لاریجانی: ایران باید تکلیف آمریکا را روشن کند /تسهیلات بانکی به صنعت کاران، کشاورزان و دامپروران خوب داده نشده است
بروزرسانی
به گزارش خبرنگار اعزامي مهر به اردبيل، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي امروز يکشنبه در جلسه شوراي اداري اين استان با اشاره به وضعيت امروز جهان و کشور گفت: ما در 34 سال بعد از پيروزي انقلاب وضعيت هاي مختلفي را تجربه کرديم و در برخي مواقع نيز رفتارهاي تندي مانند جنگ تحميلي را شاهد بوديم.
وي با بيان اينکه يک دوره آمريکايي ها نقش قدرت برتر را با اشغال افغانستان و عراق در منطقه دنبال مي کردند، گفت: اما نظام جمهوري اسلامي ايران در اين دوره داهيانه عمل کرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: آمريکايي ها در دوره دوم مي خواستند مديريت يکپارچه جهاني درست کنند و اشغال عراق و افغانستان مقدماتي بود براي کارهاي ديگرشان که ايران استراتژي آنها را عقيم گذاشت.
وي با اشاره به اينکه ايران جلوي ايجاد ديکتاتوري در منطقه را گرفت، گفت: نقش ايران در اين موضوع بسيار مهم است چرا که کشورهاي اروپايي و شرقي بعد از اشغال عراق توسط آمريکا فرار کردند و تنها جمهوري اسلامي ايران بود که مقابل آمريکا قرار گرفت و اين استراتژي ايران بيداري را در منطقه به وجود آورد.
رئيس قوه مقننه با بيان اينکه ديگر آمريکا يکجانبه گرايي در جهان را مطرح نمي کند بلکه به چند جانبه گرايي اظهار دارند، گفت: ما وارد وضعيت جديدي شديم که بايد مختصات آن را به خوبي بشناسيم .
لاريجاني با اشاره به اينکه آمريکا مي خواهد نقش پليس اقتصادي را در منطقه ايفا کند، تصريح کرد: غربي ها بعد از ناکامي در جنگ سي و سه روزه لبنان و بيست و دو روزه غزه مي خواهند نقش ديگري را در منطقه ايفا کنند، گفت: ما بايد رفتار آنها را بشناسيم و درست عمل کنيم چرا که معلوم نيست کشورهاي ديگر نيز در مقابل اين رفتار آمريکا درست عمل کنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه در مرحله بسيار حساسي قرار داريم و اگر آمريکايي ها با توجه به اهداف و سياست هايشان يک مقدار جلو بروند کار سخت مي شود، افزود: ما بايد در همين جا با آنها تعيين تکليف کنيم و آنها متوجه شوند که دوران امپراطوري دروغين تمام شده و اميدواريم جمهوري اسلامي ايران نيز در اين وضعيت ظرفيت هاي داخلي خودش را باور کند.
لاريجاني با بيان اينکه موضوع هسته اي ايران براي غربي ها و آمريکايي ها بهانه اي بيش نيست، گفت: ما بايد دراين شرايط طرح هاي اقتصادي ، ديپلماتيک و سياسي خود را به طور متوازن پيش ببريم .
وي اظهار داشت: غربي ها از دو سال پيش اين چرخه را بر عليه جمهوري اسلامي ايران راه انداخته اند و تنها راه حل مقابله با اين تهديدات اقتصادي مقاومتي است که مقام معظم رهبري به آن اشاره کردند.
رئيس مجلس تصريح کرد: اقتصاد مقاومتي در شرايط فعلي کليد رستگاري است و اجراي اين موضوع تهديد را به فرصت تبديل مي کند و مانع از اين مي شود که آمريکا سياست پليس اقتصادي خود را جا بيندازد.
لاريجاني با بيان اينکه بسياري از کارهاي آمريکا تحت پوشش شوراي امنيت نيست، گفت: خيلي از کارهايي که آمريکايي ها انجام مي دهند اين گونه وانمود مي کنند که ما قلدر و دزد سر گردنه هستيم و مي توانيم هر کاري را انجام دهيم.
وي با اشاره به اينکه بعيد مي دانم اين افراد بداخلاق رفتارشان به زودي تغيير کند، گفت: ما بايد يک انسجام داخلي را ابتدا در داخل ايجاد کنيم تا بعد ببينيم بايد با اينها چگونه رفتار کنيم.
وي در بيان نکاتي در خصوص اجراي اقتصاد مقاومتي در کشور گفت: ما بايد قبول کنيم که اگر اقتصاد ما مردمي نشود توفيقي نخواهيم داشت و با توجه به سياست هاي اصل 44 و اجراي دقيق آن بايد ظرفيت هاي مردمي را فعال کنيم.
رئيس مجلس همچنين اظهار داشت: ما بايد نظام بودجه ريزي و همچنين ساير بخش هاي خود را نيز با توجه به شرايط فعلي تغيير دهيم.
لاريجاني همچنين يکي ديگر از راههاي اجراي اقتصاد مقاومتي را بها دادن به توليد خواند و گفت: متوازن حرکت کردن امري بسيار مهمي است.
رئيس مجلس اظهار داشت: من مسکن مهر را اقدامي مناسب و خوب مي دانم اما اينکه يک دفعه تسهيلات بانکي به اين سمت رفته و به توليد توجه نشود درست نيست و بايد توليد ما اعم از کشاورزي، دامپروري و صنعت در اولويت قرار گيرد.
لاريجاني افزود: در بخش توليد تسهيلات بانکي به صنعت کاران، کشاورزان و دامپروران خوب داده نشده است و مجلس پيگير اين موضوع خواهد بود.
وي با اشاره به اينکه بسياري از استعدادها در داخل کشورمان به خاطر واردات شکوفا نشدند، گفت: ما بايد با يک تدبير ملي با اين امر مواجه شويم.
رئيس مجلس همچنين خودکفايي در محصولات استراتژيک را يک نکته مهم ديگر در اقتصاد مقاومتي خواند و گفت: با خودکفايي در محصولات استراتژيک بايد قدرت مانور خودمان را در شرايط سخت بالا ببريم.
وي همچنين اظهار داشت: بايد قبول کنيم که در بعضي زمينه ها غربي ها به ما کمک نمي کنند تا از ابتکارات خاصي در توليد بهره مند شويم و در چنين شرايطي نبايد اميدواري کاذب به کشورهاي غربي داشت.
لاريجاني همچنين ارتباط با کشورهاي ديگر را ضروري خواند و گفت: بايد مرز مشترک با کشورهاي همسايه را معني کنيم و تدبيري براي آن بينديشيم و استان اردبيل مي تواند از اين موقعيت به خوبي استفاده کند.
رئيس مجلس شوراي همچنين ايجاد راه آهن را يک پروژه استراتژيک براي کشور و استان اردبيل خواند و گفت: ايجاد راه آهن در اين استان موقعيت هاي خوبي را فراهم خواهد کرد و ما بايد به راههاي بينديشيم که چگونه با کمبود منابع اين کار را انجام دهيم.
وي همچنين با توجه به جايگاه اردبيل، فرهنگ ديني را امري خواند که بايد در اين استان به آن توجه بيشتري شود.