مسير ترانزيتي فوقالعاده بايد از اين ظرفيتها در راستاي توسعه همکاريها استفاده شود.
رييس جمهور گفت: معتقديم بايد از ظرفيت اکو براي فعال کردن فعالان اقتصادي بخشهاي خصوصي و دولتي استفاده کنيم که خوشبختانه امروز اين اراده جدي در بين شرکتکنندگان در اجلاس وجود داشت.
روحاني در بخش ديگري از سخنان خود اظهارداشت: مبارزه با افراطيگري و تروريسم بايد در اولويت اقدامات قرار گيرد و در اين اجلاس بر اين موضوع نيز تأکيد شد.
رييس جمهور با اشاره به ديدارهاي خود با نخستوزير پاکستان و رييس جمهور ترکيه در حاشيه اين اجلاس، گفت: ايران، ترکيه و پاکستان از بنيانگذاران سازمان همکاري اقتصادي هستند و در ديدار با مقامات اين دو کشور روابط و همکاريهاي دو کشور مورد بررسي قرار گرفت.
روحاني با اشاره به اينکه در ديدار رييس جمهوري ترکيه مناسبات دوجانبه از جمله توسعه روابط بانکي و استفاده از پول ملي براي تجارت که در تقويت روابط حائز اهميت است، بررسي شد، گفت: در اين ديدار در راستاي توسعه همکاريهاي اقتصادي و تجاري مقرر شد تا موضوع قرارداد تجارت ترجيحي که پيش از اين از سوي مسئولان دو کشور مطرح شده بود، پيگيري و اجرايي شود.
وي سرمايهگذاري ترکيه در ايران بويژه بعد از برجام که کشورهاي زيادي از جمله اروپاييها، تمايل به همکاري با ايران دارند را يکي ديگر از موضوعات مورد بررسي در ديدار با رييس جمهور ترکيه دانست و گفت: در اين ديدار درباره مسايل و موضوعات منطقه صحبت شد و اين در حالي است که امروز خوشبختانه اقدامات خوبي ميان ايران، ترکيه و روسيه درباره حل و فصل مسايل منطقهاي انجام گرفته است.
رييس جمهور گفت: شرايط امروز سوريه و اينکه مردم بايد تعيين کننده آينده کشور باشند، مبارزه با تروريسم و گسترش همکاريها ميان ايران، ترکيه و عراق و نيز مسايل و مشکلات يمن و اينکه مسايل اين کشور بايد از طريق گفتگوهاي يمني – يمني حل و فصل شود نيز در ديدار با رييس جمهوري ترکيه بررسي شد.
روحاني با بيان اينکه در ديدار با نخست وزير پاکستان هم مذاکرات خوبي ميان طرفين انجام شد و روابط دو جانبه و چگونگي همکاريها ميان دو کشور مورد بررسي قرار گرفت، گفت: در زمينه همکاري ها در بخش انرژي هر دو کشور ترکيه و پاکستان، متقاضي خريد نفت و گاز از ايران هستند که در اين راستا صادرات گاز ما به ترکيه بايد افزايش يافته و با پاکستان به انجام برسد و اين در حالي است که با بهرهبرداري از گازرساني به زاهدان امروز گاز ايران به نزديکترين منطقه تا مرز پاکستان رسيده است و اين اتفاق بسيار براي مردم زاهدان خوشحالکننده بود.
رييس جمهور با بيان اينکه توسعه شرق براي ما اهميت ويژهاي دارد، گفت: امروز دولت توسعه سواحل مکران را به طور جدي پيگيري ميکند و اين روابط نزديکتر با پاکستان را موجب خواهد شد.
روحاني افزود: بين بنادر چابهار و گوادر رقابت وجود ندارد و بايد همکاري گستردهاي بين دو بندر صورت گيرد و ما از توسعه دو بندر حمايت خواهيم کرد.
رييس جمهور با اشاره به اينکه روابط ايران و پاکستان به توسعه دو کشور و شرق ايران کمک ميکند، گفت: در ديدار با نخست پاکستان بر ضرورت اجراي توافقات دو جانبه بويژه در زمينه توسعه روابط بانکي و ايجاد شعب بانک در دو کشور تأکيد شد.
روحاني خاطر نشان کرد: تقويت اکو به نفع منطقه بوده و به گسترش مناسبات و همکاريهاي ايران با ترکيه و پاکستان و در نهايت ثبات منطقه کمک خواهد کرد.
رييس جمهور با اشاره به اينکه امروز در منطقه شاهد ناامني و افراطيگري هستيم، اظهار اميدواري کرد تا با همکاري همه کشورها ثبات در منطقه بوجود آيد تا بجاي کشتار، توسعه و همکاريها جايگزين شود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد